Mindy komentáře u knih
Krásné počteníčko, to je neuvěřitelné,jak pan Nepil dokáže popsat běžné životní situace
Vynikající, nádherná kniha, dlouho jsem ji odkládala kvůli počtu stran a nakonec mě mrzelo, že už skončila, moc pěkná
Popravdě - moc mě to nebavilo. Popisování práce špiónů a tajných agentů mě nijak zvlášť nezaujalo. Hlavního hrdinu jsem si nedokázala oblíbit, ani žádnou jinou postavu. A té chyby s těmi zamčenými dveřmi, jak tady píše Lena79, jsem si všimla taky. A taky jsem se vracela o stránku zpět, abych se ujistila, jestli jsem se nespletla. Nechápu, jak to mohlo projít korekturou.
Francie, 17.století. Jeden příběh se odehrává během třicetileté války, druhý v období po jejím skončení. I přes zdlouhavé popisy cestování, počasí a okolní krajiny byly oba příběhy čtivé a obohacující. Pekařka Marie mi byla bližší než válečnice Hortensie, ale obě hlavní hrdinky měly své kouzlo osobnosti.
Krásně napsáno. Kniha nás přenáší na Sumatru do 20.let 20.století. Poznáváme život kolonialistů - Holanďanů, kteří zde mají společnost na sbírání kaučuku (gumy - odtud název knihy). Je zde popsaná těžká práce všech zaměstnanců, vztahy mezi nimi a domorodým obyvatelstvem, život manželek a dětí v tropickém klimatu, hýření a utrácení vydělaných peněz a pozdější pokles cen kaučuku na trhu, a tím pádem velké propouštění a konec nadějí a snů o životě v bohatství. Úžasná knížka, která nás přenese do naprosto jiného světa a jiné doby.
NE, NE, NE! Nečtěte to! Neskutečná nuda. O čem to je? Lottie a Rose nechodí do práce, přitom vodí děti do školky, ale nechají je na měsíc svým zaměstnaným manželům a jedou na chatu na ostrov, protože potřebují vypnout. Tak to je tedy síla. Nevím, co jsem si od této knihy slibovala, asi v těchto mrazivých dnech nějaký letní příběh na zahřátí, ale jenom mě to vytočilo. Samozřejmě se tam vyskytují ještě další postavy, ale celé je to naprosto o ničem. Dočetla jsem s vypětím všech sil, abych mohla ohodnotit.
(SPOILER) První půlku jsem zhltla na jeden zátah, ale druhá polovina už byla hodně zdlouhavá. No ale příběh je to zajímavý, odehrává se na Islandu v první polovině 19. století a dočítáme se o osudu Agnes Magnúsdóttir, která je jednou ze tří obžalovaných z vraždy, a do vykonání rozsudku (trestu smrti) přebývá na farmě Jóna Jónssona.
Z rozhovorů s farářem, hospodyní Margrét a jejích vlastních vzpomínek se dovídáme, jak ke zločinu ve skutečnosti došlo. Román vychází ze skutečných událostí.
Knížka je moc zajímavá a je napsána srozumitelně pro laickou veřejnost. Podle popisu v knize je snadné si Gagarina oblíbit - musel to být příjemný a pohodový chlapík. Je pochopitelné, že na slávu, jaké se mu (po právu) dostalo, nebyl připraven.
Také se dovídáme o přípravě kosmonautů v tehdejší SSSR, vztazích mezi nimi, o politickém pozadí a předhánění se v dobývání vesmíru mezi SSSR a USA.
Moc zajímavý a smutný je osud hlavního konstruktéra Koroljova.
Skvělá knížka nejen pro fandy motoristického sportu. František Šťastný byl výjimečný člověk, vynikající sportovec, úžasný vypravěč, patriot, věrný značce Jawa. Kolik ve svém životě zažil pádů, úrazů a zlomenin je až neuvěřitelné.
Po přečtení této knihy si Františka Šťastného velmi vážím a obdivuji, co všechno ve své době dokázal, a za jakých podmínek.
Nemusíte být blázen do motorek a bude vás to bavit.
Já jsem nadšená. Líbil se mi i jazyk, jakým je hra napsaná. Úžasný příběh.
Ze začátku mě to moc nebavilo, musela jsem se trochu nutit do čtení, ale druhá polovina knihy to zachránila, dobrá detektivka.
Příjemné odpočinkové čtení na dovolenou, dobře jsem se bavila
Kniha,ze které mrazí. Dala jsem ji přečíst i dceři, aby měla představu,co se během války dělo, nějak se na to pozapomíná.
Nejsem z této knihy tak nadšená, jako ta spousta ostatních tady. Děj je rozvláčný, 3/4 knihy pojednává o nevlídnosti počasí - hvízdání větru a bičování deště.
Jistě - autorka má svůj styl, taky to není první kniha, co jsem od ní četla, ale na mě je těch popisů až příliš. Líbilo se mi vykreslení té ponuré a nevlídné atmosféry, ale to bylo tak všechno.
Touto knihou jsem se vyloženě protrápila. Příběh z války i z doby o 30 let později byl napsaný nudně a nezáživně. Chiara byla pro mě nevýrazná a nesympatická hlavní postava a ti ostatní (Daniele, Maria, Simone) mi k srdci taky moc nepřirostli. Přitom by to mohl být tak dojemný a citlivý příběh, mě ale vůbec nebavil.
Kniha je napsaná podle filmového scénáře a jedná se o akční film, takže je plná automobilových honiček, přestřelek, pronásledování a útěků.
V hlavní roli Julia Roberts, kterou zrovna moc nemusím, a Mel Gibson, který musel být v roli vyšinutého taxikáře neodolatelný. Ale že bych byla po přečtení nažhavená na shlédnutí filmu, to zas ne. Radši si přečtu nějakou další knížku.
Tak tentokrát jsem při výběru knihy sáhla hodně vedle. Kdybych ji četla ve věku mých dětí, tak hodnotím asi jinak, ale já sama za sebe dávám dvě hvězdy, a to ještě s přivřenýma očima.
Kolikrát dokázala Layla svým pronásledovatelům utéct, to už jsem časem přestala počítat, ale na závěrečný útěk s želízky na rukou z jedoucího auta, přičemž přemohla dva chlapy, na ten už má představivost nestačila.
A taky už jsem alergická na sloveso "mumlat". Na každé stránce někdo něco zamumlal, prakticky po celou dobu všichni mumlali.