Monika1717 Monika1717 komentáře u knih

Ženy bez slitování Ženy bez slitování Camilla Läckberg

Byla to jednohubka, ale líbila se mi. Už jsem jednou něco podobného četla. Celkem jednoduchý děj i zápletka, konec trochu uspěchaný.

05.09.2022 4 z 5

Nebe nad Perninkem Nebe nad Perninkem Štěpán Javůrek

(SPOILER) Kniha se mi velmi líbila, jak lehké je propadnout závislosti a zničit si slibnou kariéru. Naštěstí Petr najde cestu ven, konec tak trochu připomíná červenou knihovnu. Přesto knihu doporučuji, pěkně se čte.

03.07.2022 5 z 5

Ve znamení Kon-Tiki Ve znamení Kon-Tiki Thor Heyerdahl

Kniha se stěhovala z jedné knihovny do druhé a ničím mě nelákala k přečtení. Cestopisy nečtu. Chtěla jsem ji odnést do knihobudky, několikrát jsem ji měla v ruce, ale vždycky dostala milost. A pak přišla čtenářská výzva a já jsem ji se smíšenými pocity vytáhla z knihovny a ........... přečetla. Omlouvám se, pane Heyerdahle. Vaše kniha vůbec není špatná, ba naopak. Jestli jsou všechny cestopisy tak zábavné, tak je asi začnu číst. A k tomuhle se určitě ještě někdy vrátím.

16.03.2022 4 z 5

Majonéza k snídani Majonéza k snídani Markéta Lukášková

Kniha se mi líbila,prožila jsem s ní příjemný víkend. Prolínání časových rovin mi nevadilo. Nápad na sepsání historie rodiny je skvělý, neotřelý. Hrdinka se mi líbila, byla v něčem jiná než její spolužačky. I Jan měl moje sympatie. Kromě Lososa v kaluži jsem přečetla od této autorky všechny knihy a tahle se mi líbila nejvíc.

16.01.2022 4 z 5

Smrt talentovaného ševce Smrt talentovaného ševce Václav Erben

České detektivky staršího data mám ráda. Jednoduchá zápletka, trochu krve, trochu násilí a jednoduché logické rozuzlení. Prostě jedním dechem oddechovka. Kdo nečetl, tomu doporučuji. Je to taková dovolenková jednohubka.

03.01.2022 5 z 5

Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Kdyby knihu nenapsala paní Klevisová, asi bych ji jen tak projela a odložila. Takhle jsem pořád čekala, kdy to přijde, ta zápletka, to drama. Nepřišlo. Přesto si myslím, že kniha si své čtenáře najde. I když v první části čekáte na zápletku a ve druhé se těžko orientujete v propletenci vztahů.

24.10.2021 4 z 5

Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

(SPOILER) Kniha o manželství, kde láska zapadla do stereotypu a nudy. Rozmazlené děti, náročná manželka, manžel pořád v práci. Starší syn věčně na mobilu nebo u počítače, dcera dostane, co chce. Takových rodin dnes je. Ale nejsou nefunkční, vydělávají, utrácejí, nakupují, žijí, jezdí na dovolenou. A když to některou figurku přestane bavit, šup, někam jinam - manžel k milence, kluk do party, manželka k luxusním dárkům. Až se to provalí, tak je chvíli klid nebo se to rozpadne úplně a vznikne něco jiného. A zase jsou všichni nebo jen někteří šťastní a ti druzí nešťastní. Vy si myslíte, že Richard u Natálie vydrží? Ale kdepak, neuklízí, nevaří, hned na začátku ji srovnává s manželkou. A pak jsou tu děti, hlavně Lolinka. Richard se asi vrátí, chvíli to bude jakž takž ok a pak se to za se začne sypat. Každý druhý to má za sebou.
Kniha se mi líbila, nic moc jsem nečekala a byla jsem příjemně překvapená. Je to opravdu ze života. Strhla jsem hvězdičku za jméno Lola, to mě teda opravdu lezlo krkem.
Knihu doporučuju všem zamilovaným, aby viděli, jak to taky může dopadnout.

15.03.2021 4 z 5

Lazar Lazar Lars Kepler

Knihu jsem četla na dovolené a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Byla napínavá, děj měl spád, vše bylo skvěle vymyšleno. Až se mi zdálo, že padouch přišel přímo z pekla, protože byl snad nesmrtelný.

