MiskaMa MiskaMa komentáře u knih

Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Nádherně napsaný a pro mě velmi emotivní a silný příběh. Při čtení mě až mrazilo, co všechno si Zuzana musela prožít. Líbilo se mi jak rozdělení knížky do tří částí na dětství, dospívání a dospělost, tak mi sednul i styl psaní autorky. Příběh ve mě bude ještě hodně dlouho doznívat.

02.03.2022 5 z 5

Trosečníci Trosečníci Lucy Clarke

Do poslední stránky netušíte, jak to vlastně bylo a jak to dopadne. Autorka popsala prostředí ostrova tak, že si připadáte, že jste tam ztroskotali taky.

Knížka mě vtáhla do děje a vyplivla na konci a já litovala jen jedné věci, že jsem ji přečetla tak rychle. 5*

17.02.2023 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Skvělá detektivka, která se mi navíc hodila do letošní čtenářské výzvy. Příběh se četl svižně, dokonce i můj tip na vraha byl správný. Rozhodně to nebyla poslední knížka, kterou jsem od autora četla.

26.02.2023 5 z 5

Slib Slib Sharon J. Bolton

Jedna z nejlepších knih, které jsem letos přečetla. Autorka perfektně popsala charaktery postav a díky nepředvídatelnému ději udržuje čtenáře v napětí až do konce.

28.07.2023 5 z 5

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Začala jsem číst a četla a četla. Silný příběh Liny a její rodiny mě tak vtáhl do děje, že jsem knihu přečetla za jeden den.

Knížka je plná bolesti, utrpení a hrůz, ale taky plná soucitu, naděje a lásky. Konec jsem probrečela.

19.07.2021 5 z 5

Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Není pomocnice jako pomocnice... Millie Vám totiž pomůže úplně se vším. A to doslova.

Čtení je napínavé a hlavně taky návykové. Takže čtete a čtete a ostatní činnosti odkládáte na někdy jindy.

Už se těším na další knížky od autorky a přidávám si ji na seznam mých oblíbených. 5*

03.11.2023 5 z 5

Její konec Její konec Shari Lapena

Knížka je čtivá a celkem napínavá, jako všechny autorčiny knížky. Příběhy Shari Lapeny mám ráda, protože umí parádně popsat postavy, situace a prostředí.

Trochu mě zklamal překombinovaný závěr.

07.10.2021 4 z 5

Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Jak už je u Freidy McFadden zvykem, knížka je napínavá od začátku až do konce. Na rozdíl od Pomocnice, tentokrát jsem si i správně tipla, kdo v tom všem má prsty.

Doporučuji, ale osobně mi víc sedla autorčina předchozí knížka Pomocnice. Knížky Freidy McFadden jsou návykové a já už vyhlížím její další. 5*

11.02.2024 5 z 5

Hluboký sníh Hluboký sníh Brian Freeman

Příběh byl čtivý a napínavý, ačkoliv dějová linka desetiletého ztraceného kluka byla hrozně smutná. Zmizení Jeremiaha způsobilo rozruch, jestli v tom má prsty někdo z místních obyvatel, někdo cizí nebo bájná postava Ursulina, jejíž pověst se po staletí traduje po okolí. Rozuzlení zápletky bylo určitě překvapením a dává čtenářům možnost přemýšlet, jak by všechno dopadlo, kdyby ...

Doufám, že se dočkáme překladu prequelu Ursulina, který autor ke knížce Hluboký sníh vydal. 5*

23.01.2024 5 z 5

Honzíkova cesta Honzíkova cesta Bohumil Říha

Ke knížce jsem se znovu dostala díky čtenářské výzvě a četla ji večer dětem.

Nádherná knížka, která mě vrátila do dětských let a připomněla mi prázdniny u babičky a dědy.

