nai.ivka nai.ivka komentáře u knih

Jak se bude jmenovat ? Jak se bude jmenovat ? Miloslava Knappová

Velmi ohmataná kniha, ze které pomalu lítají listy :) zrovna jsme v ní vyhledávali významy našich jmen při rodinné sešlosti a docela se dobře pobavili.

12.03.2018 5 z 5

Kouzelný dům Kouzelný dům Karel Josef Beneš

Četla jsem ji v pubertě a velmi se mi líbila. Tajemno, ztráta paměti, láska.

21.02.2018 4 z 5

Mechanický pomeranč Mechanický pomeranč Anthony Burgess

Bavil mě jazyk, smekám před panem překladatelem. Smála jsem se až do první scény násilí, pak mi úsměv zmrznul až do půlky knížky. Kdybych si ji nedala jako bod čtenářské výzvy asi bych ji nedočetla. Je drsná a ten konec, no nechce se mi věřit, že takhle zvrácené dítě vyroste v normálního dospělého.

05.11.2017 4 z 5

Z Buicku 8 Z Buicku 8 Stephen King

K tomu co napsala Salonka ještě přidám poznámku, která se netýká pana Kinga. Doufám, že jeho nové knihy budou mít vždy dobrého překladatele, protože obdivuju nejen fantazii autora, ale i překlad.

13.06.2017 5 z 5

Temná Raven Temná Raven Sylvain Reynard

Zajímavý příběh, kdo má radši soulož na každé třetí stránce ten si moc nepočte. Jsem zvědavá kam se to posune. Doufám, že autor nepředvede slaďouše upírka, to by bylo příliš :D Knížka se mi líbila.

23.05.2015 5 z 5

Gabrielův Ráj Gabrielův Ráj Sylvain Reynard

Série je snad až příliš přeslazená, ale je to přece pohádka pro ženy ne? Ani mi nevadí, že čím více těhle knih čtu, tím více mi splývají, podobají se jedna druhé. Proto mi bylo milé, že knihy obsahovaly i ukázky a citáty z literárních děl, Danteho si konečně přečtu :) Pro mě to také bylo přeložené hezkou češtinou, to už se také moc často nepotká. Zřejmě kvalitní originál. Také počet stránek mě potěšil, miluju tlusté knihy :) Ráda bych natrefila na více takových sérií, kde by mi autor/ka ponechali hodně prostoru pro fantazii jak a co spolu dělali. Dávám celé sérii plný počet hvězdiček, ačkoli je pravda, že mám jedno oko trochu přimhouřené.

21.05.2015 5 z 5

Duchové rodiny Folcroftů Duchové rodiny Folcroftů Darcy Coates

Až na konci jsem se začala trošičku bát o děti, ale byla jsem v klidu neb dopadlo to jako vždycky. Ta čtvrtá hvězdička je za čtivost a protože jsem si autorku oblíbila. Sice nezklamala, ale ani nenadchla.

09.11.2024 4 z 5

Sen Ockerwee Sen Ockerwee George R. R. Martin

Je to napínavé, ale má to pro mou trpělivost zásadní nedoraz. Šlo by s tím hlavním "pánem" zatočit efektivně mnohem dřív, úplně to vidím od dvacáté kapitoly a vůbec by mi nevadilo, že by to bylo aspoň o třetinu kratší. Parádní název, líbí se mi víc než originál. Koupila jsem si audioknihu a vůbec nelituji.

31.07.2024 4 z 5

Kdyby to viděla Kdyby to viděla Blake Pierce

Snesu dost, jelikož neumím cizí jazyky, jsem vděčná, když mi knížku někdo přeloží. Ale tady mi připadá, že překladatel použil nějaký starší překladač ... dost to otravuje při čtení.

01.05.2024 4 z 5

Ratajský les Ratajský les Aleš Palán

Nečte se to úplně dobře, ale je to zajímavé.

