milovnice_knih_

Milé odpočinkové čtení na jedno odpoledne.
Příběh je velmi jednoduchý, ale krásný.
Tím jak je knížka krátká, tak jsem si k postavám nevytvořila nějak extra silný vztah, ale musím říct, že byly fajn a nejlepší bylo samozřejmě to strašidlo.
Styl autorova psaní je čtivý a poutavý. Kapitoly jsou ideálně dlouhé. A vše nádherně doplňují dokonalé ilustrace.
Určitě můžu doporučit.

Tohle bylo moje setkání s autorem a jsem nadšená.
Děj knížky je napínavý a když už jsem si myslela, že jsem na to přišla, tak se tam stal zvrat, no prostě skvělé čtení, u kterého jsem se sem tam i bála, protože to není můj oblíbený žánr, ale sem tam si ho přečtu.
Postavy byly dobře zpracované a k žádné nemám výtku. Ale nejvíce jsem si oblíbila Lajku, což je pes hlavní hrdinky a já jakož to milovník psů jen trnula hrůzou, aby se jí něco nestalo.
Co se týče stylu, tak ten byl naprosto úžasný a kniha se velmi dobře četla, hlavně se mi líbilo překrývání děje z pohledu jak to bylo a z toho jak to psal náš ´´vrah´´. Taky se mi líbily představy hlavní hrdinky o tom co jí Lajka říka, to mi přišlo strašně roztomilé. Co mi bohužel nesedlo byly části z minulosti hlavní hrdinky, protože mi nedávaly úplně smysl a smysl začaly dávat až na konci.
Za mě jako čtenářku, která objevuje tento žánr můžu knížku určitě doporučit.
P. S. Doufám, že autorovy budou 4* stačit, nerada bych prožívala to co hlavní hrdinky.

Nějaký ten pátek už nejsem cílová skupina, která čte autorčiny knihy, ale tím, že je autorka jednou z mých oblíbených, tak ve svých dvaceti letech doháním resty.
Tato knížka pro mě byla příjemnou jednohubkou, u které jsem si odpočinula.
Líza je obyčejná malá dívka, která stejně jako ostatní autorčiny hrdinky má své trable a tím je nový nevlastní tatínek, díky předchozí zkušenosti z něj má Líza strach.
Ačkoliv je knížka krátká tak děj čtenářkám ukazuje jaké je to žít v nové rodině a taky s tím jak se vyrovnat s nemocí prababičky a tím má za mě knížka určitě přidanou hodnotu. Postavy jsou fajn, ale nejsou kvůli délce knihy úplně propracované, ale myslím si, že to vůbec nevadí.
Za mě je to určitě skvělá knížka, u které věřím, že se mladším čtenářkám bude určitě líbit.

Po přečtení prvního dílu jsem se docela na ten druhý těšila a bohužel musím napsat, že se mi tolik nelíbil jako ten první. Tím nechci říct, že je špatný, ale spíše průměrný.
V knížce se posouváme o rok dál, než jsem byly v prvním díle a nejedna věc se za ten rok změnila. Děj byl fajn, ale chvílemi jsem se nudila a nebavil mě jako ten předtím.
Co se mi však líbilo byly nově přidané kapitoly i z pohledu Jeremiáše, i když jich tam nebylo moc, tak jsem si je užila, protože Jeremiáše mám ráda.
Co se týče postav, tak tam byl asi největší problém, protože o proti prvnímu dílu jsem tady nemohla většinu vystát, protože to chování bylo opravdu hrozné.
Za mě se jedná o průměrnou knížku, která má na rozdíl od prvního dílu více věcí, který mi vadily.

Mám za sebou rereading předposledního dílu mé nejoblíbenější série a jsem nadšená.
S Harrym se opět vydáváme do školy čar a kouzel v Bradavicích, kde potkáváme staré a nové postavy, a kde naši hlavní hrdinové prožívají první větší lásky.
Děj je naprosto dokonalý a strašně čtivý, líbí se mi jak je tady popsána Voldemortova minulost, protože to ve filmu není. Postavy jsou skvělé a nejde je nemilovat.
Styl autorčina psaní je naprosto dokonalý, autorka píše tak, že mi stránky mizely pod rukama a i když jsou kapitoly delší, tak se strašně dobře čtou a já se stejně jako u ostatních dílů nemohla od čtení odtrhnout.
Za mě jedno VELKÉ DOPORUČENÍ!!!

