MirkaProk MirkaProk komentáře u knih

Modlitba za mlčení Modlitba za mlčení Linda Castillo

Tento díl byl pro mne slabší než první. Z prvního dílu jsem byla nadšená, tak jsem si samozřejmě musela přečíst i tento díl, ale z této knihy jsem už tak nadšená nebyla. Ale nebyla to ani špatná kniha, jen se mi první díl líbil více.

02.12.2018 3 z 5

Lístky ve větru Lístky ve větru Virginia Cleo Andrews

Trochu zklamání. Rozhodně méně zajímavá kniha oproti prvnímu dílu. Cathy mi neuvěřitelně lezla na nervy, ale i tak si přečtu další díly.

08.11.2018 3 z 5

Květy z půdy Květy z půdy Virginia Cleo Andrews

Musím říct, že tento příběh se mnou otřásl. Je to šílené, co matka dokázala, kvůli majetku. Nedokážu to pochopit. Mám dvě děti a nikdy bych je neopustila, ani kdybych měla být díky tomu nejbohatší člověk na světě, protože to největší bohatství jsou právě moje děti. Tak od 3/4 knihy mi ta jejich matka šíleně lezla na nervy a začala jsem ji nenávidět zrovna tak, jak její dcera. Jinak příběh i přesto, že je šílený, tak se mi líbil a určitě si přečtu další díly, jelikož jsem zvědavá, jak se osudy dětí budou dále vyvíjet.

24.09.2018 4 z 5

Jumaroro Jumaroro Sylva Lauerová

Kniha se mi velmi líbila. Zajímavý příběh s ještě zajímavějším a překvapivým koncem. Dlouho po přečtení jsem musela na tu knihu myslet

25.07.2018 5 z 5

Ještě jsem to já Ještě jsem to já Lisa Genova

Tak tato kniha mě fakt dostala. Strašně se mi líbila a určitě si ji někdy přečtu znovu. A tak strašně jsem u knihy brečela, že si manžel myslel, že se mi něco stalo:-)

24.07.2018 5 z 5

Co když žádné zítra nebude? Co když žádné zítra nebude? Dagmar Digma Čechová

Moc pěkná kniha. Čtivě napsaný příběh o přátelství, zradě, o lásce, o všedních i nevšedních starostech. Lze napravit a odpustit něco, co má člověk pocit, že nikdy napravit a odpustit nelze? Autorku přidávám mezi své oblíbené.

21.09.2024 5 z 5

Myslela jsem, že tě znám Myslela jsem, že tě znám Penny Hancock

Psychologický román o tom, co může způsobit obvinění dítěte, jak se ve vypjatých a krizových situacích ukážou i negativní stránky povah lidí, kteří brání svoji pravdu. Kde je pravda a jak pevné je přátelství a mateřská láska?
Čtivě napsáno.

10.02.2023 5 z 5

Krysí ostrov a jiné povídky Krysí ostrov a jiné povídky Jo Nesbø

Nesbo je prostě pan spisovatel. Kniha se mi moc líbila a i všechny povídky byly super. Hlavně závěry povídek byly fascinující a překvapivé a dá se říct, že jsou poučné.

14.11.2022 5 z 5

Žárlivost a jiné povídky Žárlivost a jiné povídky Jo Nesbø

Kniha se mi moc líbila, každá povídka měla něco do sebe. Povídka Londýn je pro mě top.

10.01.2022 5 z 5

Každá sedmá vlna Každá sedmá vlna Daniel Glattauer

přečteno za jeden den. Příjemně to navázalo na první díl. Některé pasáže byli trochu ohrané. Chci ho, ne vlastně nechci, chci ho, ale nemůžu ho mít a tak stále dokola. Ale dopadlo, tak jak jsem si přála a představovala, takže závěr je, že se mi to líbilo. I když první díl byl hezčí.

26.08.2021 4 z 5

Dokonalý cizinec Dokonalý cizinec Renée Knight

Tak tato kniha se mi nelíbila. A jelikož neodkládám knihy nedočtené, tak jsem ji nakonec přelouskala, ale do čtení jsem se musela vyloženě nutit. Znovu už bych ji nikdy číst nechtěla.

