Miliamka komentáře u knih
Ze začátku hodně informací, jak se člověk musí vžít do nového světa, proto jsem se tím prokousávala dost dlouho. Ale stálo to za to! Autorka má úžasný dar, že píše v kompexních obrazech - doslova před sebou vidím to, co čtu a cítím to, co čtu. Těším se na další díl, i když si asi dlouho počkám.
A poznámka na okraj, co to má autorka s těmi okřídlenými muži? Zde Hunt, ve Dvorech Rhys a v Skleněném trůnu Rowan..
Myslím, že přirovnání k Maas je spíš kvůli obsažené erotice, než kvůli čemukoliv jinému. Nicméně - potřebuju další díl! Knížku jsem přečetla během dvou dní a další dva dny se k ní vracela v myšlenkách. Je skvělá, už minimálně proto, že ve mně vyvolala během čtení celou škálu emocí. Některá závěrečná odhalení jsem tušila už od čtvrtiny knihy, ale přesto posledních 100 stránek byla emoční bouře a šok střídal šok. Určitě si tuto knížku přečtu ještě několikrát. Za mě nejlepší, co jsem letos četla.
Nečekané guilty pleasure. Dostala jsem, co jsem čekala. Jen mě mrzí rozdělení na 3 knihy, když by to podle počtu stran mohla být kniha jen jedna..
Od začátku do konce paráda. Věřím, že tato knížka o toxických vztazích může být pro někoho příliš, ale já si to moc užila. Nedokázala jsem se od knížky odtrhnout a určitě se k ní někdy vrátím.
Ještě lepší než první díl! Kniha vtáhne do děje a nedá vám spát dokud ji nedočtete. Příběh Tessy a Jase jsem si užívala od začátku do konce..
Sama úplně nevím, jak tuto knihu hodnotit. Začátek byl skvělý (četla jsem v letadle a ani jsem si nevšimla, že jsme vzlítli), bohužel v druhé části kniha ztratila dech a připadalo mi to spíš jen jako mechanické popisování toho, co se děje. Třetí část už byla zase lepší. Celkově takové hodně na houpačce - chvilku dobrý, chvilku špatný. Nicméně knize se nedá upřít, že nenávisti, násilí ale i odpuštění a lásky je v ní hodně a donutí vás se zamyslet.
Ty úvody autorce opravdu nejdou. Prvních cca 70 stránek se zase táhlo.. A tentokrát mi to připadlo víc jako detektivka, kde se opravdu autorka věnovala víc pachateli a pozadí jeho činů než té romantické části knihy, která tak byla jaksi povrchní. City vznikly jakoby zničehonic. Překladatel byl měl vědět, že se překládá, že je někdo "v bezpečí" a ne "bezpečný".
Ach, to bylo krásné! Jemné, pomalé, ale hluboké. Mám ráda knihy, kde se vztah mezi hlavními postavami buduje pomalu - slow burn - a tady se mi toho dostalo. Skvělé je i zasazení do New Orleans, které vytvořilo prostor pro nenásilné propojení minulosti a současnosti a trochy magie. Líbilo se mi, jak na sobě hlavní hrdina pracoval, měnil se a že byl i sám obětí jiných lidí - není to plochý charakter, co je stejný od začátku do konce. A Clara je opravdu pěkně popsaná jako bojovnice, co se nevzdává. Vedlejší postavy fungují a dotváří příběh.
Jak někdo napsal - je to mix Fantoma opery a Krásky a zvířete. A funguje to..
Slabší rozjezd rozsáhlé série. Určitě se pustím do dalších dílů. Jen jsem si musela často opakovat, že je to z roku 1995.. Ale pokus o popis budoucnosti mě bavil, připomínalo mi to Demolition mana.. Eva Dallas je zajímavá postava, Roarke hrdina. Jen autorce (možná je to i dílem překladu) nejdou popisy některých pasaží..
