monishek
![Inkoust Inkoust](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450951/inkoust-Sgw-450951.jpg?v=1598263262)
Tak tohle byla zase jizda. Sice hlavni postava Marni zde mela mene prostoru a naopak vice jeji syn Alex, ale na čtivosti to neubralo. Zapletka byla zajimava a vraha jsem neuhodla. Zaver mel vyborny spad, i kdyz lehce smrdutý (ha,ha). Urcite doporucuji precist.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Klekánice Klekánice](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509313/klekanice-645eb128b524c.jpg?v=1683927336)
Tohle byl zvlastni pribeh. Četlo se to jedním dechem. Tema bylo zajimave, ale konec me lehce zklamal. Prislo mi to uspechane a mela jsem jina ocekavani. Cetla jsem obe knihy od teto autorky a hodnotila bych je na stejne úrovni. Klekanice se mi vice libila na zacatku a mela pro me atraktivnější tema. Vodnik mel pomalejší zacatek, ale zase byl vice akcni k zaveru. V zadnem pripade neočekávejte hromadu mrtvol a litry krve. Nicméně stoji oba dily za přečteni. Vyšetřovatelé jsou sympatičtí hoši. Obe knihy hodnotim stejne - 4 hvezdy
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO](https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550/my-deti-ze-stanice-zoo-gZX-550.jpg?v=1434793445)
Tahle knizka je uz klasika, ne? Kdo by ji neznal. Kdykoliv se resi tema drogova zavislost, tak kazdeho napadne prave My deti ze stanice Zoo. Pred nekolika lety jsem mela obdobi, kdy jsem vyhledavala tuhle tematiku a musim priznat, ze je skvela. Kdyz to srovnam s jinymi knihami, tak tahle je hodne vysoko na zebricku. Samozrejme, ze jsou i jine vyborne knihy se stejnou tematikou. Knizka neni vyjimecna nebo jedinecna, ale urcite stoji za precteni a pak se podivat na film (ten je mimochodem take uzasny)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360875/nekdo-cizi-v-dome-c7k-360875.jpg?v=1515667512)
Mne se knizka libila. Je ctiva, zajimava. O malinko mozna lepsi nez Manzele odvedle. Precetla jsem ji za jeden vecer a vubec mi nevadi, jak to dopadlo, ackoliv jsem si myslela, ze zaver bude jiny. No, rekneme, ze jsem si myslela, ze nekoho odsoudi. Ale i tak davam skoro plny pocet hvezdicek.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Někdo z nás Někdo z nás](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516117/nekdo-z-nas-656085d253632.jpg?v=1700824530)
Vyborne dilo, autorka je lepsi a lepsi. Uz serie se mi velmi libila a tahle kniha je skvela. Cte se sama, napeti nechybi a kratke kapitoly prijemne odsypaji. Cteni jsem si uzila, za dva vecery hotovo. Kdyz jsem se dozvedela, ze postava otce je inspirovana jejim dedeckem, tak mi beha mraz po zadech, co si musela autorka v detstvi vytrpet. Opravdu klobouk dolu.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Netopýr Netopýr](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145158/netopyr-tZy-145158.jpg?v=1639322482)
Asi jsem se zalaskovala do nove serie. Rikala jsem si, ze to nebude nic moc, protoze severské autory nečtu a skutecne ze zacatku jsem z toho nebyla nadsena. Bylo tam moc povidani a malo vyšetřování. Zadna akce nebo neco zajimaveho.ALE! Pak se to zlomilo a ja se nemohla od pribehu odtrhnout. Tesim se na dalsi dil.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Námi to končí Námi to končí](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376534/nami-to-konci-eNC-376534.jpeg?v=1572875532)
Tak mam takove smisene pocity po precteni. Byl to vlastne krasny pribeh, i kdyz uplne na zadek jsem si nesedla. Nevim, co mi chybělo, ale nejake to wow postrádám. Slza mi neukapla, i kdyz emoce v pribehu nechyběly. Četlo se to jedním dechem, urcite doporucuji. Za sebe hodnotim 4,5 hvezdy. Urcite si poridim i dalsi dil.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tatérka Tatérka](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386208/taterka-Nuw-386208.jpg?v=1533307205)
