mil komentáře u knih
Když jsem uviděla letošní výzvu a výběr mezi Kingem a Austenovou, bylo jasné, že King to nebude. Naštěstí jsem se o své volbě a nechutí číst horory zmínila Osici. Ta mi doporučila Dračí oči a jsem za to moc ráda. Je to skvělá pohádka, skvělý příběh. Souhlasím s komentáři pode mnou.
Mám ráda historické detektivky a i tento příběh se mi líbil. Sice to nebyla Kuislovic familie, ale i tak to stálo za to. Hvězdu strhávám za tiskové chyby. Bohužel to je pro mě rušivý element.
Další skvělý příběh. I když jsem tušila, stejně jsem hltala další Kuislovic dobrodružství do poslední stránky. Včetně doslovu, díky kterému se těším na další pokračování.
Jak smutné. Ač jsem se hodně snažila a četla po troškách, abych si příběh mohla, co nejdéle užívat, je konec. A bylo to opět úžasné. Lituji, že jsem si před tím nedala opáčko předchozích dílů. Budu to muset napravit.
Huh, to bylo tak sladké. Irsko vykreslené naprosto idylicky :-)
Cestování časem jsem si oblíbila u Erskine. I tento příběh se mi líbil, často mi ukápla slza. Neholduji poezii, ale verše v této knize mne oslovily.
V určité fázi jsem si říkala, že to není kniha pro mne, ale neustále mě něco ponoukalo číst dál. Je to prostě dobře napsané.
Krásné a smutné. Někdy je těžké se správně rozhodnout...
Jsem spokojená, příběh má grady. Byla to jízda. Začátek pomalejší a strhující závěr. S napětím budu očekávat další díl. A snad se zase povede obálka a ořez.
Jediné co zdržovalo, byly postelové scény.
Příjemné čtení, u kterého se mi sbíhaly sliny nad všemi těmi cukrářskými výrobky.
To byla síla. Byla jsem přitahována jako můra ke světlu přes všechno to násilí, zneužívání, závislosti. Velice poutavě napsáno. Opravdu syrové rodinné drama, kterému přihlížela celá vesnice.
A pasovala mi k tomu i ta zvláštní gramatika.
Autorka popsala svůj rok v ledové pustině téměř idylicky i když život tam musí být neskutečně drsný. Nechápu, jak tam může někdo žít.
Parádní kniha nejen pro dětské čtenáře. Zdařilé ilustrace. Kdyby přišla před Harry Potterem, byla by to naprostá bomba.
Začátek mi úplně čtenářsky nevyhovoval. Postupem se to zlepšilo. Dala jsem 4* především za téma. Bylo to velice zajímavé a odkrylo mi část dějin z jiného pohledu. Za to jsem velice ráda.
Příběh, který mě skutečně ohromil, zasáhl. Nikdy jsem na tuto knihu nezapomněla. Četla jsem ji před více než dvaceti lety, Dnes se mi dostalo do ruky nové vydání a tak se pouštím do čtení.
Nádherná kniha, kterou jsem si musela pořídit před x lety do své knihovničky.