miloslav5679

Síce dobre napísané, dobre sa to číta, je to napínavé, ale.. Zmiznutá manželka ešte z prvej časti "straší" aj v druhej a zrejme bude aj najmenej v tretej časti.. Tri deti tým pádom robia šarapatu, hoci menšiu stále. V poslednom čase sa v kriminalkach stále viac objavujú hrdinskí detektívi, čo nedajú na predpisy a každý nápad musia okamžite riešiť bez ohľadu na čas, predpisy, nebezpečie.. Bolo to v prvej časti, teraz to bolo treba zdvojnásobiť.. Hrdina, sám proti všetkým, samozrejme víťazne.. Už mi to vadí.. Preto len 3 hviezdičky.. A (to už je vec editora) nechápem prečo "vsuvky" z pohľadu akože páchateľa musia byť písané kurzívou a polovicu menšie písmená.. Hoci je kniha čitateľná a kto čítal prvú časť, doporučujem, mne trochu vadila

Veľmi dobrá časť, možno o kúsok lepšia ako prvá, hoci dosť prekombinovaná, ale uveriteľná. Ako dosť nesúrodemu páru im to dobre klape a keďže tretia časť už je na trhu niet čo váhať..

Dobre napísaný krimi thriller, nejde o klasickú kriminálku. Striedanie minulosti a prítomnosti je dobre riešené a nepôsobí rušivo. Dva prípady v jednom časovo oddelene s prijateľným koncom

Nebudem knihu hodnotiť hviezdičkami, lebo neviem ako. Kniha bola dobre napísaná, bola napínavá, ale...nemám rád knihy,kde sa autor vracia k minulej knihe, tu sa vrátil až k tej predminulej. Autor je však "lenivý ", píše knihu jednu za dva až tri roky.od tej minulej som prečítal viac ako 50 knih, takže ťažko sa vrátiť späť. A to sa vlastne minimálne polka knihy točí okolo súkromia so spomienkami dozadu. Samotné vyšetrovanie zločinov tvorí akoby menšiu časť knihy. A samozrejme takmer nič zo sukromia z minulých dielov sa neskončilo čiže čo bolo otvorené vlastne otvorené zostalo a podľa tempa autorov sa to možno dozvieme tak o dva,dva a pol roka(teda ak sa dožijem) .

Nezaradim sa medzi tých, čo knihu chvália. Kniha sa dobre čítala a aj bola dobre napísaná, ale ja som chcel čítať kriminalku. Takmer tretina knihy je opis vidieka s jeho strasťami a slasťami, ohováranim a miestnymi rečami. Z toho tak nejako vyplynie nehoda,možno vražda a hneď druhá, ktoré sú akomsi spôsobom spojené s iným príbehom. A vyšetrovanie tiež ta nejako plynie tou atmosférou vidieka s miestnymi intrigami a spomienkami. Keby som zobral samotnú kriminalku,tak cca 1 tretina knihy. Také čítanie čo neurazí a preklenie nejaké upršané dve popoludnia.

Kniha začína dobre a asi bude dobrá, prečítal som asi 100 strán, keď som pochopil, (aj podľa komentárov), že bude aj ďalší diel. Preto hodnotím slabo. Vadí mi, ak je viac dielov a nik na to neupozorni. Tento diel vyšiel cca pol roka po minulom a ďalší možno o pol roka. Já medzitým prečítam 20 iných kníh. Nemôžem si pamätať tú minulú. A čo ten, co nečítal tú minulú? Ten vôbec nevie o com to je. Na knihe má byť napísané trilógia.. x-lógia.. Inak to stráca zmysel

Na môj vkus sú tu príliš dobré hodnotenia. Nie že by kniha bola zlá, zaujímavá dvojica "vyšetrovateľov", ale dej vlastne 2 tretiny knihy len plynie. Vyšetrovanie sa vlastne skutočne rozbehne až v tretej tretine a je pomerne prekvapivé. Druhá časť bude zrejme pokračovaním a prečítam si ju. Pre túto časť sú 4 hviezdy veľa, tri málo, takže moje hodnotenie je tsk 75%.

Kniha sa mi páčila, na kriminalku zodpovedajúci počet mŕtvol, pomerne dosť podozrivých, napínavý koniec.. Tak prečo jedna hviezdička menej? Nepáčia sa mi knihy, kde dej druhej sa prelína s prvou. Čítam pomerne dosť a nemám v hlave počítač aby som si pol roka pamätal prvú časť. Spisovateľ navazuje na svoju knihu ale ja som medzitým prečítal 20 iných kníh.. Jasne, že si postupne spomeniem, ale keby som to vedel vopred, tak tie knihy čítam po sebe a dám plný počet *

Hodnotím knihu ako dielo od Bryndzu a nedá sa neporovnavat. Je to lepšie ako séria o Kate ale o niečo slabšie ako séria s Erikou. Dobrý krimi thriller, dostatočne akčný a nemyslím si, že sa rozbiehal pomaly. Sú tam aj nejaké zvraty, ale vzhľadom na menší počet postáv sa ten zlý dá uhádnuť, čo ale vôbec nevadí. Doporučujem ako sólo knihu, ale zároveň sa teším na Eriku, ktorá nám je v poďakovaní na konci knihy prisľúbená

