mina_harker komentáře u knih
(SPOILER) Tahle knížka měla velký potenciál, zajímavé postavy i příběh, ale naplno ho nevyužila. Velkou část knihy je Tempest zavřená v chatrči, kde se zotavuje ze svých zranění/je vězněná a nic se neděje. A chvíle, kdy hrdinka "prohlédne" je jen tak narychlo odbytá. Škoda. Pokračování bych si ale přečetla.
I když nejsem cílová skupina, knížka se mi moc líbila a těším se na pokračování.
Tahle knížka se mi hrozně líbila jednak humorem (nejlepší jsou scény se psem Marshmallowem) a jednak tím, jak byla hlavní hrdinka citlivý a dobrý člověk. Konec byl už vážně dost přeslazený, ale celkově to byla moc pěkná odpočinková knížka.
Knížka se mi dost líbila. Neokoukané ruské prostředí, souboj vůlí...
Co si budeme říkat, občas to bylo docela hloupé a závěrečný twist byl trochu moc hrr. Ale přečíst se to dalo.
Původní knihu si už nepamatuji nijak podrobně, ale vím, že jsem z ní byla nadšená. Tohle je jen takové loudění peněz od čtenářů, nic zajímavého se tam neděje a za chvíli to skončí.
Knížka se mi tak úplně nelíbila. Nic proti ději, ale byl takový roztříštěný mezi více postav se schválně otevřeným koncem pro některé postavy, aby mohla vzniknout pokračování.
Tuto knížku jsem dočetla jen se sebezapřením. Je totiž nebetyčně hloupá, resp. její hlavní hrdinka. Ta je vykreslená jako naivní, dobrá duše, která si něco protrpěla. Ovšem to její okouzlení hlavním hrdinou od první chvíle, kdy ho spatřila, je otravné, protože velkou část knihy sledujeme její stále stejné myšlenky o tom, jak je úžasný, krásný, ochranitelský. Připočtěmě k tomu slabé dialogy a fakt, že hrdina je neustále po ruce, aby hrdinku okamžitě zachránil (a zachraňuje ji vícekrát, než je zdrávo). Opravdu slabá kniha, která se snaží čtenáře šokovat množstvím sexuálních scén.
Knížka mě příjemně překvapila. Na to, že má jít o erotický román, tam erotiky nebylo přehršle, spíš hodně romantiky a celkem uvěřitelní hrdinové (na poměry červené knihovny).
Opět dobrá young adult fantasy s několika dojemnými momenty, humorem, akcí a romantikou. Těším se na třetí díl (Burning Crowns).
Moc pěkná young adult fantasy, fanoušci žánru nechť si přidají k mému hodnocení hvězdičku. Těším se na další díl.
Knížka nebyla vyloženě špatná, kdo má rád romantický žánr, ať si přidá k mému hodnocení další hvězdičku. IT prostředí bylo neotřelé. Hvězdičku ubírám hlavně za některé věty, jejichž styl mě iritoval (nevím, zda vznikly v takové podobě až překladem, nebo byly už v předloze): "Mm... jsem to polil.", "Ee... mi to upadlo.", "Mi napiš, až to bude hotový.", "By Fluttr za chvíli zkrachoval."
Povedená, příjemná knížka. Moc se mi líbila. Skoro na čtyři hvězdičky.
Knížka se mi líbila, příjemná, pohodová romantika s kapkou vtipu. Pro mě velice sympatický hlavní hrdina.
(SPOILER) Erotická oddechovka po většinu knihy - ovšem závěr zahraje na vážnou notu a já jsem si opravdu pobrečela.
Nejdřív jsem myslela, že si knížku nepůjčím, protože na mě byla moc násilná. Pak jsem to nějak překousla. Hlavní hrdina tedy nebyl žádný princ z pohádky, ale přečíst se to dalo.
Knížka byla moc fajn, kdo je velký milovník fantasy, může si přidat hvězdičku navíc. Jen mi nesedla inspirace pohádkou Sedmero krkavců - škoda, že si autorka nevymyslela zcela originální příběh.
Pokud nečekáte vysokou literaturu, tak je to v pohodě.