monushka monushka komentáře u knih

Ledové objetí Ledové objetí Paullina Simons

Paullina Simons se zaradila mezi me oblibene spisovatele svou historickou trilogii Medeny jezdec, kterou zboznuji. Z toho duvodu jsem si chtela precist i tuto knihu, ale popravde bych nepoznala, ze ji napsala ta sama spisovatelka, ktera vdechla zivot Tatane a Alexandrovi. Od Ledoveho objeti jsem ocekavala vic. Bavilo me to do te doby, dokud se nezacala vysetrovat vrazda jedne z hlavnich hrdinek. Vysetrovani je strasne zdlouhave a mne uz bylo od zacatku jasne, kdo za vsim stoji. Jsem rada, ze jsem si knihu pouze vypujcila v knihovne, nejak nemam potrebu ji vlastnit.

29.10.2017 3 z 5

Tak už spi Tak už spi Helen Walsh

Musim se priznat, ze po narozeni sve prvni dcery jsem si prisla stejne zoufale jako zde Rachel. Ale ja jsem nastesti vedle sebe mela milujiciho partnera, ktery mi byl oporou a ja se diky nemu mohla obcas i prospat.

21.10.2017 5 z 5

Řezník Řezník Jennifer Hillier

Tak tahle kniha byla naprosto skvela! Precteno jednim dechem. Do budoucna planuji precist i dalsi knihy autorky.

27.09.2017 5 z 5

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Cekala jsem, ze se bude autor opakovat, ale protoze jsem treti dil cetla s delsim casovym rozestupem od tech predchozich, nevadilo mi to a nekolikrat jsem se uprimne zasmala.

14.09.2017 3 z 5

Poslední Poslední Alexandra Oliva

Anotace me navnadila, takze jsem si knihu koupila hned po vydani a tesila se, az na ni prijde rada... ale takovouhle tragedii jsem necekala :( Namet pribehu jako samotneho byl zajimavy, ale to zpracovani? Nezajimave, rozvlekle, moc postav, na kterych je znat, ze i samotna spisovatelka chvilemi nevedela co by :( Ale jedno plus jsem si pri cteni odnesla - vcera jsem se byla zaregistrovat do knihovny a uz nebudu kupovat kazdou knihu, jejiz anotace me zaujme, aby mi pak v me domaci knihovne nelezely knihy, ktete nestoji za to vlastnit.

09.09.2017 1 z 5

Čtyři kousky chleba Čtyři kousky chleba Magda Hollander-Lafon

Od teto knihy jsem mela jina ocekavani.

20.06.2017 3 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Dlouho jsem se rozmyslela, jestli tuto knihu vubec koupit, az jsem ji dostala od partnera k narozeninam. Precetla jsem ji za jeden den, cte se snadno. Co mi vsak vadilo - primitivni forma psani, strasne moc lzi, ktere vubec nepusobily uveritelne a zaver, ktery se dal predpokladat. Navic mi byli oba hlavni hrdinove, Anne a Marco strasne nesympaticti. Secteno a podtrzeno - dalsi z tech mnoha knih, kdy zapusobi reklama a nalepka "bestseller". Za me se jedna o prumernou knihu.

17.06.2017 3 z 5

Všechno, úplně všechno Všechno, úplně všechno Nicola Yoon

Nadherna kniha! Puvodne jsem si myslela, ze se bude jednat o love story pro -nactilete, ale byla jsem vedle jak ta jedla. I me starnouci srdce nekolikrat zmenilo svuj rytmus biti.

17.06.2017 4 z 5

Vadná Vadná Cecelia Ahern

Cecelia Ahern patri mezi me oblibene autory, a tak bylo zcela jasne, ze ani Vadnou si nenecham ujit i presto, ze je urcena spise YA ctenarum. Vadna je naprosto uzasna kniha! Vyvolala ve mne vsechny pocity, co mohla. Moc se tesim na jeji pokracovani!

24.03.2017 5 z 5

Vysmátá krajta aneb Přízrak krásné modelky Vysmátá krajta aneb Přízrak krásné modelky Ivana Vostřáková

Vysmátá krajta se mi líbila více než předchozí kniha. Příběh na mě působí opravdověji a humor v ní je nenucený a upřímný.

04.02.2017 4 z 5

Láska Anny Frankové Láska Anny Frankové Sharon Dogar

Ackoliv mam tuto knihu ve sve knihovne delsi dobu, dostala jsem se k ni diky ctenarske vyzve zde na Databazi. Velmi smutny pribeh prvni lasky, ktera nebyla Zidum behem druhe svetove valky povolena.

18.01.2017 4 z 5

Hledání modré Hledání modré Lois Lowry

Na tuto knihu jsem cekala dlouhe dva roky, kdy jsem docetla Darce. Za me ale, bohuzel, zklamani. Cekala jsem, ze Hledani modre bude pokracovat tam, kde Darce skoncil, ale s predeslou knihou nema tato vubec nic spolecneho. Krome tedy jedne serie se stejnym nazvem.

14.01.2017 3 z 5

Podzim - Obrázkové příběhy Podzim - Obrázkové příběhy Rotraut Susanne Berner

Mladsi dcerka postupne dostala vsech pet knizek teto serie a musim rict, ze jsem lepsi knihy pro batolata nemela v ruce. Bavi jak mladsi dceru, ktera opakuje slova a hleda obrazky, tak starsi (sestiletou), ktera vypravi podle obrazku pribehy :)

02.01.2017 5 z 5

Vysmátá koza aneb Přízrak krásné modelky Vysmátá koza aneb Přízrak krásné modelky Ivana Vostřáková

U této knihy jsem strávila pár pěkných večerů. Už se těším, až si přečtu pokračování :)

31.12.2016 4 z 5

Cipískova loupežnická knížka Cipískova loupežnická knížka Václav Čtvrtek (p)

Rumcajs, Manka, Cipisek - oblibence ze sveho detstvi ted predstavuji svym holcickam.

07.12.2016 4 z 5

Měděný jezdec Měděný jezdec Paullina Simons

Ma srdcova zalezitost :)

07.12.2016 5 z 5

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Kytice je pro me knizni perlou. Musim podotknout, ze i filmove zpracovani nekterych basni se zdarilo.

07.12.2016

Běh o život Běh o život Richard Bachman (p)

Udelala jsem to zase, krome knihy vazane jsem si rozecetla i knihu v pdf formatu v mobilu, kdyz uspavam mladsi dcerku. Beh o zivot me pohltil tak, ze jsem cetla jen ji a na precteni stacily dva vecery. Skvely pribeh, hltala jsem kazde slovo!

11.08.2016 5 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Kdyz jsem knihu rozecitala, myslela jsem si, ze se bude jednat o hodne humorny pribeh. Humor v knize sice je, ale v popredi je postarsi muz, ktery je smutny, strasne smutny. Ovemu jsem fandila a prala mu, aby bylo zase dobre. Krasna kniha.

08.08.2016 4 z 5

Mudrc, surfař a byznysmenka Mudrc, surfař a byznysmenka Robin S. Sharma

Tato kniha byla mym seznamenim s autorem. Velmi se mi libilo setkani s Mudrcem a Surfarem, kdezto setkani s Byznysmenkou mi neslo poradne cist a vnimat. V knize se mi libily pouzite citaty. V budoucnu urcite sahnu po nejake dalsi Sharmove knize.

28.07.2016 3 z 5