Narissa
![Alfa samec Alfa samec](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367763/alfa-samec-sz3-367763.jpg?v=1519377435)
Napřed vás odradí obálka a společně s ní i název. Člověk hned očekává tuctový erotický román, ale naštěstí… naštěstí je to skvělá kniha.
Erotický román? Ne, fakt ne. Romance s erotickými scénami. Ano. Ale neuvěřitelně vtipná a nabytá příběhem.
Takže, chcete-li se pobavit a užít si pěknou romantickou knihu pro lidi starší než je třináct let, tak hurá do toho.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Haka za lilii Haka za lilii](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500116/haka-za-lilii-WwR-500116.jpg?v=1659708061)
Asi nejhezčí překvapení roku. Předešlé knihy autorky se mi líbily, ale tahle je parádní!
Sympatické postavy, děj, který odsýpá, neokoukané prostředí a záhada, u které si říkáte, jak je možné, že jste ji neodhalili v průběhu čtení (a když listujete zpět, tak vidíte, že to tam všude je, jen jste si nevšimli).
Prostě všechno, co můžete od romantiky chtít.
A osobně vnímám konec a sílu epilogu jako velké plus. Na mě to není nedotažené nebo nedomazlené, ale přesně se tu využije potenciál epilogu, tak jak to má být. Fantazie na to domyslet si, co ti dva dělali pak, máme snad každý dost :D
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Formulista Formulista](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521147/formulistaCyz8wo-1th-.jpeg?v=1692347960)
Jedna z nejlepších knih letošního roku. (A to je co říct, když máme skoro říjen.)
Kde jen začít Kniha se neuvěřitelně plynule čte a zároveň si hned od začátku říkáte k čemu tam jsou ty zvýrazněné body, co jen to znamená? Kdo zná knihy M. Schmiedlové dobře, není ani chvíli na pochybách opět je tu schované nějaké tajemství a vy mu chcete přijít na kloub. A že je to tajemství velké! A kdyby bylo jen jedno Jednoduše parádní jízda plná zajímavých momentů.
Dál jsem neuvěřitelně ráda za přiblížení světa F1, byl to nádherný vhled do dalšího sportu. A ještě větší radost mám z boření mýtu, že krásná žena nemůže být silná. Ale prosím vás! Copak neznáte naše slavné boxerky nebo kickboxerky? Nádherné víly se silou šelmy. A přesně taková je Vanessa. A ještě vášnivá knihomolka parádní kombinace.
K tomu všemu neodmyslitelně patří i fakt, že je Anthony jakožto jezdec F1 malý opět velké plus pro autorku, neokoukaný typ hrdiny, který může být přitažlivý i jinak než jen díky své postavě filmové hvězdy.
Jako třešinku na dortu dostanete opět recept na velkou ňamku a také seznam romantických knih, které četla hrdinka.
Za mě úžasná kniha! A mimochodem viděli jste to grafické zpracování? Prostě pohádka!
A to sem některé věci vůbec nemůžu napsat kvůli spoilerům... takže hurá na Formulistu.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Knihomolka Knihomolka](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476866/knihomolka-Tll-476866.png?v=1626293624)
Jako obvykle od MK Hardy. Je to milé, vtipné, romantické počtení, které vám zpříjemní den a příběh si s hrdiny užijete.
Nikol i Luke jsou sympaťáci a knižní svět je prostě hezké prostředí.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Dublin Street Dublin Street](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166479/dublin-street-JG3-166479.jpg?v=1642069461)
V rámci žánru je to vážně silně nadprůměrné! Skvělé trefné poznámky, postřehy. Krásně napsané uvěřitelné postavy, i když pochopitelně mají za sebou až trochu moc zlého, ale jinak by to nebylo ono, že... A vážně oceňuji, že tu tentokrát není zabedněný ten chlap. Tím se kniha nadřazuje mnoha dalším. Navíc, jaký chlap! :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Omyl Omyl](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274201/omyl-d9g-274201.jpg?v=1622706088)
:D :D :D U tohoto dílu jsem prostě a jednoduše umírala smíchy. Vážně je ještě lepší než první. Člověk se musí pořád smát a to je v tomhle žánru vítané.
Hvězdičky vážně dávat nemůžu, tohle se snad ani nedá hodnotit.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hacker Hacker](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476937/hacker-Em1-476937.png?v=1626678557)
Oddechovka jak má být. Vtipná, lehká a není ze střední!
