MiskaMa Online MiskaMa komentáře u knih

Energie čísel osobního roku Energie čísel osobního roku Ester Davidová

Zajímavá kniha, ke které se můžete kdykoliv vracet.

Oceňuji prostor pro osobní poznámky. 5*

02.02.2025 5 z 5

Kdosi buší na dveře Kdosi buší na dveře Håkan Nesser

Čekala jsem spíš detektivku, ale tři povídky mě teda moc mile překvapily.
Netroufám si říct, která povídka se mi líbila více, která méně, všechny totiž určitě měly něco do sebe.

Autorovi se podařilo dobře popsat charaktery postav i prostředí, nechybělo napětí, ani špetka humoru.

Na knížku jsem narazila náhodou, v diskuzi na splnění tématu č. 20 do ČV/2025. Určitě to ale není naposledy, co jsem si od autora něco přečetla. 4,5*

01.02.2025 4.5 z 5

Dost dobře nenormální Dost dobře nenormální Denise Linke

Na tuhle zajímavou knížku jsem narazila v jedné facebookové skupině. No, hnedka jsem si jí letěla půjčit do knihovny. Rozhodně si jí pořídím i do své knihovny, abych se k ní mohla kdykoliv vracet. Ve většině situací jsem se našla i já sama. Doporučuji, ať už pro pohlazení na duši, nebo pro rozšíření obzorů. 5*

28.01.2025 5 z 5

Vím, kdo jsi Vím, kdo jsi Alice Feeney

V příběhu se mi opět líbilo střídání současnosti s minulostí. Ke konci se možná čtenářům může zdát děj trochu překombinovaný, ale celkově je knížka čtivá, napínavá. Já teda četla a četla, zvědavá, jak to dopadne.

Styl psaní autorky mi sedl, během krátké doby přečetla všechny její knížky, a už se moc těším na další! 5*

27.01.2025 5 z 5

Občas lžu Občas lžu Alice Feeney

Od Alice Feeney jsem zatím četla tři knížky, a myslím, že mám novou oblíbenou autorku!

V thrilleru Občas lžu se střídá současnost, minulost a zápisky v deníku z období dětství. Jsou Vánoce, Amber je v kómatu, nic si nepamatuje. Jediné, co jí zbylo, tak sluch. Bylo to napínavé, čtivé, díky krátkým kapitolám děj rychle odsýpal. V poslední třetině knížky jsem byla docela překvapená. 5*

26.01.2025 5 z 5

Přespávačka Přespávačka Kerry Wilkinson

Anotace na Přespávačku mě zaujala a na knížku jsem se těšila... Na můj vkus byl ale děj trochu rozvleklý a nadšení se nekonalo. 3*

21.01.2025 3 z 5

Kámen, nůžky, papír Kámen, nůžky, papír Alice Feeney

Napínavé a čtivé. Příběh střídavě vypráví manželé Amelie a Adam, po čase i tajemná žena Robin. Knížka je sem tam doplněná o dopis, který manželka psala každý rok v den výročí svatby pro Adama. Ke konci příběhu přišel zvrat a musím říct, že jsem do poslední chvíle nevěděla, jak to dopadne.

Od autorky jsem už četla knihu Jeho a její, a opět nezklamala. 5*

19.01.2025 5 z 5

Sněhová bouře Sněhová bouře Triona Walsh

Napínavé čtení na jeden zátah. Občas si říkám, jestli se tohle téma neopakuje nějak moc často. Hory, sněhová vánice, chata, pár přátel, pár tajemství, mrtvola. (Chata v horách od Ruth Ware, Mrazivá smrt od Darcy Coates). Ale ne, tohle bylo zase trochu něco jiného. 4*

08.01.2025 4 z 5

Transfer Transfer Bianca Bellová

Čtyři povídky, čtyři osudy lidí, které se vzájemně protnou (nejen) na letišti. Nejvíce se mě zaujala povídka Lindy, která se vrací domů z pohřbu své maminky. Klidně bych uvítala, kdyby knížka byla delší, měla více povídek a více postav.

Na knížku jen tak hnedka nezapomenu. Rozhodně doporučuji dále. 5*

05.01.2025 5 z 5

Dravé zvěři napospas Dravé zvěři napospas Jana Jašová

Napínavý thriller o stalkingu. Styl psaní autorky mi sednul, knížku jsem nemohla odložit. V průběhu čtení jsem přišla na to, kdo je pachatel, ale u posledních dvou vět jsem zůstala paf! Tak jak to teda bylo? 5*

04.01.2025 5 z 5

Tajemný pan Remington Tajemný pan Remington Ivy Smoak

Nějakou chvíli jsem přemýšlela, jak knížku ohodnotit, protože jsem od ní čekala něco jiného. Tohle je takový spíš eroticky laděný román pro ženy s nádechem tajemna.

