Miška02 komentáře u knih
Jedna z najlepších fantasy kníh, ktorú som za poslednú dobu čítala. Konečne normálna hlavná hrdinka, ktorá sa aspoň podľa mňa vymyká šablóne. Dej bol plný akcie, takže nudiť sa rozhodne nebudete a za mňa asi najväčšie plus bol svet plný duchov a prízrakov, čo bola pre mňa knižná premiéra. Romantiku nečakajte ale ak máte chuť na takú trochu viac "dark" fantasy rozhodne si Temnú kňažku prečítajte. Dúfam, že dostaneme od autorky pokračovanie :) Za mňa 10/10
Perfektné zakončenie série. Určite sa k nej niekedy vrátim...
Julie Caplin sa stala mojou stávkou na istotu. Ak máte chuť na nežnú oddychovku, táto séria je to najlepšie čo si môžete z tohto žánru vybrať. Za mňa všetko skvelé: postavy, dej, atmosféra. :)
Krátke a výstižné no zato nádherné pohladenie po duši. V dnešnej dobe, keď denno-denne čítame v novinách samé negatívne správy, mi táto kniha pripomenula, že človek je schopný niečoho úžasného a i jeden jediný dokáže zmeniť svet k lepšiemu.
Ak máte radi knihy od Maas alebo knihy s tematikou upírov a vlkolakov toto je rozhodne niečo pre vás. Mám pocit, že už ich nevychadza tak moc ako pred pár rokmi a tak to bola fajn zmena.
Prvá polovica knihy za mňa super. Pačila sa mi hlavná hrdinka i hrdina, vykreslenie deja i vysvetlenie sveta, čo býva v mnohých fantasy knihách často problém ako všetci vieme. Čiže hej začiatok za mňa top...Lenže ku koncu knihy(aspoň to je môj osobný pocit) sa hlavná hrdinka začala správať dosť divne a nerozhodne a tak som si koniec nie moc užila...
Kniha si zaslúži vysoké hodnotenia, ktoré dostáva to hej... Za mňa to ale nebude najlepšia z tohto žánra.
Na začiatok - ja osobne som nič podobné tejto knihe nečítala. Po tom ako som už dávnejšie čítala dystopickú novelu Šarlatový mor, som ihneď vedela, že si chcem prečítať aj novelu/poviedku Pred Adamom.
Príbeh je rozprávaný moderným mužom, ktorý mával už od detstva desivé sny a nie také o aké deti normálne májavú, o príšerách pod postelou a kto vie čo ešte. Náš hrdina mával sny o živote svojho pra-pra-pra....predka z dôb kedy sa človek ešte len vyvíjal a začal objavovať oheň a jednoduché nástroje.
Stretávame sa s Veľkým Zubom, ktorý ako malí musí opustiť svoju matku a pridá sa k skupine, ktorá býva v jaskyniach.
Kniha je plná dobrodružstva, boja o prežitie a určite ju ako aj ja prečítate raz dva.
dobrodružstvá mladého muža, ktorý objavuje neznáme kúty sveta
príjemné čítanie
romantická manga ktorej som podlahla raz-dva a teším sa na ďalší diel
(SPOILER) Za mňa ďalší skvelý príbeh z pera pani Klassenovej. Prečítala som od nej už skoro všetko (u nás preložené) a zatiaľ môžem povedať, že ma jej knihy vždy chytili a tak som neváhala ani pri tejto. Krásne vykreslenie prostredia Cornwallu, tunajších ľudí, vzťahov... Hlavná hrdinka Laura mi bola sympatická od prvej strany. Pohodový príbeh so šťastným koncom ako je to už v knihách pani Klassenovej zvykom.
Po dlhej dobe fantasy kniha, ktorá ma zaujala a už sa chystám aj na ďalší diel :)
Za mňa taký priemer. Young adult kniha o prekonávaní bolesti po smrti blízkeho človeka, o priateľstve, láske - či už medziľudskej alebo o láske k veciam, ktoré sú našim srdciam blízke. Nápad s knižnicou listov sa mi páčil a vďaka tomu, že každá kapitola začínala jedným z týchto listov, nebol problém knihu prečítať raz-dva. Dejovej linke podľa mňa chýbala nejaká tá akcia alebo zauzlenie. Za mňa takých 65 %. Ale ak Vás kniha zaujala, neváhajte a prečítajte si ju. Ako sa hovorí sto ľudí, sto chutí.
