nada3314 nada3314 komentáře u knih

Kill Creek Kill Creek Scott Thomas

Pro milovníky hororu je toto skvělá volba! Příběh je čtivě napsán, děj neskutečně graduje! Ani na chvilku jsem se nenudila! Kdo s přečtením ještě váháte, určitě se do knihy pusťte - stojí za to!

03.05.2021 4 z 5

Rudá galerie Rudá galerie Tiffany Reisz

Tiffany se toho nebojí! Nic takového jsem ještě nečetla, mě to moc mile překvapilo. Asi nic pro holky co mají rády vanilkový sex, spíš pro ženy pro které je “troubení před garáží” už nuda :-) Já si určitě pokračování přečtu.

14.03.2021 5 z 5

Než jsem zemřela Než jsem zemřela S.K. Tremayne (p)

Napínavé místy až hororové čtení. Knihy autora se čtou pěkně, svižně, stránky ubíhají rychle.

26.12.2020 4 z 5

Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Celá série se čte skvěle, tady jsem měla malinkou krizi asi v polovině knihy, ale pak se válka rozjela a nemělo to chybu. Opravdu výborné čtení pro všechny věkové kategorie, tohle se musí líbit všem ❤️

29.11.2020 4 z 5

Dům soli a smutku Dům soli a smutku Erin A. Craig

Velmi originální a mega čtivá temná fantasy... Moc se mi kniha líbila nic podobného jsem zatím nečetla, za mě velké doporučení❤️

13.11.2020 5 z 5

Otrokyně citů Otrokyně citů Nalini Singh

Tohle mě fakt bavilo! Neotřelé velmi originální fantasy s eroticko kriminální zápletkou nenechá žádné ženské srdce chladné...Přečteno za dva dny- jen se zaprášilo...to napovídá, že se kniha špatně odkládá. Doporučuji si zarezervovat čas. Děj je svižný, určitě si budu chtít přečíst další díly, zajímá mě, kam se příběh stočí. Svět bezcitných psyů a měňavců mě naprosto pohltil a okouzlil. Ani ti lidé mi tam vůbec nechyběli :-)

21.09.2020 5 z 5

Mamince se budeš líbit Mamince se budeš líbit Jaroslav Konvička

Pan Konvička se už musí červenat z té samé chvály na něj a jeho styl psaní... A ano, ani já nemůžu jinak a všem dávám za pravdu. Knha je sice pidi, ale přitom je plná akce a ten konec??? To jako fakt? Už jen kvůli konci si tu knihu musíte přečíst.... Po druhé za sebou mě autoři donutil děj sežrat i s chlupama (přiznávám, nechala jsem se lehce oklamat) a zajímavé je, že je to zase český autor... No jooo lumpové :-)))

10.06.2020 5 z 5

Vnitřní hlas Vnitřní hlas Brian Freeman

Precteno za jeden den. Napinava paradni detektivka od ktere se neodtrhnete. Trochu neuveritelna, ale co.... Pribeh jako takovy velmi ctivy. Me se kniha libila moc!

08.02.2020 5 z 5

Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Další skvělá detektivka...Robertovi knihy miluji a tato není vyjímkou... Moc se těším na další případ s Erikou :-)

11.03.2019 5 z 5

Slavík Slavík Kristin Hannah

Naprosto nádherný poutavý příběh z války. Konec se neobešel bez slz. Moc doporučuji k přečtení.

23.09.2018 5 z 5

Tak to je, tak to bude Tak to je, tak to bude Sharon J. Bolton

Knížku jsem přečetla za víkend, nedala se odložit. Těším se na další od této skvělé autorky.

28.05.2017 5 z 5

Zakázané ovoce Zakázané ovoce Jodi Ellen Malpas

Pro mě další velké překvapení od autorky. Tohle bylo úžasné.

Sama nechápu, že tuhle knihu hodnotím, tak hodně pozitivně. Nevěra je pro mě osobně nepřijatelná a neslučitelná s mými hodnotami a životním přesvědčením.

Ale tohle bylo aaaa fakt skvělé. Jodi Ellen Malpas píše božsky, úžasně pracuje s emocemi a napětím mezi postavami, takže kniha se čte jedním dechem.

Děj knihy se odehrává v Londýně, kde hlavní hrdinka Annie Ryanová pracuje jako talentovaná architektka. Je cílevědomá, samostatná a miluje svou práci. Na první pohled má všechno pod kontrolou – dokud nepotká Jacka, charismatického a okouzlujícího muže, který ji okamžitě přitahuje.

