Monns komentáře u knih
Pořad nechápu, ze jsem knihu zvládla přečíst, musela jsem se vyloženě donutit.. pasáže téměř o ničem, hlavní postava mi byla nesympaticka a protivna, přišlo mi, ze nemá žádnou osobnost a vůli něco se svým životem dělat, jen proplouvat. Nikdy víc..
(SPOILER) Kniha se mi moc líbila, normálně bych takovou knihu přečetla rychle, ale potřebovala jsem si vždy “odpočinout- příběh byl hodně depresivní, temný, hl. Hrdince jsem celou dobu držela palce, at konečně objeví světlo na konci tunelu a začne žít. V některých věcech jsem se sama dost videla, problem s rituály a sklonem anorexií, kolísavou váhou a ikdyz už člověk začne jist normálně, neustálých myšlenek - ze je to moc, pocit sebezhnusení a neustálá kontrola v zrcadle..a o to víc jsem s ní soucítila.
(SPOILER) 3ti díl se mi zatím líbil nejvíc, víme hodně o hl. postavě Erice, víc se vyvíjí její soukromý život.. její postava je mi sympatická a doufam, ze se její vztah s Petersonem posune dal.
Verzi znám pouze filmovou, takže pro me byl příběh jiný, ale nic co by me chytlo..
Asi jsem od toho měla trochu jiné očekávání.. víceméně kniha byla zajímavá a bavila me, ale přeplácanost, rodný list a “nečtěte pokud bylo trapne a zbytečné a zkazilo to veškerý dojem z příběhů a informací o místech.
Milá knížka, o strastech i radostech, novych začátcích a hledání důvodu začít odznova po smrti blízké osoby .. opravdu mě to chytlo u srdce a ukáplo pár slz..
Já tě mám taky rád tak moc, jak hluboký je Mariánský příkop.
Musím říct, ze českým filmům i literatuře se většinou obloukem vyhýbám..
konečné rozuzlení jsem vůbec nečekala. Každý si ušpinil ruce a vlastně si nemá kdo co vyčítat..
Tady jsem s výběrem dvojjazyčné knihy dost precenila. Přece jen se mi plynule nečte ani v češtině, natož si to přeložit z aj..
Nechala jsem se inspirovat na plánování dovolené. Nádherné obrázky, akorat úprava textu se mi občas nezdala..
Za mě také nejlepší díl, hezky plynoucí děj, zápletky napinave. Výňatky z minulosti mě udržovali v napětí a já se nemohla dočkat vysvětlení, co se v Sophii vlastně děje.
Knížka o vyšívání od P. Brownové se mi líbila více, základní stehy a různé styly jsou tu hezky popsané i s namalovanym/vyfocenym obrázkem, ale pro mě trochu staromódní.
Mnohem lepší než Propast. Dala bych 4 *, nebýt toho konce, který to zkazil..
Škoda, ze jsem ji neměla už před maturitou, spoustu témat bych vůbec nemusela vypracovávat :D srozumitelné, s překladem na druhé straně, spousta témat, dozvěděla jsem se i par zajímavosti, co jsem netušila
Škoda, mohl to byt dobry nápad. Chvílemi jsem byla fakt napnuta, ale sáhodlouhé popisy a myšlenkové pochody, zkazily veškerý dojem a člověk se musí prokousávat dal a těší se, až bude konečně konec.
Mamka mě jakou malou naučila křížkovou výšivku a tato kniha mi otevřela svět s jinými možnostmi, nové stehy, materiály a nápady..
Po prvním dílu jsem si nebyla jistá, jestli mě to vůbec bude bavit, ale postupně dej dostal spád a neslo se od postav odtrhnout. Film už jsem viděla dávno a bylo fajn zjistit, ze se opravdu točil přesně podle knihy, Škoda, ze to samé neudělali při natáčení Zaklínače.
Knihy od Kinga, mi většinou nesedí. Ale tohle nebylo špatné. Asi bych ocenila, kdyby to nebylo tak roztahane a během jednoho popisu nepresel k vyprávění o minulosti nebo myšlenkových pochodech, kdy jsem mezitím skoro zapomněla, čeho se to původně týkalo. Přesto se to čte snadno, příběh je zajímavý a i jejich hrubší a neslušná mluva k tomu sedí.
(SPOILER) Jako pokaždé jsem se od příběhu nemohla odtrhnout. Zápletka i konec příběhu mě dostal. Akorát mě mrzí, ze se nerozvinul vztah s Crawovou a stejně tak jsem se nedozvedela o Healym a jeho novém začátku. Tak třeba v dalším díle..
(SPOILER) Na tohle jsem čekala od té doby, co v knihách začal Healy vystupovat. Ze to dopadne tak dramaticky a Healy klesne až na úplne dno, na to jsem doufala, ze nedojde. Případ, který ho pronásledoval je konečně vyřešeny, dokáže tedy začít odznova? Těším se na další zápletku.
Opět spokojená, zápletka nezklamala. Byla jsem zvědavá, kdy to do sebe vše zapadne, vůbec mě nenapadlo, jak by to mohlo skončit.