mila2411 komentáře u knih
No, žádný zázrak to tedy nebyl. Trošku to připomíná detektivní romány páně Vondrušky, když zrovna nemá formu: vleče se to, nudí a nebaví. Stejně tak mraky postav, troška toho míchání s nimi, svaté ostatky a vraždička. No, nenadchlo mě to, další z mnoha knih autorky nemám chuť číst.
Wow. Za mě naprosto nečekané PECKA! Pomalý rozjezd, hodně postav, různé časové osy... a pak si to sedá, dává smysl a nakonec: opravdu výborná kniha. Horory nemám rád, tohle je spíše takové mysticko-tajemné a ano i trochu děsivé. Určitě dám i další knížky od autorky. Audikniha je výborná, Jitka Ježková je TOP vyprávěčka a zde jí to sedlo na tisíc procent.
Už napodruhé (viz. "Trieste Centrale") se u díla páně JR ptám PROČ? Proč vcelku nezajímavou, krátkou vánoční povídku bez jakékoliv pointy vydává jako svou další knihu? Že by přání vydavatele? Nevím. Naštestí to bylo krátké, aby to začalo býti otravné, ale nuda to byla už i tak. Tak snad příště se dočkáme normální knihy... doufám.
Upřímně, nad detektivkami pana VV jsem už tak nějak zlomil hůl. Pár posledních nudilo, nebavilo. Tento titul mě nalákal očekávaným Šumavským motivem. Pominu, že děj se čistě zeměpisně odehrává spíše v Českém lese (Domažlicko) a Šumavy je tam pomálu, nicméně celkem to šlo. Velké zásluhy na tom má audiokniha v podání Miroslava Táborského a od něj by mě bavil i Telefonní seznam :-) Jinak tedy (mnohokrát opakovaná) klasika, hodně postav, dějů, motivů a zápletek, vše řádně zamícháno a po několika uvaření a ohřátí čtenáři podáno. Zítra už nebudu vědět o čem to bylo.
Po Přemyslovcích další česká historická epopej... tlusté knížky pan Vondruška umí. Na rozjezd je to krásná nálož osodů, postav, dějů a vyprávění. Vše hezky plyne a najednou je konec... těším se na další díly.
Přečteno tak nějak spíše na zkoušku jako další počin oblíbeného autora. Nebylo to špatné, ale přeci jen cílová skupina (děti) už prostě nejsem...
První pokus zkusit "Erbena bez Exnera" a snaha doplnit si znalosti z historie. Oproti detektivkám to tak úplně "nešlape". Pro přehršel postav, dějů a prostředí je to hodně nepřehledné, textů a dialogů mraky. Proč kdo/co/kdy a kde dělá bych bez prostudování života Jiřího z Poděbrad na Wikipedii nepochopil... i tak jsem se občas ocitl zcela "mimo děj". Na dalšího "Exnera" se každopádně těším!
Můj druhý Václav Erben "historický", oproti osudům Krále Jiříka notné vylepšení, hlavně proto, že zde se nic a nikdo nebere až tak moc vážně. Historická fraška o penězokazech hezky odsýpá, celkem se vlastně nic neuděje, na kteréhokoliv Erbenova "Exnera" to nemá, ale fajn...
Další "vložený" případ bratislavské mordparty. Vložený proto, že se odehrává "ve stínu" jiného románu "Bestie". Ničemu to nijak nevadí, vyprávění je to opět povedené, zajímavé, prostě Dánovské. DD píše výborně, není mu moc co vytknout. Po sté a znovu proto rád píši: těším se na další díly!
Kdysi jsem viděl knihou inspirovaný seriál, ale jinak první knížka od JS. První díl je tak trochu kovbojka ze Sudet. Konec války, velké naděje a první zklamání... Druhý díl od padesátých let do současnosti mě bavil ještě o kousek více. Ano, postav je v ději hrozně moc a zorientovat se v nich není jednoduché, ale to je asi jediná výtka. Moc příjemné, poučné a místy nekompromisně reálné vyprávění!
Za mě o kus lepší čtení než 1. díl (o tv seriálu ani nemluvím). Ano, děj trošku skáče a postav je neskutečně moc, ale má to spád. Vyprávění od drsných padesátých let, přes "samet" až do téměř současnosti. Příjemné počtění...
Po menším zklamání z předchozího dílu mohu opět s klidem dát plnou nálož hvězd! Politika, až na úvod, konečně ustoupila. Děj se vrací tam, kde je téměř všem (knižním hrdinům i nefanatickým čtenářům) nejlépe: lehce akční, příhodami a událostmi nabité vyprávění. Postava hodného upíra (vegetariána a abstinenta) je geniální. Jediné co mě zarmoutilo bylo, že najednou to skončilo... těším se na další díl.
S velkou radostí hlásím, že VV je zpět. Jeho poslední detektivky mě moc nenadchly, ale tady je vše v pořádku: hodně postav, krátké, většinou zajímavé až akční příběhy ze života Otce vlasti. Ty autor zdařile kombinuje s osudy jihočeských pánů z Landštejna. Hezky se to čte, odsýpá to a baví. Karel IV je v tomto podání fajn "týpek" co si užívá života, miluje (nejen své) ženy, bojuje a má rád své Království České. V audioknize opět sqělý Miroslav Táborský!
Hrozně. Strašně. Neskutečně moc se mi to líbilo!!! Nejdříve jako kniha, pak později i jako audio načtené autorem a výbornými herečkami (Kolářová, Šafránková). Za mě geniální dílo, důkaz toho že autor má neuvěřitelně "odžito", je to prostě ze ŽIVOTA a neskutečně to baví!
Nad koncem Wallanderovské detektivní ságy jsem slzu zamáčknul již při poslední knize této série. Zde autor započal (a zároveň u první knihy i skončil) sérii další, věnované dceři téhož detektiva.
Na to, že se ještě jednou s Kurtem potkám, jsem se upřímně těšil, ale tak nějak to nebylo úplně ono. Přišlo mi, že se příběh zbytečně táhne. Linda na tatínka tak nějak nemá, ale stále má potřebu se vůči němu vymezovat. Autor chtěl vytvořit nějaký generační střet, ale spíše to jen ruší. Příběh sám (náboženská sekta a vše s tím spojené) funguje celkem obstojně byť předvídatelně.
Tak tedy teď už opravdu a provždy: sbohem Kurte! Linda mi chybět nebude.
Pěkné! O cyklistiku se zajímám tak nějak coby rekreační e-cyklista, v létě si občas v tv Tour pustím, viděl jsem sqělý seriál na Netflixu. Zde vyprávěné příběhy fungují, aniž by čtenář musel být velký znalec. Epizody jsou poměrně krátké, hezky to odsýpá. Životní osudy velkých vítězů i poražených zaujmou. Coby audioknihu s brilantním přednesem P. Soukupa mohu jen a jen doporučit!
Zase trošku jiné, zase hodně pěkné. DD prostě: umí, umí, umí!!! Těším se na další díly.
JG vaří stále ze stejných surovin. Geniální, od života obyčejných lidí silně odtržený teenager je vržen do víru (venkovský) citů. Má to dojmout (moc to nefunguje), pobavit (dtto.) a dodat nějaký odkaz či myšlenku (na to jsem už asi příliš mimo věkovou skupinu). Celkově to moc nebaví, ale knížky pana Greena jsou naštěstí tenké a psané velkými písmeny. Dá se to dožít.