Ani nevím, za co dávám tu jednu hvězdu.. Příběh překombinovaný a zároveň vůbec nebyl napínavý, celá věc s Cecil nedávala úplně smysl. Candy byla prostá, hloupá a protivná, Nathan zmatený a nepříjemně umíněný. Jediný, komu jsem asi trochu rozuměla, byl Drew, ale i on byl v tak divné pozici, že tam byl tak nějak navíc. Dočetla jsem knížku na sílu, protože prostě nemám ráda nedočtené příběhy.
Eh, tak tohle bylo velké zklamání. Samozřejmě nijak nesnižuju vážnost tématu, zneužívání je strašné v jakékoliv podobě. Ale na tom příběhu bylo tolik nesrovnalostí a nelogičnosti, že se to nedalo číst. Přečetla jsem jak Kasten, tak Armentrout (Počkám na tebe) a tohle bylo nesrovnatelně horší, delší, nezajímavější a celkově hloupější. Jakoby si snad autorka řekla, že prostě napíše knížku na téma, kterých je tu už hromada a nemůže tím nic pokazit a naopak si přitáhne čtenáře. Nerozumím tak vysokému hodnocení, druhý díl nekupuju.
Zajímavé zpracování příběhu Krásky a Zvířete. Oproti jiným tady šlo víc o psychologii postav, motiv jejich jednání i jejich vzájemnou cestu k sobě a poznání sebe samých a svých cílů. Škoda konce, který byl příliš rychlý, zmatený a jakoby se ani nehodil k celému příběhu. Za ten ubírám hodnocení.
Ve srovnání s podobnými romány (série Stage Dive nebo Něco skutečného) mi tento román přišel propracovanější, víc zaměřený na pocity, závislosti, temná tajemstí z minulosti, prostě komplexnější a chytlavější. Přečteno za cca 12 hodin a můžu jen doporučit.
Já už bych se musela opakovat, jak moc mě tahle série nadchla. Prostě báječné, romantické, ale i drama. Parádní kombinace..
Tenhle díl se ke mně dostal asi rok poté, co jsem přečetla první, třetí a čtvrtý díl. Už 4. díl mi vadil - hlavně kvůli hlavní hrdince. A tenhle byl stejný. Co jsem to přečetla?! - většina rozhovorů ani nedávala smysl, rozhodnutí hrdinů taky ne, mnohokrát si protiřečili.. Jdu si přečíst znovu ostatní díly, jestli se mi tak moc změnil vkus. 2 hvězdy za ostatní postavy.
Nejlepší díl série. Hodně pobavilo pošťuchování postav mezi sebou. Nedokázala jsem ji odložit. Příjemná oddechovka.
Nedokážu to nějak vstřebat, ten závěr byl velmi rychlý, překvapivý a dramatický. Hlavní hrdinka se mění konečně v někoho normálnějšího a sympatičtějšího.
Přidávám komentář až po měsících od přečtení, možná proto tak krátký - odporní lidé se chovají odporně k sobě navzájem i k ostatním lidem. Příliš vulgární, hrubé, ale hlavně s důrazem na značkové oblečení a šperky. Ne díky.
Uznávám, nedočetla jsem do konce. Ale někde kolem strany 150 se ve mně něco zlomilo a já knížku prostě musela odhodit. Dokonce se už pár dní poté plácám a nechci otevřít novou knížku.. Uch, Eva osciluje mezi hysterkou s traumatem, co pořád utíká a sexy "mašinou" co může pořád a chce víc. Nenene, potřebuju aspoň trochu logiky v chování knižních postav.
Tohle je jeden z nejlepších dílů! Líbilo se mi, jak se tady všechno budované v předchozích dílech protnulo. Zee (a Tad), Wulfe, Elizaveta, Stefan a nově Sherwood a Larry jsou mnohovrstevnaté zajimavé postavy, které se postaraly o udržení humoru, napětí, dramatu i překvapení. Teším se na další díl.