Nelíísek
![Zjevení Zjevení](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48276/zjeveni-X1x-48276.jpg?v=1466617234)
Taková pěkná sci-fi jednohubka.
Abych řekla pravdu v sérii Mass Effect se vůbec nevyznám, takže tento díl čtu bez toho, aniž bych znala jakýkoliv děj ze hry nebo cokoliv jiného. Děj ani neurazí ani nějak moc nepřekvapí, naopak svět Mass Effectu je v celku hodně propracovaný ať už jde o pestrost ras nebo konflikty mezi jednotlivými stranami.
To ale neznamená že první díl nenadchne, opět říkám nevím, jak je to řečeno ve hrách, ale mě jako neznalce herní série Mass Effect tento první díl celkem zaujal a určitě v nejbližší době sáhnu i po druhém.
HODNOCENÍ: Děj je plynulý i přes nějaké nudnější momenty mě kniha bavila věřím že v budoucích dílech se děj knihy rozjede, přesto je to ale taková průměrná sci-fi hodnotím na 3*.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/361/bajky-barda-beedleho-sJ9-361.jpg?v=1559832959)
Nádherná jednohubka, doporučuji pro oddechové čtení a pokud chcete více objevit kouzelný svět J.K. Rowlingové.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Romeo a Julie Romeo a Julie](https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/680/romeo-a-julie-680.jpg?v=1283949652)
Co víc dodat nechápu jak se taková kniha může dostat do klasiky kterou by si měl každý přečíst, naprosto nesmyslný děj, pro mě odpad!
![Batman: Svět Batman: Svět](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475526/batman-svet-tjZ-475526.jpg?v=1628844022)
Povedená antologie jako nejlepší mi přišel ruský batman a nejhorší italský( i když jsem ho přečetla 2x nedokázala jsem pochopit co tím autor chtěl říct) Batman z česka byl po vizuální stránce pěkný ale po příběhové jsem čekala více
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Dračí chůvy Dračí chůvy](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401566/morgavsa-a-morgana-draci-chuvy-u3n-401566.jpg?v=1549012388)
Petr Kopl je prostě génius, miluji jeho styl kresby a když jsem viděla tuto knihu v knihovně vypůjčila jsem si ji jen kvůli tomu že je to právě od Petra Kopla. Jen tak dál v takovýchto projektech, český komiks si zaslouží do světa a tento dvojnásob!
PS: nakonec jsem neodolala a celou sérii koupila do knihovny :)
těším se na další úžasné pokračování
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Vlčice Vlčice](https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/7324/vlcice-lvy-7324.png?v=1577998384)
Ze začátku se kniha zdá jako podprůměrná a předvídatelná fantasy, opak je však pravdou.
Kniha na prvních pár stránkách nenadchne a ten správný spád začne mít až Kroana dospěje v tu dobu se ale místo natahovanějších kapitol začne čas v kapitolách stále zrychlovat a zrychlovat až někde přeskočí o pořádných pár měsíců a to zrovna v těch kde by mě opravdu zajímalo jako čtenáře co se dělo na pozadí.
To co se ale knize nemůže nechat vytknout jsou postavy skoro všechny jsou zapamatovatelné Pelíšek, Kriston, Kroana, Marabud čí Huggar každá postava má opravdu dobře promyšlený charakter který vás vtáhne do děje.
Nářečí které má Pelíšek je skvělé okořenění příběhů typu trpaslíků ze zaklínače dokáže příběh takovým nenápadným způsobem hodně dobře oživit.
"Já že sem ňákej skřet, derško nevymáchaná?! Já sem skalní skřítek hovado. Takovou drzost podruhý nevypouštěj z tý svý poďaný huby, nebo tě tak majznu toudle palicej, že se ti lebka až do prdele. Cák si vo sobě mysíš, že dyž seš bojouník a já malej, že si můžeš všecko dovolit? Já už zatočil s jinejma, než seš ty, smerdutej tchoři. Vidíš tu kreu na tý palici? To sem pár derzounům rozmlátil hlavy, až z nich byly mertvoly. Estli chceš taky skončit jako meršina, stačí říct, ty naferněnej nádiovo!"
"Zderhejt, merchy!" řval skřítek. "Nebo z vás uďam sračku"!
Taky opravdu doporučím přečíst u tohoto autora Doslov, vše má své historické kořeny, donutilo mě to vzít mapu a zkoumat kde se něj vlastně odehrával..