Jack je úspěšný, sebevědomý a zdá se, že je pro Annie dokonalým protějškem. Má to ale jeden zásadní háček – jejich vztah by nikdy neměl vzniknout. Právě tahle překážka tvoří jádro příběhu, který je plný emocí, napětí a morálních dilemat.

Příběh je intenzivní a místy opravdu drsný, což ho odlišuje od klasických romancí.

07.03.2025 4.5 z 5

Dokud rostou citronovníky Dokud rostou citronovníky Zoulfa Katouh

Téhle knize jsem se snažila odolat, ale marně. Dokud rostou citronovníky slibovaly silný a emotivní příběh – a přesně to jsem dostala.

Hlavní hrdinka Salama Kassab je osmnáctiletá dívka, která žije v Sýrii zmítané občanskou válkou. Místo bezstarostného života jí zůstaly jen vzpomínky na rodinu, sny, které se nikdy nenaplní, a těžká rozhodnutí. Každý den se snaží pomáhat raněným jako dobrovolnice v nemocnici, ale zároveň ví, že zůstat znamená riskovat život. Má odejít do bezpečí, nebo zůstat tam, kde ji nejvíc potřebují?

Autorka skvěle zachycuje kontrasty války a naděje – ukazuje nejen hrůzy a bolest, ale i přátelství, lásku a odvahu, které v těžkých chvílích drží člověka nad vodou. Salama je neuvěřitelně silná, a přesto zranitelná postava, která vás okamžitě vtáhne do svého světa. Styl psaní je krásně poetický, melancholický a nutí přemýšlet nad tím, co je v životě opravdu důležité.

Pokud hledáte silný, emotivní a nádherně napsaný příběh o odvaze a naději, Dokud rostou citronovníky rozhodně stojí za přečtení.

25.02.2025 4 z 5

Šílenství v nás Šílenství v nás Annora Nesta

Tohle byl velký experiment, nalákala mě obálka a anotace. Až když jsem knihu měla doma začala jsem si o knize zjišťovat víc. Jedná se o prvotinu české autorky. Já jsem ještě moc Dark romancí nečetla, ale jsem otevřená všemu, tak jsem neváhala. Četla se skvěle, neměla jsem pocit hluchých míst, právě že naopak, neustále mě něco popohánělo, ať čtu dál.
Jedná se opravdu o temnou, hodně temnou romanci, a to ze všech pohledů, které si umíte i neumíte představit.
Raven, je obyčejná servírka přes den v kavárně a večer na diskotéce. Žije jen s babičkou. Jednou šla po práci v noci domů a stala se svědkem vraždy, která ji stále straší. Po půl roce od této události ji pronásledují noční můry a pocit, že je sledována. Do jejího života vstupuje tajemný muž jménem Devon, který ji vtahuje do světa temných a zvrácených her.
A tohle je jen začátek…
Nedoporučuji citlivějším čtenářkám.

22.12.2024 4 z 5

Binding 13 Binding 13 Chloe Walsh

Tak tohle mě velmi mile překvapilo. To, že nejsem cílová skupina je asi všem jasné, ale má zvědavost mi nedala a do téhle 700 stránkové bichličky jsem se pustila.

Chtěla jsem něco odpočinkového milého, plného lásky a klišé. No, tak to jsem se pěkně spletla, i když je toto čtení pro dospívající mládež, příběh je plný vážných témat. Při čtení jsem měla momenty, kdy jsem se smála, kdy jsem brečela, kdy jsem zuřila – no šílený koktejl emocí. Už dlouho jsem nečetla nic, co by mě tahle rozladilo. Moc se mi líbilo, jak to autorka dokázala namíchat.

Ze začátku by se mohlo zdát, ANO je to taková Popelka v jiném kabátku. On z bohaté milující rodiny, která ho podporuje ve všem, co si zamane. Má slibnou ragbyovou kariéru. Ona holka z chudé toxické rodiny, ve škole ji neustále někdo šikanuje, učení ji nejde a doma je to jedna velká tragédie.

Johnny a Shannon jako ta řeka by se za normálních okolností vůbec nepotkali, ale náhoda (nebo spíš ragbyový míč) je svede dohromady a od té doby to začalo být velmi jiskřivé a zajímavé. Chemie mezi nimi za mě fungovala skvěle, nebylo to trapné nebo neuvěřitelné. Vše plynulo tak jak mělo a mě to nutilo číst dál a dál.
Kluci z Tommenu mají v originále 7. dílů a já už netrpělivě vyhlížím další. Skončilo to tak, že prostě musím vědět co bude dál.