Skvely pribeh, ktery se cetl jedním dechem. Napeti nechybelo a kratke kapitoly tomu dávaly spád. Zvolené tema tetovani mi prislo zajimave a hlavni postavy sympatické. Urcite si prectu i dalsi dil. Jen tedy mi moc nedával smysl inzulin s nízkou hodnotou cukru, kdyz prave inzulin snižuje glykemii, ale tak to je jen malá výtka. Pribeh jsem si uzila.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zahrada mrtvých duší Zahrada mrtvých duší](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493058/zahrada-mrtvych-dusi-hzx-493058.jpg?v=1648545618)
Zajímavý příběh nabušený emocemi. Četlo se to celkem dobře, i když se zde střídají pohledy hned několika postav, v různém časovém sledu. Pořád jsem doufala, že ta zvrácenost byla omyl, závěr měl spád a přečetla jsem ho jedním dechem.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Vetřelec Vetřelec](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491453/vetrelec-63b458ca880c2.jpg?v=1672763594)
Tohle byl silný pribeh. Byla jsem trochu zklamana, ze anotace vyzradila, ze se nebude jednat o sebevrazdu. A nebylo to tedy překvapující, kdyz vyšetřování zacalo spekulovat o nekom dalším. Nicméně, cely pribeh byl ctivy a mel spad. Ale co ten Adam?! Na me dost emotivní scena, pak jsem si rikala, ze dobry a pak otocka o 180 stupňů. Celkove zaver, no, mazec. Urcite si to přečtěte.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Uteč, dokud můžeš Uteč, dokud můžeš](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508904/utec-dokud-muzes-56z-508904.png?v=1674423831)
Tak tohle me fakt bavilo. Napětí nechybělo, příběh pěkně odsýpal a i romantická linka skvěle zpestřila děj. Agentka Snowová a horský ranger Huck je sympatická dvojice. Určitě si přečtu další díl.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Nehoda Nehoda](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497005/nehoda-SmT-497005.jpg?v=1663277534)
To byla jízda! Eve, ty jedna proradná... Když už jsem věděla zápletku a čekala happyend, tak se najednou příběh zvrtnul a já musela číst a číst. Četlo se to jedním dechem. Krátké kapitoly, napětí a akorát počet stran. Doporučuji
P.S. Hospodyně se mi také líbila, ale tohle snad bylo ještě o něco lepší.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Vesnice Vesnice](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487633/vesnice-20T-487633.jpg?v=1644325550)
Tak druhy dil se mi líbil o chlup nebo o hvězdičku vice. Možná to bylo pro me zajimavejsim tématem, nebo vice rozpracovanou osobní linkou vysetrovatelu. Nejsem si jista, ale pribeh byl napinavy a dostatecne ctivy. Precetla jsem ho za 2 večery a jsem spokojena. Jen doufam, ze bude happyend a vyšetřovatelé budou zase dream tým.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Jeden plus jedna Jeden plus jedna](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/338316/jeden-plus-jedna-lcY-338316.png?v=1552808682)
Tak tohle byl krásný, nenáročný, romanticky pribeh. Mělo to spád, zvrat a četla jsem to jedním dechem. A vubec mi nevadi, ze pribeh je az naivne sladký, nereálný apod. A i kdyz to bylo dost předvídatelné, tak ja si to maximálně užila. Postavy mi byly celkem sympatické a vyhovovaly mi i kapitoly dle osob. Za dva večery přečteno a spokojenost. Happyend, jak ma byt. :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166292/posledni-dopis-od-tve-lasky-vm9-166292.png?v=1626943448)
