mina_harker mina_harker komentáře u knih

Možná tentokrát Možná tentokrát Kasie West

Zpočátku mě kniha nebavila - vadilo mi protivné chování hlavní hrdinky. Ale postupem času se začaly odhalovat motivy, proč se tak chová a taky se snažila změnit a nebýt pořád nevrlá (hlavně tedy na jednoho mládence). Nakonec se z toho vyklubal pěkný příběh o přátelství, vztazích rodičů s dětmi, lásce (ale o ní ta knížka většinu času opravdu není), o nutnosti najít vlastní cestu životem, dospět... Fajn knížka.

10.03.2022 3 z 5

Nečekaná láska Nečekaná láska Julia Quinn

(SPOILER) Opět nic skvělého. První část - kdy Michael miluje Francesku pouze tajně, oba jsou zdrcení úmrtím její manžela, je dobrá. Jakmile se děj přesune do Skotska, neděje se vlastně vůbec nic - vše se točí kolem sexu. Komu to nevadí, ať si přidá ke knize hvězdičku navíc, já postrádám alespoň maličko propracovaný děj a uvěřitelné postavy.

05.03.2022 2 z 5

Nevhodný návrh Nevhodný návrh Julia Quinn

(SPOILER) Tento díl patřil k nejslabším v sérii. První část, evokující Popelku na plese, byla fajn. Až do momentu, kdy hrdinové dorazili na Moji chatu. Pak ale začal Benedict Sophii nechutně uhánět, neváhal ji vydírat, pořád na ni někde číhal - takhle si sympatického romantického hrdinu nepředstavuji. Konec ve vězení byl dost ušitý horkou jehlou.

28.02.2022 2 z 5

Čekanka Čekanka Julia Quinn

Pro mě zatím nejlepší díl. Hlavní hrdinové mi byli sympatičtí.

26.02.2022 3 z 5

Mort Mort Terry Pratchett

(SPOILER) Nejlepší část byla na konci - souboj Morta se Smrťem. Epické.

22.02.2022 3 z 5

Dvanáct vánočních schůzek Dvanáct vánočních schůzek Jenny Bayliss

Ne moc objevná knížka s předvídatelným dějem. Skoro bych řekla, že hlavními postavami jsou ta kila lahůdek a litry kafe :-)

08.02.2022 2 z 5

Skandál na spadnutí Skandál na spadnutí Julia Quinn

Jak by řekl klasik: "Nuda, nuda, šeď, šeď." Od svatby se tam téměř nic zajímavého neděje, popis cestování s kočkami byl únavný.

05.02.2022 2 z 5

Láska a jiné úkoly Láska a jiné úkoly Kasie West

Musím říct, že autorčiny knížky Kluk od vedle a Náhradní kluk se mi líbily víc.

28.01.2022 3 z 5

S láskou, Eloise S láskou, Eloise Julia Quinn

Tato kniha je ze série o Bridgertonových třetí, kterou jsem četla. Nejdřív mi přišla hodně slibná, ale nějak jsem si nemohla Phillipa úplně oblíbit.

18.01.2022 3 z 5

Těžké melodično Těžké melodično Terry Pratchett

Před takovými 15 lety bych dala nejméně o hvězdičku víc. Buď jsem moc vyrostla nebo nejsem ve správném rozpoložení. Asi to druhé. Knížka byla fajn. Smrť je super postava a mágové ovlivnění "hudbou s kamením" byli opravdu vtipní.

14.01.2022 3 z 5

Hrrr na ně! Hrrr na ně! Terry Pratchett

Tento díl mě moc nebavil. Možná hlavně kvůli vážnému tématu války.

07.01.2022 3 z 5

Krvavé Impérium Krvavé Impérium S. J. Kincaid

Tři hvězdičky, ale s odřenýma ušima. Často jsem se při čtení nudila. První díl byl určitě zajímavější. V této knize se Nemesis jen pohybuje od jedné bezvýchodné situace k druhé. Lepší spisovatel by z námětu mohl vyždímat více.

03.01.2022 3 z 5

Diabolik Diabolik S. J. Kincaid

Knížka zaujme propracovaným světem kdesi ve vesmíru a politickými intrikami. Hlavní hrdinka je sympatická. Děj byl napínavý. Jen jsem měla pocit, že kdyby to sepsala talentovanější vypravěčka, mohlo to být ještě lepší.

05.12.2021 3 z 5

Milosrdná vrána Milosrdná vrána Margaret Owen

Překvapilo mě zdejší nízké hodnocení. Kniha mi přijde jako dobrá fantasy. Z popisu chování společnosti ke kastě Vran dost mrazí. Celkově je kniha dost temná, jen místy prodchnutá humorem. Hlavní postavy byly sympatické, možná s výjimkou prince Jasimira - ten byl takový nemastný neslaný, spíš slaboch - ale měl i své světlé momenty. Knížku můžu doporučit.

29.11.2021 3 z 5

Bez srdce Bez srdce Marissa Meyer

Nikdy jsem nečetla Alenku v říši divů, ale viděla jsem film a na odkazy na toto dílo jsou součástí mnoha jiných knih a filmů, takže mi postavy přišly známé. Krásná, křehká romantická linka, humor, akce, ale i spousta smutku. Pro mne příjemné počtení a těším se, že zkusím od autorky něco dalšího.

27.10.2021 3 z 5

Odložená svatební noc Odložená svatební noc Mary Brendan

Dost slabé, ale na zabavení se při jízdě tramvají to stačilo. Nevadila mi jednoduchost zápletky, ale šlo by to napsat určitě záživněji.

22.10.2021 1 z 5

Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Výborné. Napětí, akce, humor, romantika. A knihy. Spousty knih. Do čtyř hvězdiček mi chyběl jen kousek.

05.10.2021 3 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Kniha byla slabší než Prvok, Šampon, Tečka a Karel. I když styl psaní je podobný, nudila jsem se a několikrát jsem chtěla knihu odložit. Za mě to asi bylo moc dlouhé, moc postav...

27.09.2021 2 z 5

Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Skvěle napsané. Cca před 10 lety jsem viděla film, takže jsem měla představu o ději, ale stejně jsem si to náramně užila.

24.09.2021 4 z 5

Kulti Kulti Mariana Zapata

Od této knížky jsem dopředu nic nečekala, autorku jsem neznala, trošku jsem se bála, zda tak tlustou knihu přečtu. Kniha mě velice příjemně překvapila. Bylo tu neotřelé téma fotbalového prostředí ,hlavní postavy byly sympatické (tedy, Kulti se stával sympatickým postupně :-) ) a moc se mi líbilo, jak se jejich vztah vyvíjel - od počáteční spíše nesnášenlivosti přes pevné přátelství až k hluboké lásce. Knížku můžu jen doporučit a těším se, až si od autorky přečtu něco dalšího.

05.09.2021 3 z 5