A že od začátku tušíte, kdo je tajemný Hacker? No a co… O to vtipnější je vidět, že je Jessie úplně mimo.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Bronzová medaile Bronzová medaile](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/319315/bronzova-medaile-pKv-319315.png?v=1478172162)
Českých autorů píšících světovým stylem je málo. A ještě méně je příběhů ze sportovního prostředí. Jistě - je to prvotina, ale vážně dobrá!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Nejkrásnější - Příběh Levany Nejkrásnější - Příběh Levany](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/243432/mesicni-kroniky-nejkrasnejsi-GMW-243432.jpg?v=1429044906)
Asi mě ostatní ukamenují, ale pro mě to byl nejlepší díl celé série. Zcela vážně. Už strašně dlouho jsem nečetla nic z pohledu postavy tohoto typu. A navíc v sekci YA. Bylo to skvělé. V podstatě jsem měla pocit, že se probírám Levaniným psychologickým profilem a stálo to za to. Dost drsné a neuvěřitelně uvěřitelné. Navíc mě hodně překvapilo, jaká byla Channary. Z ostatních knih jsem měla pocit, že prostě Levana je ta zlá a pokrevní linie Cinder je ta správná a úžasná a přitom... Nechci spoilerovat, tak raději víc říkat nebudu. Ale určitě si to přečtěte!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Kulti Kulti](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398406/kulti-E8X-398406.jpeg?v=1546783644)
Kultiho zbožňuji už asi dva roky. (Doufám, že překlad nic nezkazil). Přestože nejsem fanda fotbalu, tak mě tahle kniha nadchla! Mariana Zapata umí vystavět neuvěřitelně realistický příběh se skvělými postavami. A zcela na rovinu- už asi nikdy nepotkám lepšího hrdinu než Německého suchara ;)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Smrtka Smrtka](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334111/smrtka-aCp-334111.png?v=1645981798)
Smrtka mě nezklamala, naopak mě nadchla.
Není potřeba říkat víc, prostě si ji přečtěte!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Renegáti Renegáti](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371627/renegati-w0R-371627.jpg?v=1519028281)
Předem se všem omlouvám, že nejsem nadšená, ale nejsem. Zbožňuji Měsíční kroniky a obdivuji styl Meyerové. Věděla jsem, že očekávat znovu něco tak úžasného jako byla Cinder a spol. je nesmysl, a že jen stěží naplní mé očekávání. Ale nebyla jsem připravená na zklamání. Bohužel nemůžu říci nic jiného, než že Renegáty vnímám jen jako úvod do světa. Předdíl pro to, co teprve přijde. Nechápejte mě špatně, svět je tu vykreslený zajímavě, postavy jsou sympatické nebo naopak přesně tak, jak mají být. Nic není černobílé a v podstatě hrdinka stojí na špatné straně, i když strana hrdiny taky není bez mráčku, ale... nebyl to vůbec takový odvaz, jak bych ráda. To neznamená, že se netěším na další díl, těším. A moc, protože věřím, že bude plný akce tam, kde se tady musel čtenář snažit zorientovat v množství postav a historie, kterou si každý vykládá jinak a jde jen těžko zjistit, jak to tedy má být. A konec? Skvělý pro sérii, ale podle mě předvídatelný. I když se nezlobím - je to ta nej zápletka, u které věřím, že řádně odpálí další díl.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248725/vsem-klukum-ktere-jsem-milovala-248725.jpg?v=1430996396)
Neuvěřitelné! Kdo by řekl, že to bude tak krásné? Vždyť je to čtení pro holčičky, ale je to skvělé! V podstatě bych to přečetla na posezení, kdyby člověk vážně něco nemusel. Úžasný vypravěčský styl, příběh jede od začátku až do konce. Žádný zlouhavý úvod, nic, pěkně rovnou do děje. A že za to ten děj stojí :D
A proč tedy jen čtyři hvězdy? To je za ten konec! (Kdo četl, pochopí :D)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Bez srdce Bez srdce](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/336003/bez-srdce-FPp-336003.jpg?v=1488556672)
Ještě se mi nestalo, abych se na knihu tak strašně těšila a zároveň se jí bála (vážně nemám ráda špatné konce). Řekla bych, že knize hodně dodává na dramatičnosti právě to, že čtenář ví, že skončí zle. Dobře jednoduše dopadnout nemůže, že...
