MíšaS. komentáře u knih
Krásně jsem si zavzpomínala :)
Tak snad nová sezóna bude zase skvělá a dostaneme se zpět do extraligy...
Přiznám se, že se mi kniha nelíbila. Ponuré příběhy mi nevadí, ale vadila mi spíše zdlouhavost příběhu, nepoučitelnost a chvílemi hloupost Pinocchia.
Konečně vyšel i třetí díl v ČR, a tak se mohu pustit do celé série.
S prvním dílem jsem velmi spokojená. Pořád se mi svět Lovců stínů líbí a stále si ráda čtu příběhy o nich, takže jsem ochotná přehlédnout jistou klišovitost a kýčovitost, protože se prostě dobře pobavím a odreaguji. Také se mi líbí, jak některé postavy procházejí celými sériemi. Je to fajn a milé připomenutí dějů minulých.
Kdybych neměla půjčený i druhý díl, sama bych ho už nevyhledala. Přišlo mi to takové nedodělané. Svět byl vymyšlený celkem zajímavě, ale příběh mě prostě nedokázal vtáhnout.
Je fajn, že i když jsem první díl četla cca před 6 lety, tak jsem do děje vklouzla celkem bez problémů. Samozřejmě jsem si nepamatovala vše, ale vlastně to ani nepotřebujete. To je plus, a teď ty mínusy... 90% příběhu čekáte na konec, který je vám jasné, že přijde. Prostě to víte a stejně tak je vám jasné, že se nic nevyřeší a vy si budete muset počkat na další díl, který v překladu vyjde? nevyjde?.
Kdybych to celé měla nějak shrnout, nebylo to špatné čtení. Za mě je tato série rozhodně lepší než série se smrtkami, kde jsem dala jen 1. díl s tím, že je to pitomost. Tady si další díl přečtu ráda.
Naprosto souhlasím s uživatelem PetrCepek, nudnější knihu jsem snad nečetla. Absolutní přehmat a nikdy více.
Kniha založená na starých rozhovorech s MG a doplněná o názory spolupracovníků té doby. Vlastně nepřináší nic nového, ale jako připomenutí této skvělé zpěvačky je dobrá.
Nebavilo mě to tolik jako první díl. CHápu, že tam ta politika patří, ale ty pasáže byly úmorně dlouhé a nezáživné. A asi ani nemám dost pochopení pro takovýto typ lidí, co jsou pořád se vším nespokojení a neví, co vlastně chtějí.
Plně souhlasím s uživatelkou Ajinka126. Začátek skvělý, druhá čtvrtina nic moc. Pak se to opět zlepší, ale konec knihu zabije úplně.
Přečíst se to dá, ale uvěřitelné to není.
Opět milé a vtipné čtení.
Skvělé odpočinkové čtivo.
Tento díl mě nenadchl, nechápu proč to nemohlo být zařazeno již do třetího dílu, a nějak ve zkratce.
Bohužel zklamání. Ze začátku to vypadalo slibně, ale nakonec se z toho stal takový divný překombinovaný spletenec. Také souhlasím s uživatelem Rade, že mi neskutečně lezlo na nervy, že Carolin na něco přišla, ale čtenář se to vše dozvěděl až na konci v neskutečném galimatiáši... Kdybych doma neměla už půjčený druhý díl, nevyhledala bych ho.
Koupila jsem jako dárek a byla zvědavá, protože anotace vypadala zajímavě.
Příběh je velmi jednoduchý, ale chápu, že v knize jde asi především o znalosti, které si čtenář má odnést z různých odboček a noticek a samostatných odstavců o vesmíru.
Snad se obdarovanému bude líbit.
Jak už píše uživatel Kozel, je škoda, že román Austenová nedokončila, protože by směle mohl konkurovat Pýše i Rozumu. Emma a Elizabeth mají mezi sebou pěknou chemii a vedlejší postavy také vypadaly zajímavě. Pokud by se děj správně zpracoval, mohl z toho být další doopravdy skvělý kousek. Bohužel.
Vzhledem k rozsáhlému komentáři Macvosika pode mnou vlastně nemám co více dodat.
Jen snad to, že mě překvapuje, při čtení komentářů u her WS, jak v dnešní době jsou lidé úzkoprsí a, nebojím se říct, i nevzdělaní, a mají potřebu na vše nahlížet očima dnešní doby, která je, dle nich, naprosto v pořádku a vše, co se dnes děje, je pochybením jedince, nikoli společnosti jako takové.
Mě to tak nebavilo...
Nic se v knize nedělo, je to předvídatelné a bohužel mi ten svět přišel dost "pitomý".
V listopadu jsem byla na divadelní hře, a od té doby jsem si říkala, že musím sehnat knihu a přečíst si jí. Bohužel ale musím ubrat jednu *, protože přeci jen "živá" prezentace byla doopravdy skvělá a herecké výkony text povýšily.