Opravdu dobrá kniha, mohu jen a jen doporučit
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351608/dumyslne-umeni-jak-mit-vsechno-u-pr-gra-351608.jpg?v=1675339839)
Mám takové rozpolcené názory k této knize. Na jednu stranu jsem kapitoly kdy si řeknete "vždyť on má vlastně celkem pravdu.. " a potom " co?! ten chlap je asi padlej na hlavu".
Není to asi čtení pro každého, samotná jsem se k téhle knížce dostala tak že mě prostě zaujal ten název, no koho by nezaujal že ano..
To že jsem si z téhle knihy nic neodnesla bych lhala ale není to ani nějaký klenot který by si měl každý přečíst.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Studie v růžové Studie v růžové](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395841/studie-v-ruzove-kV8-395841.jpg?v=1543264785)
Překreslený první díl seriálu, což mě trošku mrzí, hlavně na tom někdo kdo už viděl seriál nenajde nic nového a navíc vidí i ty nedostatky. Kresba mangy je celkem dobrá až na nějaké ty fakt přepálené obličejové divné emoce, které prostě k manze sedí .. ale dějově jsem čekala prostě něco nového i když nového čtenáře možná nadchne mě teda ne ..
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Pomsta Pomsta](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231797/volani-sireny-volani-sireny-pomsta-B5g-231797.jpg?v=1421949816)
Přenesení do dnešního světa mi teda opravdu nesedělo, radši jsem dala jsem dala přednost těm dávným věkům. Opravdu jako kravina mě přišlo ovládání obětí přes esemesky a ta Larrisina pomsta myslela jsem že chce ublížit Derenovi ne Noel. Ilustrace v obou knihách jsou opravdu pěkné, chybělo mi tam ale více veršovaných pasáží.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Prokletí Prokletí](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/211902/volani-sireny-volani-sireny-proklet-F4x-211902.gif?v=1406896547)
Mám opravdu ráda knihy od této autorky ale tahle mi teda na začátku opravdu nesedla, měla až moc kýčovitý děj, samozřejmě ze začátku. Nakonec se to trochu rozjelo.
Jak jsem se koukala na předchozí komentáře od knihy mě to trochu odradily proto jsem jí přečetla teprve až teď. Pochopte že toto je žánr young adult žádná čistokrevná fantasy! V takovémto žánru budou vždy takovéto pletky jinak by to nebylo young adult! Burdová dokáže smísit přecukrovaný zamilovaný příběh se šťavnatým krvákem, což tahle knížka splnila ale určitě tato kniha patří k těm slabším. Holt někomu sedne někomu, pokud ale nad ní přemýšlíte dejte jí šanci!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Disney: Zlatá klasika Romano Scarpa Disney: Zlatá klasika Romano Scarpa](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349101/romano-scarpa-7ww-349101.jpg?v=1512033975)
První dva komiksy mi nějak zvlášť nesedli... ale třetím se to aspoň nějak vyrovnalo čekala jsem více od "zlaté klasiky" .Znám mnohem lepších komiksů od Romana Scarpa takže moje otázka zní "proč tenhle výběr?!?" Prostě to byli ty klasické díly která neurazí ani nenadchnou a za chvilku na ně zapomenete.
Velké očekávání, velké zklamání ...
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Divoši Divoši](https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78270/divosi-iUq-78270.jpg?v=1489655939)
Opravdu velmi dobrý příběh a kresba jak by smet.
Narazila jsem na tento kousek úplně náhodou v knihovně a je to opravdu skvost, dobrodružný příběh se vším všudy, jen a jen pororučuji.
Ocenila bych ale možná aspoň nějaké uspořádání do 2-3 větších kapitol..
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Batman & Robin: Batman znovuzrozený Batman & Robin: Batman znovuzrozený](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/168352/batman-a-robin-batman-znovuzrozeny-ZjN-168352.jpg?v=1591113735)
Jsem celkem spokojená, možná bych trochu ocenila rozvinutější děj než odskakování od jednoho padouchovi k druhému. Není to sice nějaký skvost mezi komiksy spíše taková oddechovka Batmana a Robina, škoda že v češtině nevyšlo pokračování, budu se po něj muset poohlédnout v angličtině.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Klášter nejsvětějšího srdce Klášter nejsvětějšího srdce](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356539/klaster-nejsvetejsiho-srdce-wUs-356539.jpg?v=1507735811)
Ponurá kresba obrázku byla skvostná, navíc to jen podtrhlo atmosféru příběhu, vše bylo tak skvěle nakreslené že by jste k tomu nepotřebovali ani text v bublinách a děj by jste pochopily.