Mám za sebou další díl z téhle série a bohužel musím napsat, že je za mě zatím nejslabší z celé série.
Enola opět řeší nový případ, který se jí možná týká o trochu více, protože tentokrát je unesena její bytná paní Tupperová. Za mě je to skvělá zápletka, ale bohužel co se týče příběhu tak mi úplně nesedl děj, který mě na rozdíl od předešlých tak nebavil a přišel mi nudný.
Co se týče postav tak tou hlavní je tam Enola, která mi na rozdíl od předešlých dílů v tomto díle moc nesedla.
Co se týče finálového hodnocení, tak jsem se rozhodla přihlédnout k tomu, že už nejsem cílová skupina, které je knížka určena a to je možná i jeden z důvodů proč se mi knížka nelíbila tak jako předešlé díly. Ale myslím si, že mladším nebo těm co nemají tolik načteno by se knížka mohla líbit.

Další díl mé nejoblíbenější série.
Tento díl je na rozdíl od těch předchozích lehce temnější. Ten jehož jméno nesmíme vyslovit se vrátil, bohužel je jen málo lidí, kteří to Harrymu a Brumbálovi věří.
Děj je naprosto dokonalý, i když tím jak je knížka tlustá se tam najde i pár slabších míst, které pro mě však nic neubírají na hodnocení.
Co se týče postav, tak se opět setkáváme s našimi oblíbenými i neoblíbenými starými známými, ale poznáváme nové oblíbené (např. Lenka Láskorádová) i neoblíbené postavy (moji nejvíce nenáviděnou postavu z celé série Umbridgeová).
Autorčin styl psaní je naprosto dokonalý, protože autorka píše strašně čtivě a i když jsou v knížce dlouhé kapitoly, tak stránky mizí pod rukama.
Za mě jedno velké DOPORUČENÍ!!!

Moje druhá přečtená kniha od autorky, která mě ovšem bohužel nenadchla jako ta předchozí.
Knížka má zajímavý námět - uvěznění v knihovně - pro knihomoly úplně ideální.
Děj je příjemně oddechový, dobře u něj vypnete, ale bohužel byly části, které mě lehce nudily nebo mi přišly, že se opakují a to mě bohužel tolik nebavilo.
Postavy mi přišly nudné, k žádné z nich jsem si nevytvořila nějaký extra vztah, spíš mě Autumn někdy trochu štvala jejím chováním.
Co určitě musím zmínit je vztah hlavních hrdinů, mě osobně přišlo, že mezi sebou neměli žádnou chemii a tu lásku jsem jim vůbec nevěřila, protože mě přišlo, že vzešla z ničeho, jakoby lusknutím prstu.
Co ale musím pochválit je autorčin styl psaní, protože autorka umí dobře psát. Stránky vám mizí pod rukama a kapitoly mají ideální délku.
Za mě se jedná o průměrnou knížku, u které věřím, že by se mi líbila více kdybych byla mladší a neměla tolik načteno.

Od této knížky jsem neměla moc velká očekávání, protože už jsem četla od autorky sérii Všem klukům a ta byla úžasná a o této jsem slyšela, že není tak skvělá, ale musím říct, že nejsem vůbec zklamaná, i když Všem klukům je lepší.
Jedná se o krásnou letní romantickou knížku (přijde mi vtipné, že ji čtu teď v zimě), kde se hlavní hrdinka rozhoduje, kterého kluka miluje - já teda osobně doufám, že to bude Jeremiáš, ale moc tomu nevěřím. V knížce najdeme i vzpomínky jak naše hlavní parta trávila léta před tím létem, které je aktuální v knížce.
Hlavní hrdinka Belly je sympatická a docela jsem si ji oblíbila. Konrád je docela fajn, ale občas se mi nelíbilo jeho chování. Jeremiáš je zatím můj favorit, líbí se mi jeho chování a jeho vztah k Belly. Steven starší bratr Belly, docela sympatický.
Autorčin styl psaní je úžasný, to už ostatně vím i ze série Všem klukům, kapitoly jsou ideálně dlouhé a autorka umí psát tak, že knížka je chytlavá a velmi čtivá, i když jsem narazila na pár momentů, které mě zas tolik nebavily, kvůli kterým knížce strhávám hvězdičku a taky kvůli porovnání s knížkou Všem klukům.
Ale jinak knížku určitě doporučuji a určitě si přečtu i další díly. Myslím si, že je to ideální knížka pro začínající čtenářky.