Kromě krásného příběhu, který je napsán tak, že jsem nakonec neuronila ani jednu slzu, za což jsem vděčná, oceňuji vyprávěcí styl. Vážně čtivý a promakaný. Není podbízivý a triviální, jak je dnes běžné. Ale prostě dokonalý.
V tomhle případě je mi dokonce i líto, že neznám Alenku tak dobře, jak bych ráda. Ne proto, že bych jí nečetla, ale proto, že nejsem anglické dítě a nejsou mi vlastní všechna jejich říkadla a rozpočítávadla atd.
Za mě je Bez srdce vážně skvělá kniha a jsem i ráda, že autorka nepodlehla dnešní módě a nerozložila příběh do více dílů. Takhle je krásně dynamický a plynulý. A skvělý!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![P.S. Líbíš se mi P.S. Líbíš se mi](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395844/p-s-libis-se-mi-kMe-395844.jpg?v=1543265536)
Knihu jsem četla v originále a je vážně moc povedená. Pro mě zatím nejlepší počin autorky. Přestože se jedná o dopisování, vyhne se spoustě klišé, středoškolské intriky jsou potlačené na minimum a navíc je hlavní hrdinka moc sympatický a milý člověk. Takže knihu vážně doporučuji. Jen doufám, že si dali záležet na překladu.
![Možná jednou Možná jednou](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/337291/mozna-jednou-SR1-337291.jpg?v=1495558826)
Jako obvykle, když jde o knihu Colleen Hoover, tak ji miluji i nenávidím zároveň.
Naštěstí jsem ji četla anglicky, protože se mi do ruky dostal i český překlad a rovnou vám říkám, že vám sebere tak 50% požitku, protože si překladatel vůbec neporadil dobře s texty písní, které tady mají zásadní roli.
Jinak je to kniha nádherná. Opět se tu řeší nejrůznější citlivá témata a vy nemůžete jinak, než trpět s postavami.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hodnej kluk Hodnej kluk](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357612/hodnej-kluk-iuy-357612.jpg?v=1514218718)
Hodnej kluk není vysloveně špatná knížka, ale není to ani nijaký skvost. Je tu vše, co čekáte. Pěkná holka, namakaný sebevědomý kluk - tentokrát už jsou oba dospělí - potrhlé rodiny, skvělí kamarádi a spousta hokeje, vtipů a narážek.
Takže, pokud chcete odpočívat a nebýt ničím překvapeni, tak hurá do toho.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Jsem roztříštěná Jsem roztříštěná](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151731/jsem-roztristena-151731.jpg?v=1361284477)
Já vím, že bych měla dát lepší hodnocení, ale nemůžu. Bohužel jsem se ke knize dostala příliš pozdě a už mi připomíná až moc jiných, které jsem četla. To ale neznamená, že se někdy v budoucnu nepustím do dalšího dílu.
Oceňuji zde zejména jazyk- podobný jen tak nenajdete a už vůbec ne v tomhle žánru. Vyškrtávání vět je skvělé a celkově je kniha čtivá a myslím si, že serie stojí každému minimálně za pokus.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Chci jen dítě Chci jen dítě](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20019/chci-jen-dite-OqA-20019.jpg?v=1616314307)
Neuvěřitelně vtipné! Skvěle napsané, bez okolků rovnou na věc. Zápletka i děj jsou k popukání, vážně stojí za přečtení!
A pátou hvězdičku nedávám kvůli tomu porodu na konci... ale ne ták!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Cinder Cinder](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/120756/mesicni-kroniky-cinder-Uw8-120756.jpg?v=1419455609)
Je to zvláštní, ale člověku vůbec nevadí, že čte pohádku o Popelce. Ví to od začátku, a tak s tím počítá. A je to o to lepší, že pohádka nekončí... OSobně se mi hodně líbil vyprávěcí styl, nemám pocit, že by tu byly zbytečné scény nebo něco nudného. Trochu mě zklamal ples, který byl až moc přitažený za vlasy, ale zas - ještě nikdy jsem nečetla o Popelce, která je i na plese špinavá :) A vážně se mi líbí celý poválečný svět s jeho pravidly i uspořádáním a tak dále. Tak proč jen 4 hvězdičky a ne 5...? no... uvidíme, co nabídnou další díly.