06.03.2024 4 z 5

Zakladatel Zakladatel Alexej Osadčuk

Tohle vzal trochu hopem. Bylo tam hodně budování nového světa, což není tak záživné a pak už tam nebylo dost místa na závěrečné bitvy. Kdyby to víc rozepsal, musel by knihu rozdělit na dvě a to by ta předposlední kniha byla hodně nudná, i když by to bylo logické pokračování. Je to takový slušný kompromis. Celá série je velmi povedená.

13.01.2024 5 z 5

Soumračný obelisk Soumračný obelisk Alexej Osadčuk

Baví mě to pořád stejně. Oceňuji vysvětlivky některých slov. Když se tu tolik vzpomíná na Šamana, budu si ho muset přečíst.

08.01.2024 5 z 5

Projekt Každodenní rutina Projekt Každodenní rutina Alexej Osadčuk

Nehraju hry, ale ráda čtu fantasy a sem tam nahlížím dětem při jejich hrách přes rameno. Proto se mi i tyto knihy velmi líbí, možná víc než jiné fantasy, protože se v nich téměř nevyskytují nelogičnosti nebo aspoň si to myslím. První díl měl pro mě pomalejší rozjezd a pak mě drapnul. Dávám 4,5 hvězdičky, píšu jich plný počet.

28.12.2023 5 z 5

Chtíč Chtíč J. R. Ward (p)

Když nejsou upíři, vezmu zavděk anděly. Je to Wardka, i když ve slabším provedení.

25.04.2023 3 z 5

Vražda pro zlatého muže Vražda pro zlatého muže Václav Erben

Exnerovky byly pro generaci mých rodičů pojem. Jako filmy jsou možná skousnutelné. Druhý pokus a opět to samé. Nuda nuda nuda dlouhé okecávačky. Na celé knížky je toho fakt málo. Tedy pro mě málo.

27.03.2023 2 z 5

Ledová sfinga Ledová sfinga Jules Verne

Knížka byla pro mě snesitelná a docela i zajímavá díky audio podání. Brala jsem ji jako fantasy. Což šlo snadno díky tomu, že o jižních teritoriích mám chabé znalosti a utorovi jsem dost odpouštěla. Nalákala mě však na Příběhy Arthura Gordona Pyma.

20.02.2023 3 z 5

Sestry Foxovy Sestry Foxovy Lucie Hlavinková

Až potřetí, když jsem na knihu měla dost klidu, jsem si ji užila. Kniha není moc zábavná, ale četla se mi docela dobře neboť jsem byla strašně zvědavá na život sester a jak k tomu vůbec přišly. Na spiritismus sice už nevěříme, většinou, ale zase je divné, že by se člověk, duše, energie, zcela ztratila, to mi nepřijde logické. A tak potom něco očekávám, ale co, to ani tato kniha nepřináší. Nakonec se to tajemství, odkud přicházíme a kam pak odcházíme, dozvím, to je jisté.

12.10.2022 4 z 5

Legie plamenů Legie plamenů Anthony Ryan

Už jsem byla orientovaná v dračím světě a tak mi ty "drogy" hlavních hrdinů tolik nelezly na nervy. Kniha mě držela po celou dobu čtení. Ještě že mám po ruce další díl a tak rovnou skáču na pokračování.

29.09.2022 4 z 5

Oheň probuzení Oheň probuzení Anthony Ryan

Dávám tři hvězdičky. Asi tak třetinu knihy jsem to namáhavě kousala a knížka vypadala nezáživně. Potom se to rozběhlo, ale musela jsem se na ni dívat jako na vyloženou pohádku. Nebylo to špatné a pokračování se nenechám ujít.

17.09.2022 3 z 5

Cestovatelé ve Třetí říši: Vzestup fašismu očima obyčejných lidí Cestovatelé ve Třetí říši: Vzestup fašismu očima obyčejných lidí Julia Boyd

V některých dějích letos podobnost čistě náhodná ... nebo ne? Tehdy i teď, kdo v tom nežije, nemusí si všeho všimnout ... oni ani našinci radši neviděli a do poslední chvíle doufali, že to nebude tak zlé. Přesto, že Německo prohlašovalo, že půjde na východ. Koho by napadlo, že někdo nám nechá sebrat naše území a že se nedá spolehnout na smlouvy.

21.07.2022 5 z 5