Kniha sa rozbieha relatívne pomaly, neskôr sa rozbehne a za koniec by sa nemusela hanbiť ani séria Mission Imposible... Bez prečítania prvých dielov čitateľ nevie o čo sa jedná. Je to skôr thriller ako kriminálka, ale čítať sa dá

Kniha bola veľmi dobrá, hoci, ako aj v ostatných knihách autorky sa treba chvíľu zorientovať v menách. Napriek tomu som jednu hviezdu ubral, neznášam, ak sa do ďalšej časti prenáša dej tej predposlednej. Od čítania dielu "ani slovo" uplynulo pol, trištvrte roka a to značí že som prečítal medzitým 20 - 25 kníh. Nemám v hlave počítač, aby som si všetky pamätal. Po čase som si spomenul, ale nie každý číta celú sériu. Ak mal tú smolu, že nečítal minulú časť a tuto áno, tak tento diel celkom nepochopí.. Inak, další diel si určite prečítam

Som Slovák, takže nejaké prešľapy v preklade si neuvedomujem, kniha sa mi páčila hoci trochu odbočila zo žánru a tú jednu hviezdičku som stiahol
Čo by som ja vytkol je vydanie knihy. To, že sú hrubé a skôr žlto sfarbené strany, mi nevadilo, ale veľkosť písma na úrovni letákov na lieky mi vadila. Pre toto čítam e-knihy, tu sa mi však nechcelo čakať do budúceho roka
. Z môjho pohľadu nevidím dôvod na čakanie 5 mesiacov na vydanie knihy, ktorá už bola v predaji

Veľmi dobre napísaná kniha, síce dosť veľké zhody náhod, neuberá to na kvalite. Napriek tomu, že páchateľ (páchatelia) je známy, kniha je napínavá do poslednej strany

Dal som knihe plný počet bodov, bola napínavá, dobre napísaná a hoci sa dej prepletal viacerými príbehmi, dalo sa v tom orientovať. Ale.. autor by si mal prečítať nejakú knihu, kde sa popisuje sex, pretože tak ako ho opisuje on, je skôr citát z učebnice biológie a nie milenecký sex. A neviem koho mu pripomína hlavná hrdinka (Katie), ale tej to v súkromnom živote (myslím v knihe) dáva riadne vyžrať.

Myslím,že autorove knihy sú dost podobné ako knihy D.Dána s tym rozdielom, že sú vsetky súčasné a idu v podstate rad radom. Nečítal som ich chronologicky, ale to vobec nevadilo. Páčia sa mi kriminálky zo slovenska, známe prostredia, normálne mená a na dobrú detektívku netreba vždy more brutality..5 hviezdičiek je zaslúžených

Knihy od Bryndzu sa dobre čítajú, napriek tomu je na môj vkus seria s Kate o jednu hviezdu slabšia ako séria s Erikou. Príliš staré prípady, je nepravdepodobné vyšetrovanie po 30 rokoch..niekto si naozaj pamätá o čom a kedy a kde sa rozprával pred 30 rokmi? A v poslednej dobe sa pribehy z minulosti nejako tozmohli...musel som dat"len" 4 hviezdy. A poznámka pre prekladateľa , je smiešne, keď si postavy , ktoré roky spolupracujú v knihe vykajú..

Hodnotim 4 z 5, nie , že by to bolo zlé, len také " jednoduché " dobre sa to čítalo, len to bolo také kľudné az príliš oddychové. Páčia sa mi české a slovenské krimi, netreba názov krčmy na jeden a pol riadka ale stačí jedno slovo, vyhovujú mi mená postáv a aj to , že tam nie je veľa postáv. Pokiaľ bude ďalší diel , tak si ho určite prečítam

Kniha má (neviem prečo) nižšie hodnotenie. Mne sa štýl písania páčil, jednotlivé kapitoly z pohľadu patológa, detektíva, vraha a.. Ešte niekoho. Kapitoly boli písané ako z rozprávky o tisíc a jednej noci - v polovici niečoho začala ďalšia a nútila čítať ďalej. Príbeh sa mi tiež páčil a bol dostatočne napínavý. Dostal som sa ku knihe náhodou, ale určite si další (možno ďalšie) príbehy od autorky prečítam

Knihy od našich (je jedno či slovenských alebo českých) sú stále lepšie. Konečne kniha kde sa nerieši 10 - 20 rokov starý prípad, nie je potrebné 20 nepotrebných postáv, kde namiesto pol stranového popisu šiat je veta :"mala šaty, ktoré si nemohla dovoliť..". Namiesto pol stranového popisu ako sa dostali k podniku s komplikovaným trojslovnym názvom stačila veta :"ku Kamziku prišli taxíkom"... Kniha sa dobre číta, ku koncu sa trochu nahustí, ale všetko je fajn, prehľadné.. Komisár Wolfe to snáď ustojí aj do ďalšieho dielu. Jediné, čo mne osobne vadí je presah z minulej časti, keď už to bolo, mohlo to být trochu viac rozvedené, aby aj ten, čo predchádzajúce diely nečítal, bol v obraze.

Veril som menu autora natoľko, že som si neprečítal pred kúpou hodnotenia. Kniha má sklamala, čakal som od autora thriller z lekárskeho prostredia a nie kritiku amerického systému zdravotného poistenia. Názov knihy a renomé spisovateľa ma sklamalo a hoci koniec bol trochu prekvapujuci, tak z hľadiska života bol úplne absurdný