namornice komentáře u knih
Předchozí série se mi asi líbila o malinko víc, ale i tohle čtení bylo značně napínavé a bavilo mě.
Elspeth, Meggy a Xavier jsou zavření v bytě. Nevědí, kde jsou, a nevědí, proč tam jsou. Vědí jen, že ten kdo je vzal, je už nepustí. Forenzní psycholožka Dr. Connie Woolvinová a detektiv Brodie Baarda tvoří velmi zajímavou dvojici a obě postavy jsem si oblibila. Libil se mi i fakt, že autorka použila postavu z předešlé série vzhledem k tomu, že se děj odehrává opět v Edinburgu, a zařadila ji do děje. Případ unesených obětí úchylným jedincem gradoval až do překvapivého konce, od půlky už jsem hltala stránku za stránkou a nemohla knihu odložit.
Helen Fields je velmi talentovaná autorka a píše prostě dobře. Nemůžu se dočkat až si přečtu další její knihy.
Klasika v žánru knih o seberozvoji.
Je to kniha ke které je nutno se opakovaně vracet. Je podaná velmi dobrou formou a doplněna o spoustu příkladů jednání s lidmi. Poslech byl velice příjemný, pan Schwartz nabízí velice poutavý přednes.
Námět vcelku dobrý, ale děj se dost vleče. I přes povedený přednes jsem se u poslechu místy nudila a nesoustředila se, takže jsem se musela o kus vracet a poslouchat znovu. Nenapínavý děj, přeskakování v čase a šroubované dialogy bohužel této knize nepřidaly. Za mě celkem zklamání, čekala jsem víc.
Autora běžně nečtu, ale pro nadcházející dovolenou v Mexiku jsem chtěla přečíst něco zábavnějšího než je cestovní průvodce a tento netradiční cestopis mě docela bavil. Kdysi jsem viděla seriál ze života této vodácké party, ale ke knihám jsem se dostala až teď. Humor Zdeňka Šmída je pohodový, inteligentní a fakt mi sedl. Kapitoly plné úsměvných dobrodružství vodácké party jsou proloženy stručnými úryvky s informacemi o kultuře a památkách navštívených míst.
Tyto krátké pasáže mě osobně bavily moc.
V rámci nadcházejících cest už mám připraveny i Bubny Berberů a Za písní Severu takže k autorovi se určitě vrátím.
Je to prostě "Danikenovina" jako vyšitá. Někdy v pubertě mě takovéhle knihy docela braly, ale teď už je beru tak nějak s nadhledem. Plusem je určitě, že je kniha psaná celkem poutavě a určitě se bude líbit milovníkům záhad a konspiračních teorií. Mě se líbila i obrázková příloha a vcelku mě kniha navnadila na nadcházející cestu po Mexiku, takže splnila, co jsem od ní očekávala.
Další případ Josie Quinnové se opět osobně dotýká některé z postav z její blízkosti. Tentokrát to je její přítel a kolega Noah. Noahova matka Colette je nalezena mrtvá na vlastní zahradě a Josie musí nejen odhalit kdo je vrah, ale také se snažit aby tento případ nenarušil její vztah s Noahem.
Oproti předchozím dílům mají Pohřbené kosti větší množství postav a i děj je více spletitý. Opět je ale kniha napínavá a má, stejně jako předešlé případy, svěží tempo. I tento díl jsem "četla ušima" a nemůžu než pochválit zpracování.
Jitka Ježková může načíst i návod k pračce a bude to skvělý!
Dobrá znamení je sice kniha o Armageddonu, ale je neuvěřitelně zábavná!
Pradávná proroctví nelžou a konec světa se blíží. Dobro proti Zlu, Nebe versus Peklo, poslední boj. Azirafal a Crowley jsou anděl a démon a za ty tisíce let už tak trochu kámoši, ale jinak dva spící agenti Nebe a Pekla, kteří mají hrát při nastávajícím konci Všehomíra důležitou roli.