(SPOILER) Pohodové čítanie, ktoré odhaľuje pravdu o životoch 6 ľudí. Sledujeme príbeh extravagantného no zato osamelého umelca na dôchodku; tridsiatničku Monicu, ktorá túži po tom stať sa matkou; ďalej tu máme vždy pozitívne naladeného cestovateľa Rileyho a nakoniec Alice - mladú mamičku influencerku. Spojí ich denník, kde každý z nich odhalí svoje skutočné ja.
Knihu som si užila, nápad s denníkom sa mi veľmi páči a príde mi veľmi originálny. Máme tu viacero hlavných postáv, takže si myslím, že každý si nájde niekoho, kto mu bude sympatický. Dej plynie ľahko a myslím si, že kniha je skvelou voľbou na dovolenkové či víkendové čítanie. Jednoznačne odporúčam!
Tak sa za mňa bola táto kniha jedna z najlepších, čo som hádam za posledný rok prečítala. Zároveň sa nepodobá na fantasy príbehy, na ktoré som zvyknutá. Neoznačila by som ju za hororovku skôr za niečo na štýl tajuplného príbehu pre tínedžerov. Nemám nič čo by som vytkla. Dobre rozpracovaný úvod, jadro i záver. Hlavná hrdinka je realistická a dobre prepracovaná (nemáme tu ďalšiu "super bojovníčkú" či princeznú, ktorými je podľa mňa fantasy žáner tak preplnený). Vedľajších postáv je tak akurát. Viete sa v nich zorientovať a aj majú zmysluplné úlohy. Dejová línia bola nepredvídateľná a nedokázala som si ani tipnúť ako sa kniha skončí, čo sa mi na nej tiež páčilo. Za mňa 100 %. Ak budú vydané ďalšie knihy tejto autorky určite po nich siahnem :)
Mariana Zapata zas nesklamala. Skvelé vyobrazenie postáv, zaujímavé prostredie krasokorčuľovania a ako vždy nechýbal ani humor. 100% odporúčam všetkým milovníkom romance...
Krásne zavŕšenie série. Prečítané raz-dva. Z autoriek historických romancí patrí Julie Klassen, aspoň za mňa, na prvé miesto. Určite sa k nej ešte vrátim.
(SPOILER) Z tejto knihy mám zmiešané pocity... Išla som do nej bez toho aby som čítala prvú knihu série a nebol to vôbec problém. Sú tu nové hlavné postavy a autor vyobrazil svet do najmenších detailov. Začiatok knihy sa mi naozaj páčil(hlavne kapitoly s Clayrkami). No ako dej postupoval moja chuť do čítania sa strácala. Stretnutie, ktoré opisuje anotácia knihy podľa mňa dosť zavádza, keďže sa odohrá až ku koncu knihy. Neviem, celá dejová linka mi príde netradične rozdelená. Skvelý začiatok no zvyšok knihy akoby stagnoval. No môže to byť aj tým, že kniha je taký "úvod" do série a napätie a akcia len na čitateľa čakajú. Som si istá, že séria má svojich milovníkov no ja som si s ňou akosi nesadla. Do pokračovania sa pravdepodobne nepustím.
Pútavá a akčná kniha, ktorá podľa mňa zaujme hlavne násťročných 15+. Hlavná hrdinka Sára nie je žiadna padavka a ostatných dokáže oklamať svojimi skvelými hereckými výkonmi. Dejová linka sa točí okolo Sárinej nebezpečnej úlohy. Autorov štýl písania sa mi veľmi páčil. Vedel čo rozpísať podrobnejšie a čo zas menej. Viem si predstaviť aj pokračovanie. Knihe dávam 5 hviezdičiek.
Skvelá... Hrdinovia boli sympatickí a dej svižný. Rozhodne odporúčam.