18.06.2021 1 z 5

Šelma Šelma Andrew Mayne

Celkem dobrá kriminálka, která se dobře četla.

28.10.2020 3 z 5

Hříšnice Hříšnice Tess Gerritsen

Velice čtivá detektivka. Finálové rozzuzlení a motiv mi moc nesedl, představovala jsem si jiné důvody proč byly spáchány vraždy. Ale i přesto doporučuji k přečtení. Je to taková "pohodová" krimi.

03.08.2020 4 z 5

Nůž Nůž Jo Nesbø

Nesbo patří mezi mé nejoblíbenější autory a tak mi samozřejmě nemůže uniknout žádná jeho kniha. Ale tahle tedy klidně mohla. Vůbec se mi nelíbila. Zbytečně moc zdlouhavá, kdyby byla o 400 stran kratší ,asi by se nic nestalo. Vše se strašně vleklo a vlastně se pořádně nic nedělo. Vždy knihu s HH zhltnu jak malinu, ale s touto jsem se fakt trápila a měla jsem pocit, že ji snad nikdy nedočtu. A pachatele jsem opět netušila a ani jsem se ho snad neměla dozvědět, protože to byl v mých očích nesmysl. I přesto, že je vše vysvětleno, proč a jak, tak mi to vůbec nesedělo. Tato kniha pro mě velké zklamání.

07.07.2020 2 z 5

Musíme si promluvit o Kevinovi Musíme si promluvit o Kevinovi Lionel Shriver

První polovina knihy se mi četla velmi špatně a i chvílema jsem přemýšlela, že ji odložím a nedočtu, ale jelikož knihy neodkládám nedočtené, tak jsme i tuto dočetla a udělala jsem dobře. Druhá polovina knihy už se četla sama a ke konci už jsem ji doslova hltala. Závěr knihy pro mě šokující, ale vlastně se to mohlo očekávat. A u této knihy jsem si uvědomila, že když někdy nadávám na svého pubertálního syna, tak mám doma vlastně úplné zlatíčko. Nikdy bych nechtěla zažít to co Eva, Kevin ji zničil úplně celý život.

21.09.2019 3 z 5

Cena za dokonalost Cena za dokonalost Céline Raphaël

Až děsivý příběh podle skutečnosti. Celine obdivuji, jak vše zvládla a co vše v životě dokázala. Tohle by děti neměly zažívat.

21.07.2019 3 z 5

Vykoupení ohněm Vykoupení ohněm Virginia Cleo Andrews

Tento díl byl o trochu lepší než díl druhý, ale na první díl, který mne úplně uchvátil nemá. Bart je psychopat, kterého bych se bála a obdivuji všechny, kteří s nim měli trpělivost a neustále ho omlouvali a zastávali se ho a Amos to byl druhý blázen. Celou ságu nakonec někdy přečtu, protože mne zajímá, jak se to bude vyvíjet dál, ale jinak to nejsou knihy, které bych někdy chtěla číst znovu.

28.05.2019 2 z 5

Stíny nad zálivem Stíny nad zálivem Lucy Clarke

Na základě zdejších komentářů jsem čekala, že kniha bude bomba. Ale mě bohužel nějak extra nenadchla. Námět nebyl špatný, ale z nějakého důvodu, ani nevím z jakého byla pro mne tato kniha průměrná. Rozhodně nemám potřebu ji někdy číst znovu.

25.01.2019 3 z 5

Uloupený život Uloupený život Jaycee Dugardová

Velmi drsný příběh. Až k neuvěření jak jde člověku vymýt mozek, což asi u dítěte není zase tak těžké. Pro mě trochu nepochopitelné, že se nepokusila nějak zachránit, když už byla dospělá a měla přístup na internet, nebo měla možnost vyjít mimo dům, ale kdo to nezažije, tak asi nepochopí. Obdivuji její statečnost, jak se se vším vyrovnala po záchraně.

02.10.2018 3 z 5

Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Kniha je čtivá, díky tomu přečteno za 2 odpoledne, ale musím konstatovat, že z nějakého důvodu a ani nevím z jakého, mě nějak moc nenadchla a to i přesto, že mám tento žánr ráda.

13.09.2018 3 z 5