Potomek Pána pekel, Antikrist, je mezi námi. Jeho příchod se však trochu zvrtne a novorozeně se po porodu nedopatřením dostane do dobré rodiny. Crowley i Azirafal tuto skutečnost utají před svými šéfy a sami dohlížejí na výchovu Ničitele světů a tím tak trochu i na nevyhnutelný Armageddon. Ten si ale ani jeden z nich zase tak moc nepřeje, poněvadž na život na Zemi už si tak nějak zvykli a docela dost se jim tady líbí ( teda až na to 14. století, že ano...). S Antikristem na prahu puberty je soudný den na spadnutí a objevují se i čtyři jezdci (motorkáři) Apokalypsy - zde v mírně zmodernizované verzi
"Znečištění převzal firmu, když Mor, mumlající něco o penicilínu, odešel v roce 1936 na odpočinek."
Nechybí ani čarodějka, lovci čarodějnic, parta vtíravých puberťáků s pekelným psem a řada dalších humorných postav. Zbývá už jen čas na poslední šálek čaje. A to všechno dohromady je táková psina, že jsem pravidelně vybuchovala smíchy. Azirafal a Crowley mě nesmírně bavili a vyloženě jsem si užívala ty kapitoly, ve kterých se spolu vyskytli. Ohromě zábavné dialogy s tou správnou dávkou nadsázky a inteligentní břitký humor tak typicky britský! Stejně tak nabídla kniha i místa k zamyšlení, která naštěstí nepůsobila pateticky.
Audioknihu načetl Jan Zadražil a jeho přednes je naprosto famózní. S docela velkým množstvím postav si poradil naprosto skvěle a přizpůsobil intonaci i barvu hlasu každé z nich. Jen hudební předěly mohly být malinko výraznější. Co se však opravdu povedlo je "obálka" audioknihy odkazující na seriál, na který teda určitě mrknu. Tuhle audioknihu určitě doporučuji. To si chcete poslechnout!
V dalším díle ze série Lisy Reganové sledujeme Josie při řešení případu své kolegyně Gretchen. Děj se odehrává ve dvou časových liniích. Josie a její tým musí odhalit, co skrývá minulost Gretchen a vyřešit současnou vraždu, která pravděpodobně s onou minulostí souvisí.
Děj je opět velmi napínavý a prostředí motorkářského gangu příběh zajímavě oživilo.
Jitka Ježková a její práce s hlasem je opravdu naprosto skvělá a její interpretace přidala knize ještě víc na přitažlivosti.
Vcelku povedený prequel, ve kterém se dovíme jak došlo k založení zvláštní vyšetřovací jednotky vedené Holgarem Munchem, a jak začala jeho spolupráce s Miu Krugerovou. Nápaditá zápletka a napínavý děj. Hvězda dolů za trochu uspěchaný konec.
Od vydáni prvního dílu Aristokratky je to už 10 let, tak je vlastně zvláštní, že za těch šest dílů jsme se dějově posunuli jen o rok. Zatímco u té první Aristokratky jsem nekontrolovaně vybuchovala smíchy, teď jsem si u čtení říkala, že je asi dobře, že je tenhle díl poslední a je opravdu na čase celou sérii ukončit. V některých pasážích jsem se vůbec nemohla začíst ( vyprávění Josefova předka) jiné mi přišly stejně dobré, jako kdysi první díl. Hlavně milostné dobrodružství pánů Spocka a Josefa a samozřejmě úžasná paní Tichá, kterou už asi navždy budu mít spojenou s Eliškou Balzerovou z filmového přepracování.
Jako celek však hodnotím sérii vcelku kladně, čemuž dopomohl hlavně první a čtvrtý díl. Jsem zvědavá pustí-li se pan Boček i do dalšího psaní, určitě bych si přečetla i jiné jeho humorné výtvory.
Rok jsem začala hezky zvesela.
Humorná jednohubka plná fejetonů na jedno odpoledne mě pobavila.
