milena8281 komentáře u knih
Na pokračování Alanova příběhu jsem se těšila. Upřímně, nebylo to tak vtipné, jako 1.kniha, ale bylo to dobré. Stařík pokračuje ve své jízdě neohroženě a s neskutečnou dávkou štěstí, ani diktátoři a tyrani si na něj nepřijdou. Nejlepší byla reakce Vladimira, rozesmála i mě. Skvělé čtení
Akta Enzo jsou první série, kterou jsem přečetla celou, a také mě zároveň přivedly k autorovi. Peter May píše opravdu velmi pěkně, jeho knihy se mi líbí a kdykoliv mám čtecí krizi, on mě z ní vyvede. Je to moje sázka na jistotu. Jelikož jsem četla hodně názorů, že tato série se nevyrovná jeho trilogii z ostrova, nechtěla jsem si kazit požitek a nemíchala je. Teď jsou tedy Akta Enzo uzavřena a já se mohu pustit do dalších sérií. S Peterem Mayem rozhodně nekončím.
Ze začátku jsem si říkala, proč je ten román tak úspěšný. Ale kolem půlky se to zlomilo a zbytek byl teda jízda. Ale Analfabetka mi přišla možná ještě vtipnější nebo možná absurdnější. Podobnost s Forrestem Gumpem tu nevidím, hlavně proto, že ten film moc dobře neznám, viděla jsem vždycky jen střípky. Mně spíš přišlo, že je dědula jako náš český Švejk. A když jsem si na předsádce přečetla, že oblíbenými spisovateli autora jsou Hašek a Kundera, tak mi to konečně dávalo smysl. Po přečtení hodnotím kladně a doporučuji ke čtení. Pobavilo.
Krásné čtení. Hlavní hrdinka byla svérázná a bystrá, vtipná a pohotová. Některé pasáže byly velmi úsměvné. Takové pohodové čtení. Já jsem si to moc užila.
Způsob vyprávění mě nadchl. Od začátku víte, že se něco špatného stalo, ale abyste se dozvěděli co, musíte si přečíst celou knihu. Geniální. Autorka stupňuje napětí a vede vás vyprávěním až do konečné fáze, kdy se najednou všechny jednotlivosti spojí. Stejně jako když skládáte puzzle, dílky zapadnou jeden do druhého a vytvoří finální obraz. Kniha podle mě moc oddychová nebyla. Téma bylo zajímavé a dobře zpracované. Určitě si ji budu dlouho pamatovat.
Kniha mě okamžitě vcucla do děje jako černá díra, aby mě za pár hodin vyplivla ven naprosto nadšenou. Mě to bavilo. Už se těším na další díl.
Nádherné čtení. Milostný trojúhelník mi připomněl Andělskou tvář, včetně prohlášení, že si hrdinka nejspíš vzala špatného z bratrů.
Úžasný čtenářský zážitek. Líbí se mi styl psaní, krásné popisy i napínavý děj. Užívala jsem si knihu od začátku do konce.
Dočteno. A jen za 2 dny. Nešlo to jinak, nedalo se odtrhnout, je to skvěle napsané a zatraceně čtivé. Zavírám knihu a čtu:
OHROMUJÍCÍ
ZNEPOKOJUJÍCÍ
MISTROVSKÉ
VÝJIMEČNÉ
DĚSIVÉ
SKVĚLÉ
Všechno tohle jsem cítila taky.
Tenhle díl se mi četl docela těžce. Kniha byla skvělá, napínavá, strhující, ale v kontextu současné "pandemie" naprosto mrazivá. Bylo mi z toho doslova úzko. Problém přelidnění je bohužel skutečný, a je nejspíš jen otázka času, kdy přijde na přetřes nějaký nápad, jak jej řešit.
Nikdy mě nenapadlo, že Danteho Peklo je tak důležité dílo. Překvapilo mě, kolik dalších uměleckých děl se jím inspirovalo. Tohle se prostě ve škole neučí a myslím, že je to velká škoda. Bylo to velmi poučné a zajímavé.
No a Robert Langdon je pro mě úžasná postava, jakou budu těžko nahrazovat nějakou jinou.
Celou sérii jsem si neuvěřitelně užila a vůbec by mi nevadilo, kdyby knížek o RL bylo víc.
Úžasná kniha. Díky krátkým kapitolkám děj bleskurychle ubíhal. Postavy byly velmi různorodé a velmi dobře vykreslené. Historická fakta byla bonusem navíc, šplhla jsem si u muže, že vím něco, co on ne :D.
Fakt dobře napsané.
Nádherný příběh, vonící vzácnou růží, exotickou Indií a bylinkami. A největší bomba v epilogu. To se autorce povedlo. Moc se mi to líbilo..
Po přečtení 1. dílu bych řekla, že se mi to líbí víc než Panské sídlo. Bavily mě obě dějové linky. Velmi zajímavý byl náhled na události po skončení války, vztahy mezi lidmi i chování ruských vojáků k Němcům. Stejně zajímavý byl i popis odlišnosti mezi západními i východními Němci po sjednocení.
Krásný příběh. Bavily mě obě dějové linky a od začátku jsem hrdinům přála happyend. Povedlo se, i když si museli dlouho počkat a nakonec jim zbylo jen málo času. Láska je prostě koření života, a příliš se neohlíží na dobu nebo těžkosti života. Moc hezky se to četlo.
Jeden z prvních dívčích románků, který jsem četla v době svého dospívání. Tehdy se mi to moc líbilo. Dnes, kdy je doba úplně jiná, mi příběh připadá krásně jednoduchý trochu naivní. Taková ale byla doba i my. Pan Rudolf byl v té době absolutní jednička. Ráda jsem se ke knížce vrátila a připomněla si ten něžně háčkovaný čas svého mládí.
U knížky jsem se upřímně smála, byla to knížka z kategorie 1 MINUTA SMÍCHU PRODLUŽUJE ŽIVOT O 10 MINUT ...! je to jednoznačně oddychovka a kdo hledá něco k přemýšlení nebo zamyšlení, bude velmi zklamaný.
Když jsem vzala knížku do ruky, nevěděla jsem, do čeho jdu. Ale nakonec musím říct, že to byl moc milý příběh. A taky námět k přemýšlení. Klukům jsem fandila.
Knihy Lucindy Riley čtu velmi ráda. Tentokrát mě ale nebavilo střídání časových linek. Přesněji řečeno, byla jsem tak strašně netrpělivá se dozvědět, co se tenkrát stalo, že mě současná linka zdržovala a znervózňovala. Ale teď, když už všechno vím, tak můžu říct, že to byl opět luxusní zážitek :D Způsob, kterým autorka propojila jednotlivé postavy, byl prostě parádní. A ano, život je takhle škodolibý, že vám jednou rukou dokáže dávat a druhou brát. Tenhle příběh na mě působil trochu smutně, v porovnání s těmi, které už jsem od autorky četla.
Bože jen z těch popisovaných chutí a vůní jsem přibrala aspoň 5 kg. Kavárna v Kodani dýchala klidem, lákala na odpočinek za dlouhých zimních večerů. Pekárna v Brooklynu naopak překypovala pohybem, spěchem, tak jako celé město New York.
Další krásný příběh do mé sbírky.
Zajímavý příběh o osudu jednoho domu a jedné země. Příběh mě bavil a teď si ještě půjdu najít nějaká fakta o vile.