Mooneylan

Miluju Kingovy krátké příběhy. Tyto jsou super, je z toho cítit jeho klasická tvorba. Knihovník mě nadchl víc, než Pes.

Miluji povídkové knihy. Obzvlášť, jde li o horory. Knihu doporučuji každému, kdo si se svým čajem o páté v dekadentním salónku rád vychutná i trochu té klasiky.

Někdy se jen narodíte a žijete svůj život. Někdy se ale může stát, že se narodíte někomu, kdo sní.. A pak už váš život nikdy nebude stejný. Můžete se totiž stát vírem snění a Morpheus pak bude mít nelehký úkol...
Domeček pro panenky ale není jen o víru snění. Je o honu na uniklé noční můry i snové země. Je o naději, Touze a příslibu věčného života. Stačí zavřít oči...

Tuhle knížku mi četl táta, když jsem byla malá. Dodnes si pamatuji vůni starého zaprášeného papíru a cigaretového tabáku, se kterou mám spojenou jméno Crusoe a zastřený hlas mého táty. Jsem si jistá, že jí budu číst jednou svým dětem.

Je potřeba přečíst si knihy, které provázely generace silným příběhem, který přetrval tak dlouho! Kniha džunglí nesměla chybět a nezklamala!

Zajímavý YA příběh o dívce, která se zoufale snaží vymanit z područí své rodiny a kulturních stereotypů a zároveň si udržet chladnou hlavu a užít si život naplno. Díky tomu že získá superchopnosti se jí to možná podaří :)
Protože se jedná o Young Adult, nemůžeme tady čekat krvelačné scény plné epických scén. Na co je tento příběh ale bohatý je spousta emocí, vhled do situace dospívající dívky skvěle skloubené se supehrdinskými problémy.
Za mě dobrý! :)

Nádherný popis vzniku Čech O:) Baví mě skvěle popsané zvyky, tradice a hromady jídla, co Perun zbaští nejen k obědu :D

Báječná detektivka! Využívá reálné historické informace, takže se i něco přiučíte. A kdo jste z Tábora tak v knize poznáte každou uličku. Přečtete jedním dechem! :)

Nejlepší! Škoda, že je příběh tak kratičký, snesla bych klidně celou sérii.

Zmizelou jsem si poslechla v audio verzi. Neviděla jsem před tím film, ani jsem nevěděla o co jde a tedy...páni! Nedivím se, že se filmové adaptace chopil právě David Fincher. Originální příběh s ještě originálnějším koncem. Klobouk dolů!
Pokud hledáte netradiční a neotřelou detektivku s nádechem true crime, tak tohle je přesně pro vás.

Před lety jsem viděla film a vlastně jsem neměla tušení (jako u většiny filmů), že předlohou byla kniha. Dostala jsem se k ní v audio verzi a musím říct, že je to parádní. Stejně jako film dokáže tíživost vykreslit dost dobře, i když kniha je poměrně rozvláčná, co do popisu bitevní školy. Ale o tom to je, abyste pochopili Enderovu depresi... Pokud si takhle při podzimu chcete dát nějaké to old schoolové sci-fi, Enderova hra je přesně pro vás.

"Tak abys věděl, tohle byla nejhorší ubulená limonáda, jakou jsem kdy musel přetrpět. Dokonce to urazilo i mou zadnici, jež se oprudila, neboť chudinka moje malá dřepěla u tak děsného puberťáckého škváru!" Arnold J. Rimmer

Takové milé fantasy! Dlouho jsem nečetla nic tak jednduše obyčejného a oddechového. Ano, mohlo to být propracovanější, s dlouhosáhlými vztahovými zákruty a historickým backgroundem, ale to bych si to neposlechla jen tak ve vaně nebo u vaření. Takže za mě pohoda! :)

Jste milovníci hororů, ale také se občas rádi zasmějete? Drákulův švagr vás nezklame. Krátké povídky s trochou tajemna, trochou humoru a pořádnou dávkou nadsázky vám zpříjemní nejedno líné odpoledne.

Seriál jsem neviděla, ale sáhla jsem po knize. Miluju post apocalyptickou tématiku a tahle kniha byla jasná volba. I když je vyprávění takové rozvleklé a chybí mi vykreslení vícera detailů fungování společnosti, líbí se mi vnitřní pochody hrdinky a přemýšlení o vlastní existenci v režimu, který natolik omezuje svobodu.

Nepřestane mě fascinovat rozměr Snění. Když se Příběh odehrává v Japonsku tak je nadmíru jasné, že Sen bude mít hedvábné kimono a jeho palác bude vypadat jako ta nejkrásnější pagoda.
Ponořte se do vyprávění o Jezevci, Lišce a Mnichovi a nechte se vtáhnout na cestu, na jejímž konci najdete....

Mám ráda knihy s tématem magie. A toto téma ve spojení s mangou zní jako super nápad! Příběh teprve začíná, ale věřím, že z naivního vyprávění se brzy vyklube celkem drsná zápletka! Palec nahoru za skvělou kresbu.

Když si myslíte, že můžete vyvolat a zajmout Smrt a místo toho se vám podaří zajmout Sen... No, podle mě by bylo lepší zemřít. Zahrávat si s Věčnými pro vás totiž nikdy neskončí dobře. Ať už jste obyčejný člověk, nebo třeba Lucifer.
Preludia a Nokturna jsou prvním dílem nesmírné, fantastické a snové série Sandman, která vás očaruje a ze svých snových světů už vás nepustí. Dokonalá kresba, dokonale propracovaný svět a silné charaktery. Doporučuji k šálku earl graye a smyčce ambientní hudby.

Jednoduchý young adultový příběh o mrtvé dívce a její matce, které jsou po pražských povodních v 19. století "uvězněné" ve svém domě na břehu Vltavy. Pokud vám nevadí pár nesrovnalostí, například že se může duch oblékat do nových šatů atd, tak si jistě užijete příjemný příběh. Co mi imponuje na této knize nejvíc je nádherná kresba pana Kupčíka. Díky!

Po dlouhé době další King, ke kterému jsem se dostala. Díky bohům za to! Příběh se dá řadit do klasické "kingovky" - je tam spisovatel, malé dítě se speciálním nadáním a nějaké to nadpřirozeno. Co víc si přát? Jedině klid na čtení, abyste si to pořádně užili. Tak směle do toho! :)