Musím říct, že tenhle díl není nejhorší z celé série, ale bohužel ani nejlepší.
V tomto díle se setkáváme bohužel s Chloe, která si opět vede zápisky z celého roku, který pro ni není úplně jednoduchý - znovu.
Po přečtení třetího dílu jsem měla pocit, že se tato série začíná zlepšovat, ale bohužel se tak nestalo.
Velkým problémem pro mě bylo chování hlavní hrdinky, které nebylo vůbec v pořádku. Chloe je hodně sebestředná, utíká před problémy, místo aby řešila jejich následky a před koncem i povýšená a její chování se postupně změnilo na chování, které ona před tím kritizovala, naštěstí se ke konci změnila. A to nekomentuje chování matky hlavní hrdinky.
Dalším velkým probléme pro mě byly některé scény, které si myslím, že se úplně do téhle knížky nehodí: a) protože nejsou úplně vhodné pro čtenářky, kterým je knížka určena, b) protože je autorka neumí napsat, c) přišlo mi, že je tam autorka cpala na sílu.
Ale abych jen nekritizovala našla jsem i pár pozitiv. Velkým pozitivem jsou přátelé, kluk, táta a jeho přítelkyně hlavní hrdinky, kterým nemám co vytknout. Musím taky pochválit čtivost knížky, i když některé záznamy na mě byly trochu delší a tolik mě nebavily, styl psaní autorky a konec, který se autorce celkem povedl.
Za mě tohle není knížky, kterou bych doporučovala, ale plusem jí je, že není nejhorší knížkou v sérii.

První přečtená knížka roku 2025 je symbolicky o jedné z nejlepších vzpomínek roku 2024.
Toto je naprosto úžasná knížka o skvělém Mistrovství světa v hokeji 2024 v Praze. V knížce najdeme plno skvělých rozhovorů, zajímavých zážitků, zajímavých faktů a dokonalých fotek mistrů světa v hokeji 2024.
Opravdu dokonalá knížka, která ve mě vyvolala emoce jako radost a slzy štěstí a to obvykle slzy u čtení knih nemám, ale hokej je pro mě něco tak uklidňujícího a pomáhá mi když mám těžké období, protože když je hokej tak se soustředím pouze na něj a prožít tu skvělou euforii díky této knížce byl pro mě velký čtecí zážitek.
A i když jsem v knížce našla dvě menší chybičky, tak to na její kvalitě nic neubralo a já ji můžu s klidným svědomím dál doporučovat a určitě ji doporučuji všem, hlavně fanouškům/fanynkám hokeje.
DOPORUČUJI!!!

Doufala jsem, že tohle hodnocení a kategorii nedočteno nebudu muset nikdy použít, ale bohužel tohle se nedalo a já u čtení knížky končím na straně 125.
Od téhle knížky jsem čekala, že to bude příjemná vánoční oddechovka, což se pro mě však nestalo.
První dvě tři kapitoly byly celkem fajn, jako nic extra, ale věřila jsem, že se knížka rozjede. Bohužel se tak nestalo.
Děj byl pro mě nudný, postavy nudné a Lily mě i trochu vytáčela tím jejím fňukáním a ani deníkové zápisy mi nesedly. Co se týče stylu psaní, tak mi bohužel nevyhovoval. Na knížce byly pozitivní maximálně vedlejší postavy: bratr Lily a Boomer, kamarád Dashe.
Mrzí mě hodnocení této knížky, ale je to pro mě opravdu velké zklamání. Věřím, že knížka má své čtenáře, ale já do nich patřit nebudu.