Příběh se čte dobře, ale nebyl to zrovna můj šálek kávy. Co mě pobavilo, tak v anotaci na přebalu knihy se píše o tom, jak pan Remington uchvátil Hazel barvou očí jako oceán, ale v knížce je hnedka na prvních stránkách napsané, jak má krásně hnědé oči. Tohle, prosím, berte s nadhledem, ale většinou čtu jen thrillery, tam je potřeba být obezřetný a hlídat si každé slovo. :)

Nicméně, aspoň jsem si splnila první letošní téma do čtenářské výzvy: Knížka s fialovou barvou na obálce.3,5*

02.01.2025 3.5 z 5

Bábovky na konci světa Bábovky na konci světa Radka Třeštíková

Volné pokračování Bábovek, kdy osm žen vypráví po osm let své osudy. Byla jsem ráda, že jsem si před čtením téhle knížky přečetla znovu i Bábovky a byla tak víc v obraze. Autorka píše čtivě a sarkasticky. Nemohla jsem se od čtení odtrhnout, protože v každém příběhu jednotlivých žen vystupují i ty ostatní aktérky a mě zajímalo, jak to všechno dopadne. Nejvíce se mi asi líbila dějová linka Nikoly a Saši. Od autorky u mě ale pořád vede knížka Osm. 4,5*

30.12.2024 4.5 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Knížku jsem si přesně po třech letech přečetla znovu, protože jsem se chystala na autorčinu novinku Bábovky na konci světa. Tak ať si osvěžím paměť. I po těch třech letech mám pořád stejný názor, někomu se možná může zdát nereálné, aby se protnulo tolik lidských osudů, ale mě se to moc líbilo. 4,5 *

29.12.2024 4.5 z 5

Měj mě rád Měj mě rád Eva Urbaníková

Příběh je čtivý, ale nemám ráda otevřené konce... Čtenáři si můžou domyslet, že ve finále to mohlo vlastně dopadnout jakkoliv.

Knížky od Evity mám vcelku ráda, jsou to takové oddechovky. Všechny mají ale společné jedno, pokud hledáte happy end, tak ten nemají. 3,5*

15.12.2024 3.5 z 5

Komu hlava sejde Komu hlava sejde Jari Järvelä

Prvně jsem si myslela, že na obálce jsou hory v zimě. Až když jsem začala číst, tak jsem zjistila, že děj se odehrává na horách na Korsice.

Oddechovka na jeden den. Ani neurazilo, ani nenadchlo. 3*

08.12.2024 3 z 5

365 moudrostí o kočkách - citáty na každý den 365 moudrostí o kočkách - citáty na každý den Helen Exley

Každý den na vás čeká jedna fotka a jeden citát o kočkách. Parádní dárek pro milovníky kočiček. 5*

06.12.2024 5 z 5

V lete ti poviem, ako sa mám V lete ti poviem, ako sa mám Evita Twardzik Urbaníková (p)

Knížku jsem četla ve slovenštině, až pak jsem viděla i film. Film se mi líbil asi o něco více, přitom to mám většinou spíš naopak.

Je to taková klasika ze života. Příběhy pár rodin, které se navštěvují, tráví spolu Silvestry na chatě a dovolené v Chorvatsku. Každý z nich má ale tajemství, která ve finále vyplují na povrch a zamíchají s osudem celé party. 3,5*

04.12.2024 3.5 z 5

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Knížka byla extrémně čtivá, o momenty překvapení a zvraty určitě nouze nebyla. V příběhu se střídá vyprávění spisovatelky Lowen a vyprávění formou deníkových zápisů autorky bestsellerů Verity. Některé pasáže v deníku se mi četly nelehce.

Měla jsem to štěstí, že jsem se ke knížce dostala až teď, když autorka v novém vydání knížky připsala epilog. I tak by mě zajímalo, jak to nakonec pokračovalo dále. 5*

30.11.2024 5 z 5

Mrazivá smrt Mrazivá smrt Darcy Coates

Napínavé to rozhodně bylo, předvídatelné stejně tak. Protože mám už dost thrillerů načteno, tak jsem vraha trefila na první dobrou.

Líbilo se mi, jak autorka vykreslila prostředí hor, sněhovou vánici, srub, charaktery postav a boj o přežití. 4,5. *

26.11.2024 4.5 z 5

Dej mi pokoj Dej mi pokoj Petra Štarková

Líbilo se mi při čtení postupně sledovat, jak se dějové linky šesti postav vzájemně proplétají.

Díky krátkým kapitolám jsem se snadno začetla do příběhu a najednou byl konec. U některých aktérů by mě zajímalo, jak to s nimi dopadlo dále. 5*

22.11.2024 5 z 5