Krasny pribeh, ktery jsem potrebovala. Mela jsem chut na romantiku a JoJo me nezklamala. Ze zacatku jsem mela smisene pocity a poradne jsem se nemohla v textu zorientovat. Novinářské prostredi take neni zrovna muj šálek kavy. Nejdriv Jeniffer je po nehode a pak seznámeni s Bootem. Nakonec jsem to pochopila, a ze to nebylo chronologicky napsane mi take nevadilo. Oblibila jsem si Jennifer a jeji pribeh a Ellie? Tam jsem byla rada, ze to dopadlo tak, jak to dopadlo. I kdyz jsem na zacatku mela pochybnosti, tak vite co? Stejne davam 5 hvězdiček!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Sběrači borůvek Sběrači borůvek](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542722/sberaci-boruvek.png?v=1723564091)
I kdyz jsem byla na zacatku trochu skepticka, jak je pribeh sladce predvidatelny a ze me nebude bavit, protoze co si budem. Hned na zacatku je jasne, jak je to s Normou, ale! Nakonec jsem se prijemne zacetla, ze stranky mizely rychlosti blesku. Bylo to krasny, i kdyz nektere situace byly smutne. Kniha mi zprijemnila vecer, urcite doporucuji.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Hotýlek Hotýlek](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235353/hotylek-blc-235353.jpg?v=1462435939)
Dalsi zajimavy pribeh, ktery mi prisel, ale nejslabší z knih, ktere jsem od autorky již cetla. (Mam za sebou Tiche roky a Les v dome). Rukopis autorky tam samozrejme je. Dýchá na Vas ponury pribeh, kde stesti nechodi po horách, ale po lidech. Na muj vkus celkem dost umrti, ale .. Pribeh je pomerne zdlouhavý, protoze se jedna o zivot hlavního hrdiny Václava, tedy od jeho narození az po smrt. Nicméně, různé dalsi pribehy jinych lidi, zbytečně odbočují a ja tuhle omacku navic nemusim. Prislo mi to místy az nudne a ne prilis ctive. Zaver je takovy, jaky jsem priblizne ocekavala a to, ze konec bude spise otevreny. Autorka to tak proste ma a mne to nevadi. Hodnotila bych 3,5 hvězdičky.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Ozvěny run Ozvěny run](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495214/ozveny-run-ORX-495214.png?v=1655817055)
Konečně knizka za únor, které mohu dat plny počet hvězdiček, protože me proste dostala. Krásný příběh plny lásky, který je zpestřen dvěma časovými rovinami. A líbily se mi obe časové linie. Vikingská doba (rok 868) i současná doba (rok 2000), kdy nakonec se propojily, vyborne. Doporucuji precist.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488584/neprilis-stastna-rodina-POA-488584.jpg?v=1646840744)
Opet ctivy pribeh, ktery jsem cetla jedním dechem. Bylo to tak napínavé a ja tolik touzila znat, kdo je skutecny vrah nebo jich je vice. Libovola jsem si, jak konecne autorka graduje napeti a pak mi to zase udelala. Proste ctu a bum, uz vim kdo je vrah. A me nadseni se pomalu vytrácí, jako vazne, takze takhle to skonci nebo me jeste Lapena překvapí. Bohuzel .. S timhle mam nejak problem. Jeji pribehy jsou ctive, lehce napsane a nechybi ani napeti, ale v posledni chvili, jako kdyby to autorku uz nebavilo, tak proste rekne tu pointu celeho pribehu a me ceka zklamani. Jedina knizka, u ktere jsem si vychutnala napeti do posledni chvile byla knížka Jeden z nás a ani tahle se s ni neda srovnat. Takze musim dat hvězdičku dolu.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484552/pulnocni-knihovna-ZfS-484552.jpg?v=1637601719)
Tak tohle mi přišlo, jako milý, jednoduchý příběh, který by měl mít ,,hloubku’’. Ja to nakonec brala spis jako oddechovku, některé odstavce me moc neoslovily. Samotný námět se mi líbil, ale velice (Kez by to takhle skutecne fungovalo). Ale zpracovani pro mě bylo trochu slabší. Nicméně určitě stojí za přečtení.