12.11.2024 4 z 5

Dev: Příběh Devory Sharpové Dev: Příběh Devory Sharpové Kristyna Andrews (p)

Na Hrdinky budoucnosti jsem se moc těšila. Věděla jsem, že to nebude trvat a já se do knihy co nejdříve pustím. Už první příběh NEL Cornelie mě naprosto uchvátil. Bylo to něco tak jiného, současného, hltala jsem stránku za stránkou. Měla jsem trochu obavy, zda autorka udrží tempo, ale bála jsem se naprosto zbytečně i Příběh DEV byl pro mě dokonalý. Moc tento žánr nečtu a možná i proto nejsem těmito příběhy přesycená a dokázala jsem si ho naplno užít.

Mám potřebu oba díly srovnávat, ale vůbec to není na škodu. Sama jsem překvapená, že si ho ještě pamatuji, ale to značí jedině to, že to bylo výborné. NEL hrdinka z prvního dílu byla úspěšná žena, která měla svůj život pevně v rukou, vše ji vycházelo, čekala ji svatba, ale vše se změnilo, když ji zasáhne vir, který jako jedna z mála přežila. Její schopnosti jsou velké a můžeme sledovat, jak s nimi naloží. Kdežto hrdinka z této knihy DEV, patří úplně do jiné skupiny. Její život je jedna velká katastrofa, a to už od dětství. Bohužel ani v dospělosti se ji pár věcí nepovedlo a celkově se ji smůla lepila na paty. Stýkala se špatnými lidmi, a i ti zapříčinili, to, že klesla až na samé dno. I jí postihne stejná katastrofa jako Cornelii z prvního dílu a jako „dárek“ ji zůstanou super schopnosti, které se ale pokusí využít jak nejlépe dokáže. Moc nechci prozrazovat, co se DEV před tím než se „nakazila“ virem stalo, a za čím jde. Tohle vše se dozvíte na začátku příběhu, autorka nás hezky provedla celým životem DEV a Vy tak máte možnost vše s hrdinkou prožívat.

Jestli máte chuť na lehký, ale velmi čtivý příběh, určitě zkuste Hrdinky budoucnosti. Dostanete zajímavý koktejl žánrů a věřím, že budete maximálně spokojeni.

No boží to bylo, opravdu taková Marvelovka pro ženy.

05.11.2024 5 z 5

Dívka v orlích spárech Dívka v orlích spárech Karin Smirnoff

Miluji MILÉNIUM
Možná se jednou dočkáme čtvrtého dílu, který měl Stieg Larsson napsaný, ale zatím ho nebylo možno vydat. Ale dokud to nestane, jsem vděčná za spisovatele, kteří se pustí do tak nelehkého úkolu a aspoň prostřednictvím jejich fantazie nás přenesou zpět za Mikaelem Blomkvistem a mou drahou Lisbeth Salanderovou.
Karin Smirnoff má osobitý styl psaní, to jsem se sama přesvědčila už v její knize MŮJ BRATR - neskutečně syrové drama. Ve Švédsku je hodně oblíbená. I já mám ráda, když je román originální.
Tady by se to mohlo zdát jako né moc dobrá vlastnost, my čtenáři očekáváme styl Stiega, ale to bohužel nejde. Když jsem si tento 7 díl brala na čtení, odprostila jsem se od všech předsudků a jen jsem se vezla na vlně příběhu „ala Milénium“.
Vydavatelství Milénium už není takové, jaké bylo – tisk se předtransformoval na teď hodně moderní podcast, Mikael neví co dál, nechce se smířit s tím, že už nebude novinářem. Lisbeth zde taky dostala roli jakési opatrovatelky své neteře Svaly. Postava Svaly mi byla sympatická to se autorce hodně povedlo. Ale chyběla mi Lisbeth, tu její postavu Larson napsal dokonale.
Nic na tom nemění, ale to, že i tak se mi příběh líbil. Děj byl syrový, napínavý a zajímalo mě, jak to autorka vymyslela. Hned na začátku se setkáváme s uklízečem, který zde po celou dobu hraje velkou roli. Nesouhlasím s hodnocením odpad, to mi přijde hodně kruté. Do příštího dílu bych dala víc Lisbeth a Mikaela, ať se máme na co těšit.

21.10.2024 4 z 5

Bezmocná Bezmocná Lauren Roberts

Jedním slovem DOKONALOST!

Na tuhle chvíli až Vám budu moct napsat své dojmy z této krásky jsem se moc těšila.

Jak už jsem zde psala několikrát, tak fantasy není žánr, který bych vyhledávala, ale poslední dobou do kouzelných fantasy světů utíkám čím dál tím víc a už si měsíc bez nějaké té „pohádky“ nedovedu představit své TBR.

