Mixy | Komentáře u knih | Databáze knih

Mixy Mixy komentáře u knih

Oněgin byl Rusák Oněgin byl Rusák Irena Dousková

Ano, je to tak, Hrdý Budžes byl dílem povedenějším. Myslím, že s postupným dospíváním Helenky částečně zmizelo ono kouzlo pohledu na svět skrze dětské oči, díky kterému bylo právě předchozí dílo originální a velmi působivé.

30.09.2014 4 z 5

Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Julie ve svých knihách nabízí příjemný romantický příběh, který se čte velice jednoduše a zároveň nám umožňuje nahlédnout do kultury jiného státu. Popisuje místní tradice, památky nebo gastronomii a to mě moc baví. Od začátku sice víte, jak kniha skončí, přesto je to ale velice příjemné čtení, když potřebujete nechat svoji hlavu odpočinout a nehledáte nic složitého na čtení.

19.08.2022 4 z 5

Pět amerických prezidentů, česká babička a já Pět amerických prezidentů, česká babička a já Eliška Hašková-Coolidge

Život Elišky je velice inspirativní a zajímavý. Přiznávám, že jsem se chvílemi ztrácela v záplavě jmen lidí, kteří figurovali v životě autorky a většině byl uznán dík za jejich pomoc. Řada čtenářů by se bez toho jistě obešla, ale dle mého názoru je to velice krásný způsob jak ukázat, že na tyto lidi Eliška nezapomněla. Líbí se mi, že autorka zde jasně vyjadřuje svůj názor, ať se jedná o školský systém, politiku či jiné téma. Neznamená to, že nám jej vnucuje, ale znamená to, že si za tím stojí. Každý máme přece právo na svůj nazor a neznamená to, že se bude líbit všem. Za mě skvělá kniha, ze které si vezmu to nejdůležitější.

27.09.2017 4 z 5

Papírová města Papírová města John Green

Zdlouhavý a nekonečně vleklý příběh je místy spestřen vtipnými úseky. V knize se objevily i zajímavé názory k přemýšlení, ale celkově mě kniha moc neoslovila.

10.09.2016 2 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Tak jsem také sáhla po této knize. Takového poprasku a rozporuplných názorů, že by byla skoro škoda si tuhle knihu nepřečíst a neudělat si na ni vlastní názor. Je to celkem zajímavé a nenáročné čtení. Myslím, že je někdy fajn sáhnout po nenáročné četbě a rozhodně není hanba číst i něco jiného mimo literární perly a klasiky. Jestliže spousta lidí tvrdí, že je tato kniha takový odpad; čím to, že se to stalo tak úspěšným bestsellerem, že natočili i film? A marketingovou strategií to určitě nebylo.

03.11.2015 2 z 5

Já to dokážu Já to dokážu Louise L. Hay

Děkuji, že jsi mi vrátila chuť do života...

21.07.2015 5 z 5

Slimáci Slimáci Shaun Hutson

Spíše než děsivá, je kniha dost nechutná. Slimáci jsou sami o sobě dosti nepříjemní, ale jejich upgradovaní dvojníci v knížce jsou skutečně vrchol nechutnosti. Autor má velmi bujnou fantazii a dokáže vše čtenáři tak dobře popsat, že i ti, kteří té fantazie nemají tolik, si to dokaží živě představit. Tuto knihu jsem četla poprvé a taky naposledy. Dám ji někam hoooodně hluboko do knihovny, nebo nejlépe ji někomu daruji, Už ji nechci vidět ;).

23.12.2014 4 z 5

Bílý kůň Bílý kůň Alex Adams

Kniha je od začátku do konce naprosto depresivní. Prolínání dvou časových rovin mi v tomto případě nevyhovovalo. Chvílemi jsem přeskakovala některé pasáže, abych se co nejrychleji dostala k nějakému konci a zjistila jak to vlastně dopadne. Ano, originální to samozřejmě svým způsobem je a to velice oceňuji, protože jak všichni víme, v dnešní době už bylo vyčerpáno nepřeberné množství témat, a tak vznikají knihy, které se nám mohou tematicky zdát velice podobné. Celý příběh se v podstatě opravdu umírá a zvrací a největší třešničkou na konci je vlastně "happy end".