02.01.2021 4 z 5

Káťa, Katrin, Katynka Káťa, Katrin, Katynka Alena Santarová

Knihu jsem dostala před mnoha a mnoha lety k Vánocům a četla jsem ji mnohokrát. Vzpomínám si, jak Káťa pekla kočičinu. A také na to,jak babička usilovala o to,aby mohla studovat.

16.08.2020 5 z 5

Tajemný hrad v Karpatech Tajemný hrad v Karpatech Jules Verne

Další kniha mého dětství. Moc se mi líbilo, jak prováděli pokusy. Vypravování není dlouhé, průměrný čtenář knihu zvládne za 3 odpoledne. Knihu jsem teď prolistovala a zjistila jsem, že si nepamatuji jediné jméno.

13.08.2020 4 z 5

O zvědavém štěňátku O zvědavém štěňátku Iva Hercíková

Krásná kniha, jednoduchý text a nádherné ilustrace. Kniha snad nechybí v žádné dětské knihovničce.

11.08.2020 5 z 5

Klapzubova jedenáctka Klapzubova jedenáctka Eduard Bass (p)

Fotbalu moc nerozumím, vím, že tam běhají hráči po hřišti a snaží se trefit míčem do branky. Kniha mě moc nebavila, četla jsem ji jako dítě a už jsem se k ní nikdy nevrátila. Starý Klapzuba uměl úplně všechno.

04.08.2020 1 z 5

Obrázky z českých dějin a pověstí Obrázky z českých dějin a pověstí Zdeněk Adla

Nejdříve vycházelo na pokračování v Mateřídoušce, potom jsem koupila dětem knihu, kterou četly pořád dokola. Kdyby si všichni zapamatovali text pod obrázky a bubliny u postav, pro poznání české historie to úplně stačí.

03.08.2020 5 z 5

Broučci Broučci Jan Karafiát

Broučky pana Karafiáta jsem svým dětem nikdy nečetla. Je tam příliš mnoho moralizování, nabádání k poslušnosti a divných dlouhých souvětí. A na konci všichni zmrzli. Proč to nekončí optimisticky jako ostatní pohádky - třeba, že žili až do smrti. Mám z té knížky divný pocit.

20.07.2020 1 z 5

Láska je jen slovo Láska je jen slovo Johannes Mario Simmel

Mám doma několik Simmelových knih, ale tato byla první a nejlepší. Pamatuji se, že když jsem ji před lety začala číst, nevěřila jsem svým očím. Málokterý román začíná smrtí. A proč Oliver zemřel? Pro peníze. Všechny postavy jsou více či méně zatahovány do světa peněz. Děti v internátu, Verena, Oliver, Verenin manžel, Oliverův otec - soukolí financí je nakonec semele všechny.

08.06.2020 4 z 5

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Kniha se mi moc líbila, přečetla jsem na jeden zátah. Klukovská parta, přezdívky - něco mi to připomínalo. Hlavní hrdina mi byl sympatický, jeho kamarádi také. Příběh uvěřitelný, napínavý, pěkně se četla i velká písmena, stránky rychle ubývaly. Krásné slovo - Kolotočenka.

07.05.2020 5 z 5

Z deníku kocoura Modroočka Z deníku kocoura Modroočka Josef Kolář

Knihu považuji za nejlepší dětskou knihu. A nejen já. Čteme ji pravidelně s třeťáčky.

11.04.2020 5 z 5

Předčítač Předčítač Bernhard Schlink

Po knize jsem sáhla na dovolené, kdy jsme s kamarádkou přečetly každá to svoje a pak si knihy vyměnily. Ona čte trochu jinou literaturu, a tak jsem si od toho nic moc neslibovala. Knihu jsem přečetla za jeden den. Oba hlavní představitelé byli tak rozdílní a i jejich cesty se rozdvojovaly a protínaly v určitých okamžicích. Konec - smutný. Ale jak jinak může dopadnout příběh o vině a trestu.

23.03.2020 5 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Přečetla jsem před mnoha lety, hodně věcí bylo tehdy nad moje chápání.

22.02.2020 5 z 5

Jiné místo Jiné místo Kateřina Karolová

(SPOILER) Začetla jsem se jedno odpoledne a do půlnoci bylo hotovo. Hlavní hrdinka je blázen, Oliver neexistuje, důchodci jsou výplodem její fantazie. Jen mlha, ta byla skutečná.

25.04.2024 3 z 5