Bezmocná mě okouzlila svou fotogenickou obálkou, a i anotace nezněla špatně. A jako páni tohle bylo skvělý! Jako, že fakt boží. Království Ilya mě dostalo, král už tak NE, ale to mě nezadrželo otáčet stránky rychlostí blesku. Hlavní postavou je zde Paedyn, která je obyčejná, ale NÉ zas tak obyčejná, jak by se na první pohled mohlo znát. Její otec jí celé dětství učil, aby lehce zapadla mezi elitu, kterým zvláštní zkušenosti daroval mor.
Kapitoly se systematicky střídají jednou z pohledu Paedyn a jednou z pohledu prince Kaie. Princ Kai má ještě bratra Kita, ti dva se mi trochu pletli, ale tím, že měli každý jinou povahu, tak byli snadno rozeznatelní. Hned jak se Paedyn dostane „za odměnu“ do očistných zkoušek, příběh nabírá neskutečně obrátky. Začne bydlet v království a užívá si luxusu, který ani nevěděla, že existuje.

Jestli je příběh Bezmocná vykrádačka nebo ne, to nemůžu soudit, ale pro mě to bylo úžasné čtení, které jsem si neskutečně užívala a už teď stojím ve frontě na druhý díl! Protože ten konec, ten konec, ten konec – asi autorku uškrtím :))) Ano, ke konci jsem se neudržela a prořvala, co se dalo.

Děkuji a doporučuji!

10.10.2024 5 z 5

Pozlacená Pozlacená Raven Kennedy

Hohohooo tak toto se mi líbilo, jakože hodně! Už minule jsem si říkala, nebudu číst komentáře před čtením knihy a tady jsem to zase udělala a byla jsem překvapená kolik je né až tak pěkných hodnoceních. Dokonce má prý kniha i hluché místa, prostředek je zdlouhavý. No v 1 hodinu v noci a v polovině knihy jsem si říkala, tak už by to jako mohlo přijít, ať můžu jít v klidu spát… No nepřišlo a já tuto krásku zhltla téměř na posezení.

Kniha mi neskutečně sedla do nálady, je neskutečně čtivá a velmi, velmi originální… Za mě i ta erotika není nijak šílená a je jí tam, tak akorát. Svět je parádně vykreslený a zorientujete se hned. Neměla jsem vůbec problém, děj mě pohltil a nepustil až do konce.

Jestli je druhý díl ještě lepší, tak to bude úplně hukot a už teď se nemůžu dočkat. Tato série je v zahraničí hodně oblíbená vyšlo 6 dílů a všechny, kromě tady prvního dílu jsou hodnoceny více než 4 hvězdami. Opět tu máme knihu, která rozděluje čtenáře na dva tábory - buď ji nenávidíš, nebo ji miluješ! Já ji miluji!

No a ten konec? Jako vážně už to tu máme zase! Mě z toho picne! Tohle mi ty autorky dělají snad schválně.

23.08.2024 4 z 5

Americký milostný experiment Americký milostný experiment Elena Armas

Od ELENY ARMAS jsem ještě nic nečetla, ale měla jsem ji na sezamu už z minulého roku. Její láska po Španělsku na mě vykukovala ze všech stran. Nedávno jsem se dozvěděla, že se jedná o sérii, tak jsem se hned pustila do 2. dílu. Vůbec to ničemu nevadí a můžete si začít, jakým dílem chcete.

Miluji knihy o knihomolech, spisovatelích tak tohle byla jasná volba. Hlavní postava tohoto románu Rosie je úspěšná ve své práci, ale nenaplňuje ji tak jak by si představovala. Ve svém volném čase napíše knihu a ta je tak populární, že se pro psaní nadchne a začne jednat. Své rodině nic neřekne a dá výpověď v práci a zkusí se uživit jako spisovatelka.

Aby to nebylo takové jednoduché, musejí přijít i nějaké komplikace a ty na sebe nenechají dlouho čekat. V jejím bytě spadne strop a ona se musí na delší čas, než se vše opraví odstěhovat ke kamarádce, která je v tuto chvíli na dovolené, avšak ta půjčila ten samý byt svému bratranci. To však Rosie neví…

A tady to vše začne…

Moc hezky se to čte, oddechovka jakou si přejete číst na dovolené. Já se zasmála i pobavila. Autorčin styl psaní je úžasný, čte se fakt lehce a troufnu si říct, že sedne hodně čtenářkám

20.08.2024 4 z 5