28.09.2014 2 z 5

Diablo Můj vysněný kůň Diablo Můj vysněný kůň Gabi Adam

Podle mého názoru je tyto kniha pro malé puberťačky jako stvořená. Určitě se hodí právě pro dívky kolem 10 let, které mají rády koně.

29.06.2014 3 z 5

Stormbreaker Stormbreaker Anthony Horowitz

Mission Impossible s nesmrtelným hrdinou v čele, která nikdy nezklame velice akční zápletkou.

26.06.2014 5 z 5

Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Hladová kniha, která žere váš čas, protože jakmile ji vezmete do ruky, už ji jen tak nepustíte. Skutečně akční a drsný děj, originální téma a hlavně tam není žádný extra-románek hlavních postav, který by utvářel polovinu knihy. Zkrátka všechny skvělé rysy autorka spojila v jednu super knihu.

26.06.2014 5 z 5

Pozdrav z Itálie Pozdrav z Itálie Jules Wake (p)

Knihy ze série "S láskou" se mi zdají trochu slabší. Jsou stále příjemné a čtivé, ale zdají se být trochu vynucené. I když jsou trochu slabší a občas je to celkem "přitažené za vlasy", stále se jedná o příjemné útěky od reality a stresu.

27.12.2024 3.5 z 5

S láskou z Paříže S láskou z Paříže Jules Wake (p)

Čtivá kniha, stejně dobře jako další romány od spisovatelky. U některých knih od Julie Caplin je postupně cítit, že jsou již trochu dotlačené, jen aby se vydala další kniha a proto se mi nějaké situace zdáli občas trochu přitažené za vlasy. Dlouho se příběh rozvíjí a nic moc se neděje a najednou je konec "sfouknutý" na dvou stránkách, aby měla spisovatelka to utrpení za sebou. Ale jinak stále příjemné čtení.

06.11.2024 4 z 5

Elita Elita Kiera Cass

Elita pro mě byla krátkou zastávkou na cestě do cíle. Měla jsem pocit jako by to mělo oddalovat něco, co se nenávratně blíží. Čtivě napsané, ale teď čekám na ten boom.

19.01.2017 4 z 5

Čo bolo potom Čo bolo potom Jojo Moyes

U této knihy jsem měla pocit, jako když vůbec nepatří k tomu prvnímu dílu. Jako by vůbec nenavazovala, jelikož je tak rozdílná oproti té první. Hlavní hrdinka už není ta veselá a zábavná Lou jako v prvním díle, ale je to úplně jiný člověk, který se útápí v depresi a trápení a takový mi přišel celý díl. Po nějaké době mě už začalo pěkně štvát, jak se Lou pořád vracela k tomu Willovi, Will sem a Will tam. Každopádně, napsané je to krásně, ostatně jako všechny knihy spisovatelky, ale po první knize jsem očekávala více radosti a té šťávy, kterou bohužel trochu postrádala.

11.08.2016 4 z 5

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Moc milá kniha, která zahřeje u srdce.

09.02.2016 5 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Někomu se to nemusí zdát jako tak úžasné dílo. Možná to je tím, že třeba čeká nějakou pořádnou akci, ale žádná nepřichází. Moje rada pro tuto knihu zní: Zastav se. Na tuhle knihu musíš zpomalit. Pořádně si přečti ty krásně formulované věty, úžasné obraty. Čeština umí být krásná. Chápu, že pro někoho to bylo chvílemi až přehnaně umělecké. Když jsem četla, pokaždé jsem měla pocit, že jsem zavalená tíhou emocí; byly tam a bylo jich hodně.

11.03.2015 4 z 5

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Vše v podstatě bylo zde již řečeno. Mohu to jedině shrnout. Miluji tvorbu Jane Austenové. Miluji šťastné konce a miluji pana Dracyho. Zároveň skládám poklonu překladatelce, která mi opět ukázala krásu jazyka českého.

30.11.2014 5 z 5

Jméno růže Jméno růže Umberto Eco

Kvalitní dílo; vzhledem k propojení teologie s filozofií a zasazení do historického období to není úplně nejlehčí čtení. Některé kapitoly, zvláště právě ty související s teologickými otázkami, pro mě byli trochu nudné. Ale detektivní příběh, který byl celkem zamotaný, mě bavil a kniha se mi proto nečetla až tak špatně.

01.10.2014 4 z 5

Malé ženy Malé ženy Louisa May Alcott

Kniha, která mě inspirovala.

30.09.2014 5 z 5