Naopak mě celkem dost mrzí příběh, nebyl nějak blíže vysvětlen a byl ukázaná pouze jeden uhel pohledu.. ocenila bych kdyby aspoň na začátku či na konci byla nějaká stránka kde se vysvětluje "proč?"
Ale ještě jedno musím vychválit tu kresbu protože je skvostná!
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Zrod Zrod](https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71948/ultimate-fantastic-four-1-zrod-ga4-71948.jpg?v=1389915703)
Nečekejte nic světoborného, jen prostoduchý origin Fantastic Four.
Jediné co komiksu vytknu jsou nesmyslně uspořádané panely, člověk čte, čte, kochá se a najednou přeskočí děj a musí se vrátit a dumat nad tím jak jdou po sobě panely protože takhle to nedává smysl.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Prokletí Prokletí](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/341000/prokleti-ag8-341000.jpg?v=1543696564)
Prolog (jestli se to dá takhle říct) je v celku dobrý a dobře příběhu ze začátku navodím tu správnou atmosféru ale ten samotný děj? Ten je hodně ale opravdu hodně špatný, od začátku je... lepší výraz nevymyslím než, ano KÝČOVITÝ.
Prolog na začátku je napsán pro dospělé ale celý děj komiksu se tváří jako "rádoby strašidelný komiks pro děti". Jaksi jsem ani nepochopila konec možná kdyby to nebylo tak blbě utnuté dávalo by to smysl.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Batman: Rok nula - Tajné město Batman: Rok nula - Tajné město](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/253409/batman-rok-nula-tajne-mesto-V6Q-253409.jpg?v=1499271482)
Opět dálší skvělý komiks, kresba opět potěcha pro mé oko ale zase ta přezdívka! no hold s tou přezdívkou se asi už nic nezmění.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Jak rozumět komiksu Jak rozumět komiksu](https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/7788/jak-rozumet-komiksu-7788.jpg?v=1234389758)
Tenhle komiks o komiksu úplně změnil můj pohled na komiks.
Nádherně zpracované, absolutně nejvíc se mi líbí komiksové zpracování, není to jen 200 stran popsaných řádků ale opravdového dokonalého prolnutí obrazu a slova.
Zabývám se poslední dobou také kresbou a malbou a v knize jsem se dozvěděla i hodně věcí o tomto, škoda že v ČR je tato kniha k sehnání jenom na bazarech a to velmi vzácně já jsem na ní narazila v knihovně, ráda bych jí měla doma po ruce a pořád se k ní vracela. Rovněž je škoda že se k českému publiku nedostala i publikace Making Comics četla jsem ji v angličtině a také mě naprosto nadchla.
"Není k tomu potřeba víc než touha vyjádřit se, ochota učit se a schopnost vidět neviditelné."
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Věž úsvitu Věž úsvitu](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375472/vez-usvitu-dtz-375472.jpeg?v=1617478204)
Poslední díl před velkým finále...
*může obsahovat spoilery !!!
Ze začátku, no nebudu nic nalhávat, byla jsem zklamaná, dlouho mě trvalo než jsem se do knihy začetla, první část knihy mě nijak zvlášť nenadchla. Je škoda že Massová se drží pořád jednoho a toho samého řádu, 1.část knihy vysvětlování, prohlubování příběhů postav, no prostě žádně vzrůšo, 2. část knihy narvaná akce k prasknutí kdy hltáte očima stránku po stránce.
To ale nemění nic na to že knize dávám 4*, na 5* to prostě není, a nemohu se dočkat na velkolepé finále.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Klíč k času Klíč k času](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309694/klic-k-casu-028-309694.jpg?v=1472459957)
Od knihy jsem byla nesčetněkrát dlouho odrazována, nakonec jsem v knihovně viděla všechny 4 pohromadě tak jsem se do nich pustila.
kniha se mi opravdu dosti líbila i když pár nedokonalostí by se našlo, naopak líbí se mi celý kocept té magie, tedy časodějnictví, vše je promyšlené a autorka Vám prozradí pouze to co je nezbytně nutné, i když se to nezdá je v první dílu hromada informací jak už ke světu nebo k časodějnictví či k čemukoliv jinému, autorka to ale tyto informace dávkuje šikovně, a díky tomu je děj nádherně plynulí.