Knížka jako adventní kalendář, to musím mít.
Na tuhle knížku jsem se velmi těšila a bohužel musím napsat, že jsem z ní lehce zklamaná.
Knížka je úplně geniálně zpracovaná co se týče grafiky - chaty mezi postavami, úvodní stránky kapitol, obálka a samozřejmě zpracování do adventního kalendáře.
Co se týče děje, tak se mi strašně líbil nápad z jednotlivými úkoly pro Addie, ale úplně mě nechytla ta romantická linka, nějak jsem to našim hlavním hrdinům nevěřila a celkově některé ty kapitoly mě úplně nebavily, ale i přes to jsem se těšila na každé otevření další kapitoly. A scéna z Millie mi přišla vyloženě zbytečná. Co se mi však líbilo, tak byly narážky na naše tradice v předposlední kapitole, u kterých jsem se vážně zasmála a zmínky různých knih. Taky mě mrzelo, že tam nebylo více hokeje, čekala jsem, že když hlavní hrdina hraje hokej, že ho tam bude více. A co se týče konce jsem docela spokojená.
Co se týče postav, tak nejvíce jsem si oblíbila Scotta, který byl skvělí i když tam převážně vystupoval pomocí chatů. A hned potom následuje babička Addie, protože je naprosto super a Kóča neboli Sušenka. Addie a Jaxon byli fajn, ale nijak extra jsem si je neoblíbila.
Za mě to určitě není špatná knížka, na každé otvírání nové kapitoly jsem se strašně těšila a příjemně jsem si knížkou zpříjemnila advent a čekání na Vánoce. A i když knížka není úplně top, tak jsem ráda, že jsem si ji přečetla a věřím, že kdyby teď bylo znovu 1. prosince tak si ji přečtu znova. Bylo to prostě příjemné čtení, ke kterému mám však pár výhrad.

Krásná vánoční knížka, kterou čtu každý rok v období Vánoc a užívám si její atmosféru.
V knížce se ukrývá 10 nádherných vánočních příběhů, které můžete znát z knížek Astrid Lindgren. Příběhy jsou krásné a skvěle navodí vánoční atmosféru. Skvělou atmosféru knížce dodávají ilustrace Heleny Zmatlíkové, které jsou opravdu dokonalé.
Můžu ji doporučit malým i velkým, zkrátka všem co se chtějí příjemně naladit na Vánoce.

Po rereadingu prvního dílu jsem si znovu musela přečíst i druhý.
Opět se zde setkáváme s hlavní hrdinkou Americou, která se uchází o srdce prince Maxona. V tomto díle se America zamýšlí nad otázkou zda by byla dobrá princezna, ale také jestli více miluje prince Maxona nebo jejího bývalého Aspena.
Stejně jako při první čtení knížky musím říct, že z ní nejsem tak nadšená jako z prvního dílu. America mě v tomto díle docela štve jejím chováním a taky tím rozhodováním jestli Maxon nebo Aspen. Ale i tak musím říct, že se mi knížka docela líbí, příběh je krásný a dobře se čte.
Autorčin styl psaní je poutavý, autorka umí psát a knížka má ideálně dlouhé kapitoly.
Za mě má knížka stejné hodnocení jako poprvé, líbí se mi, ale o proti prvnímu dílu je slabší. To ale neznamená, že bych ji nedoporučovala.

WAU - přesně tohle mě napadlo hned po dočtení knihy.
Do knížky jsem se pustila díky pozitivním recenzím, které jsem všude viděla a jsem naprosto nadšená, knížka splnila mé očekávání a já můžu z radostí napsat, že se přidávám k těm co hodnotí knížku pozitivně.
Děj knížky je strašně poutavý a já se od něj ke konci nemohla vůbec odtrhnout, protože jsem potřebovala vědět jak to celé vlastně dopadne a jsem velmi spokojená. V ději jsou momenty, kdy se usmíváte, jak krásná je, ale jsou zde také momenty, kdy máte na krajíčku, jak smutná je.
Hlavní hrdinové jsou opravdu úžasní. Nina je skvělá hlavní hrdinka, která nemá úplně lehký život, ale naštěstí má svou nejlepší kamarádku Karin, která je taky skvělá. Damián skvělý hlavní hrdina jehož život nedopadl úplně podle představ a teď se musí vyrovnat s následky jeho činů.
Styl autorčina psaní je výborný, knížka se dobře čte, kapitoly jsou ideálně dlouhé a hlavně v sobě ukrývá spoustu krásných myšlenek.
Tak nějak doufám, že i já mám tam někde svého Damiána.
Za mě je to jedno VELKÉ DOPORUČENÍ!!!

