Mrňous1 komentáře u knih
Sérii miluji a na Itálii jsem se opravdu moc těšila, ale za mě bohužel rozhodně nejslabší díl celé série. a to z jednoho prostého důvodu, že mě téměř celou knihu silně iritovala hlavní hrdinka chovající se jako patnáctiletá puberťačka a ne třicetiletá úspěšná žena. Konec to trochu spravil, chápu, že vymýšlet zápletky není jednoduché, ale mi to dost výrazně kazilo požitek z četby. Ale už se i tak těším na další dil.
Další z knih, od kterých jsem nic nečekala a byla jsem velmi příjemné překvapená, krásné čtení, zajímavé postavy, chytlavý příběh, hluboké myšlenky. Ze začátku trochu těžkopádné, ale kdo vytrvá, bude odměněn.
Tak to vezmu tentokrát postupně. Obálka opět dokonalá, příběh zajímavý, prostředí inspirativní, opět se člověk dozví mnoho podnětných informací a poznatků z historie, gastronomie a architektury dané země, ale... tentokrát mi neseděly hlavní postavy, především ty ženské, zpočátku jsem měla problém se začíst, měla jsem z charakterů hrdinů rozporuplné pocity, příliš mnoho hysterických a nevyzrálých reakcí a dělání z komára velblouda takže za mě nejslabší díl ze série, ale i tak se těším na další.
I druhý díl se pěkně čte, myšlenky jsou zajímavé, pěkně naroubované na běžný život matky. Ne, že bych souznila ve všem, ale ve většině situací jsem se našla. Bylo to poučné, úsměvné, příjemné čtení.
Příjemná kniha pro milovníky psů. Škoda jen, že se hemží překlepy a některé příběhy jsou trošku méně uvěřitelné, zřejmě mírně upravené autorkou. Např. pytotechnický zásah v trafice...Ale kniha určitě stojí za přečtení, příběhy ze života s psími kamarády. Příhody veselé i smutné, o tom, jaké velké věci dokáží naši psi v našich životech změnit.
Úžasná klasika, co víc k tomu dodat? Jak už tady někdo psal, je obdivuhodné, kolik informací z různých vědních oborů musel doktor Doyl nastudovat a jak jsou jeho příběhy čtivé a nadčasové.
Jedním slovem nádhera...Herriot se nikdy neomrzí a s přibývajícím věkem v nich objevuji stále větší kouzlo a více moudrosti...
Krásné a zajímavé. (Ne) obyčejné vyprávění o životě (ne)obyčejných lidí. František Hrubín nezapře v sobě básníka. Kniha určitě stojí za přečtení.
Knihu jsem četla jako velmi mladá dívka, teď jsem se k ní vrátila. Myslím, že je přínosná pro každého, kdo přemýšlí, je otevřený různým myšlenkám a názorům. Kniha určitě stojí za přečtení.
Podobně jako u Kurandery je styl psaní poněkud kostrbatý, dialogy nepřirozené a prvních sto stran až nudných, i když u Kurandery to bylo asi horší. Ale kniha určitě stojí za přečtení, myšlenky jsou obohacující, často se propojí s nějakou reálnou zkušeností. Každý čtenář, pokud bude chtít, si v knize najde pro sebe to důležité.
Opět výborná P.D Jamesová. Kniha má modrý štítek, ale mě zaujala a pohltila více, než třeba Rubáš pro slavíka, který má vyšší hodnocení. Opět výborné vykreslení prostředí a hlavně charaktery postav, to je její veliká přednost. Není potřeba litrů krve a horu mrtvol, aby byl příběh zajímavý a napínavý. Její knihy se čtou pomalu, klidně, člověk si je vychutnává. Je to návrat do časů, kdy svět byl ještě aspoň trochu v pořádku, což dnes opravdu potřebujeme jako sůl:-)
Tak to se povedlo, opravdu trefné, jsem ráda, že je to všude stejné...:-)
Betty je prostě skvělá, její knihy vždycky potěší, povzbudí i pobaví...
Nádherná kniha s malebnými obrázky a verši pro malé děti. Objevila jsem ji doma v knihovně, zůstala tam zahrabaná po mě a sestře. Teď z ní čtu svým dětem. Vykopaný poklad !!!!
Nedočetla jsem, přestože tuto autorku mám velmi ráda. Nevím, kniha mi neseděla, mám pocit, že postavy mi lezly na nervy, to se mi ještě u této autorky nestalo.
Měla jsem z knihy trochu strach, jestli takové téma zvládnu, jak se mi bude číst. A četla se výborně! Měla jsem občas problém porozumět smyslu nebo spíš významu povídky, někdy jsem měla pocit, že si tam lidé jaksi protiřečí, ale to je spíš problém toho tématu a těch společenských reálií. Jsem už přece jen generace, která komunismus zažila jen jako dítě a to v jeho jemné podobě...Kniha by rozhodně měla patřit mezi povinnou literaturu středoškoláků.
Nedočetla jsem. Za mě rozhodně nejslabší dílo autorky. Jeji knihy se mí líbí,ale toto jako by ani nenapsala ona. Nevím. Prostě jsem se nemohla začíst.
Tak mě kniha bavila, asi o něco slabší, než předchozí dvě, ale téma bylo zajímavé a kniha čtivá.
Knihu jsem četla před pár lety, ale dodnes si pamatuji, že mě bavila a byla hodně čtivá a napínavá. Takže za mě určitě stojí za přečtení:-)
Moc hezká kniha pro malé děti, milé básničky s hezkými kresbami. Naše děti ji milují.