05.01.2022 5 z 5

Chalupa Chalupa Pavlína Křivánková

Příběh ze života, taková jednohubka na víkend. Tragická událost nečekaně spojí životy dvou žen. Knížka se čte dobře díky krátkým kapitolám, které střídavě vypráví Helena a Tereza. Více mi byla sympatická dějová linka s Helenou a babičkou z Valašska. 5*

17.09.2024 5 z 5

Jeho a její Jeho a její Alice Feeney

Skvělý thriller, napínavý od začátku až do konce. Líbilo se mi střídání vypravěčů: ONA, ON a vyprávění anonymní osoby. Už jsem si myslela, jak jsem uhodla vraha a ono bylo ve finále všechno úplně jinak. 5*

29.09.2023 5 z 5

Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Karla Kubíková

Autorky styl psaní mi sedl, nemohla jsem přestat číst... Byla jsem zvědavá, jak nakonec Linda zvládne návrat domů, jak se bude vyvíjet její vztah s dcerou Aničkou. Úplně od začátku mi nebyl sympatický Lindin manžel a ani kamarádka Hanka.

Pro mě to bylo čtení, kdy se mnou cloumaly emoce. A i po nějaké době co jsem knížku přečetla, si sem tam na příběh vzpomenu.

23.04.2023 5 z 5

Chata v horách Chata v horách Ruth Ware (p)

Tohle se povedlo! Thriller ideální na dlouhé zimní večery. Autorka parádně vykreslila atmosféru hor, prostředí chaty i charakteristiku postav, při čtení jsem si připadala, jako bych tam byla s nimi. Ze všech postav mi byla nejvíce sympatická Erin a Danny.

Místy mi přišlo, že jsem už podobný příběh četla a vybavila se mi Štvanice od Lucy Foley a taky Nevítaný host od Shari Lapeny.

05.02.2023 5 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Čtivé, napínavé, temné. Po přečtení všech knížek od B. A. Paris, je tohle za mě nejlepší knížka od autorky.

16.08.2022 5 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Mě se líbila. I když se v knížce vyskytovala spousta postav, tak se to dalo, protože osudy žen byly vzájemně úzce propletené. Zajímalo by mě, jak některé příběhy dopadly.

Edit. Film se mi líbil taky.

29.12.2021 4 z 5

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Oddychovka na jedno odpoledne. Knížka byla parádní, jako každá od Shari Lapeny. Už jsem ale od autorky četla knížky, které bych hodnotila o něco lépe, než tuhle. Ze začátku napínavé, druhá půlka už se trochu vlekla. Konec mi přišel otevřený, hlavně poslední stránka je k zamyšlení, jak to teda vlastně dopadlo?

27.12.2021 4 z 5

Než zjistíš pravdu Než zjistíš pravdu Elena Minářová

Na knížku jsem narazila náhodou a rozhodně nelituji. Příběh je sice předvídatelný a na konci žádné extra velké překvapení nečeká, ale nemohla jsem přestat číst. Poklidná čtvrť, znuděné paničky v domácnosti, dopoledne na józe nebo v kavárně, dětičky a manželé jako ze žurnálu... A pak vás dožene minulost.

Knížka by mohla zaujmout čtenáře knih Shari Lapeny a B. A. Paris. Doporučuji. 5*

31.07.2024 5 z 5

Host Host B. A. Paris (p)

Na každou novou knížku od B. A. Paris se těším, ale přijde mi, že poslední dvě, možná tři knížky jde autorka s vysoce nastavenou laťkou níže a níže. Host byl plný nesympatických postav a děj byl taky ke konci zbytečně protahovaný.

Za mě vede pořád Za zamčenými dveřmi a V pasti lží.

Další knížku autorky si ale přečtu ráda. 3*

25.06.2024 3 z 5

Až najdu klíč Až najdu klíč Alex Ahndoril (p)

Příběh se mi i přes strohé vyprávění četl dobře. Možná mě trochu zklamalo, že nikde není zmínka, proč se Julie a Sid rozvedli. Píše se o velké zradě ze strany Julie, ale dál nic. Možná i to mě navnadilo, abych si přečetla druhý díl. Konec vyšetřování Julie a Sida mě překvapil. Od autorů jsem nic dalšího nečetla, takže srovnávat nemůžu. 4*

29.04.2024 4 z 5