Uff, tohle byla fuška to doposlouchat do konce. Líbilo se mi prostředí knižního průmyslu, ale děj se tak nějak táhl, hlavně druhá polovina. I když byla kniha velmi dobře načtená Alešem Procházkou, tak mi trvalo hrozně dlouho se dobrat konce a mezitím jsem přečetla jiné tři knihy. Prostě mi to nějak nesedlo. Jiné autorovy knihy si jistě přečtu a ještě mu dám druhou šanci, ale hned tak to nebude.
I když ne jako delegátka, tak v cestovním ruchu pracuji také a tak jsem se na čtení těšila. Nemůžu říct, že bych byla knihou úplně nadšená, ale celkem jsem se bavila.
Vedle klasičtějších destinací jako Itálie nebo Řecko se autorka věnuje i - aspoň pro mě zajímavějším končinám - jako je například exotická Kuba, historie Panamského průplavu nebo poměrům ve Venezuele. Kniha neobsahuje ani tak pikantni historky z navštívených lokalit, spíš mi místy připomínala úvod do kurzu delegatury.
Zčásti cestopis a cestovní deník a zčásti kuchařka. Styl vyprávění je typicky Halinovský. Většinu popisovaných míst jsem sama navštívila, tak bylo dobré srovnávjt jiné pohledy na stejné místo. Vcelku zábavné čtení.
Další příběh ze sbírky kamarádi z lesa. Roztomilá knížka která opět potěšíla. Hezký příběh a krásné ilustrace.
"Na políčku v jetelíčku, tam kde potok pramení, dobře je nám po tělíčku ..." pokaždé když si pustíme tuhle skvělou audioknihu!
Úžasně roztomilá a skvěle namluvená Václavem Vydrou i dalšími herci jako Josefem Dvořákem nebo Aťkou Janouškovou. Milé příběhy dvou čmeláků a jejich kamarádů z louky. Skvělé jsou i všechny písničky, které si spolu s neteřemi pobrukujem celé dny. Pro ně nové pohádky, pro mě návrat do dětství. Víc takových knih!
Čapkova klasika, která potěší malé i starší posluchače. Moje neteře vyžadují opakovaný poslech a není divu, neboť interpretace herců Dejvického divadla je naprosto fenomenální. Hrozně hezky se to poslouchá. Všechny epizody jsou nezkrácené a kapitolu o oslavě 28.řijna jsem zdřívějška neznala. I po tak dlouhé době má kniha pořád co nabídnout. Povinná výbava na cesty autem.
Je to kniha, při jejimž čtení (poslechu) je třeba hodně soustředění. Zabývá se základními principy budhismu, je však podaná trochu strohou formou a tak se mi občas zdál poslech zdlouhavý. Interpretace Pavla Soukupa je velmi povedená, bohužel i přesto je kniha dost těžko stravitelná.
Díl od dílu lepší a lepší. Sice jsem u pečení cukroví chtěla poslouchat spíš koledy, ale nakonec jsem prostě nemohla odložit tenhle třetí díl ze série s Josie Quinnovou.
Josie Quinnová mě prostě baví. Určitě je lepší přečíst nejdřív předchozí díly, protože děj na ně navazuje a postupně odhaluje další tajemství z Josiiny minulosti. Příběh je napínavý a velmi strhující i díky interpretaci Vandy Hybnerové, která byla velmi zdařilá. Poslechnuto v podstatě na jeden zátah. Určitě doporučuji!
Musím se přiznat, že po prvním díle téhle série jsem si říkala, že docela dobrý, ale další sérii s další inspektorkou číst nebudu. Jsem docela ráda, že jsem se nechala zvyklat k dalšímu dílu, protože tohle teda bylo super napínavý, zábavný a odsejpalo to až do nervy drásajícího finále. Přednes Vandy Hybnerové byl zdařilý a jem ráda, že jsem se do téhle série pustila. Další díl si dám určitě brzo.