Krásná vánoční knížka, z které jsem si udělala tradici, že ji každý rok před Vánocemi čtu. V knížce se skrývají příběhy myšáka Mickeyho a jeho přátel, které krásně navodí atmosféru Vánoc např. strýčka Skrblíka navštíví tři duchové, Chip a Dale budou zlobit Pluta při chystání vánočního stromečku a další kouzelné příběhy.
Určitě doporučuji malým i velkým.

(SPOILER) Na knížku mě nalákal humbook a i když knížka nemá plný počet hvězd, tak nejsem vůbec zklamaná a i přes pár mých výhrad jsem si čtení užila.
První dvě výhrady nastaly hned na začátku: 1. mi chvíli trvalo než jsem se začetla, ale až jsem se začetla, tak jsem si čtení užívala a 2. ze začátku se mi pletli postavy, protože jich tam na mě docela dost, ale potom se to zpravilo. Další co mi úplně nesedlo, tak byla romantická linka, nebo spíš některé ty scény tam za mě být nemusely, ale vztah jako takový se mi líbil.
A poslední, to ani není tak výhrada, ale určitě bych ocenila, kdyby kniha byla delší nebo to dokonce byla série, protože by mi vyhovovalo, kdyby to bylo více rozepsané (ráda bych se dozvěděla něco víc o politice světa, o předmětech ve škole, nebo o osudech postav na konci).
A teď pozitiva: velkým pozitivem byly postavy, které se mi potom přestali plést a nejvíce jsem si oblíbila Vituse a Iovu, ale ostatní byly taky super. A hodně se mi líbilo posledních padesát stránek, které byly jakože a hlavně ten konec wau. Musím pochválit taky autorčin styl psaní, i když jsem ze začátku měla problém se začíst, ale jak se to zlepšilo tak se mi líbil i autorčin styl psaní. A musím říct, že vraha jsem neodhadla, i když upřímně se mi moc nechce věřit, že to udělal. A mrzí mě ten konec, protože mi Vitus opravdu přirostl k srdci.
Celkově to za mě není špatná knížka a myslím si, že určitě stojí za přečtení, pokud od ní nečekáte něco opravdu velkého, ale spíš něco příjemného.

Další skvělý díl téhle mojí nejoblíbenější série, který čtu opět jako rereading.
Opět se zde setkáváme z naším triem hlavních postav, kteří jsou zase o rok starší. A i v tomhle díle trojice zažívá spoustu dobrodružství např. mistrovství světa ve famfrpále, ale taky smutných událostí např. konec. I v tomhle díle se setkáváme i s dalšími postavami ať už s těmi známými z předešlých dílů, tak i s novými.
Děj knížky je prostě úžasný, i když už je na rozdíl od prvních dílů temnější, ale stejně ho miluju a už se moc těším na další díl z této série.
VELMI DOPORUČUJI!!!

Knížka mě zaujala hned jak vyšla, protože knížka o Marku Dvořákovi byla skvělá a musím říct, že ani z této knížky nejsem vůbec zklamaná.
V této knížce se dozvídáme informace o Adamu Dolníkovi, elitním vyjednavači. Musím se přiznat, že před tím než jsem tuhle knížku začala číst jsem vůbec nevěděla co práce vyjednavače obsahuje, jediné co jsem věděla je, že nějaká taková práce je. Díky této knížce jsem se dozvěděla spoustu zajímavých informací a přečetla jsem si hodně zajímavých příběhů.
A ač mám na knížku pozitivní názor, tak mě bohužel nenadchla tak jak kniha o Marku Dvořákovi, za to knížce strhávám knížce půl hvězdičky.
4,5*/5* Za mě knížka stojí určitě za přečtení a určitě jí můžu doporučit všem koho zajímá svět elitního vyjednavače nebo celkově práce vyjednavače.