Nelíísek Nelíísek komentáře u knih

Led nebo oheň Led nebo oheň Sara Raasch

Pokračování dílu sníh nebo popel je takové no.. zmatečné

*MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY!!*

Celý ten koncept s magickou propastí a klíči mi připadá směšný hned se všechno hrozně rychle najde a jak to dopadne? Vše je totálně k ničemu protože to stejně šlohne Agra.

Děj nebyl nijak zvlášť zajímavý všechny ty politické tahanice tihle prodávají otroky létu, tihle se zase nedělí s ostatními království o nové technologie, kdyby na to přišlo tak Meira s nápadem zrušení magie taky není nijak fér... dlouhá cesta která nakonec stejně přijde na zmar protože se nedovíme skoro nic nového.

Nejzajímavějších bylo posledních 40-30 stránek kde se konečně něco dělo namísto monologu Meiry o tom jak je magie strašně moc špatná a když to konečně začne být zajímavý.. tak pokračování příště :)

*ZBYTEK UŽ SPOILERY NEOBSAHUJE*
HODNOCENÍ: Tento díl se mi prostě nelíbil a do čtení jsem se musela nutit a ani ty poslední stránky knihu nezachránili, až vyjde 3.díl tak si ho určitě přečtu a doufám že bude o dost lepší než tento, hodnotím 2*

25.03.2018 2 z 5

Thorovo kladivo Thorovo kladivo Rick Riordan

Thorovo Kladivo ztraceno, Ragnarok na spadnutí, může být snad něco horšího?? No jasně že jo !!

HODNOCENÍ: opět další dobrý díl, ale nemůžu nějak překousnout to zesměšňování bohů prostě co je moc to je moc, na druhou stranu Rick Riordan píše opravdu originální knihy, které by nikdo jen tak nevymyslel, mám jeho styl psaní ráda, je zábavný, akční a naučný. Ten konec ale prostě neměl chybu*MEGA SPOILER* jestli se Magnus potká s Percy Jackson tak to bude prostě bomba, budu muset dohnat ty knihy s Percy Jaksonem.*KONEC MEGA SPOILERU* hodnotím na 4*

27.02.2018 4 z 5

Útěk z Arestonu Útěk z Arestonu Josef Pecinovský

A co když je za tím trochu víc.

Z knihy co jsem teď přečetla jsem teď dosti zmatená, takže bych si radši nechala nějaké informace uložené prozatím v hlavě abych nenapsala blbosti. Mé myšlenky jsou celkem teď dost zmatené a radši bych nechala celý názor na tuto sérii až dočtu 3.díl.

HODNOCENÍ: Nebudu nic nalhávat, v tomto díle bylo tolik informací že to můj mozek někdy nestíhal pobírat a měla jsem v to pěkný guláš. Na druhou stranu děj šel akce k akci a na oddech nebyl nějak zvlášť čas. Prozatím hodnotím za 4*

07.01.2018 4 z 5

Truhla ze zálivu smrti Truhla ze zálivu smrti Svatopluk Doseděl

V hlavní roli smrt

*MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY!!*

První povídka s názvem "smrt je jenom slovo mě celkem nedávala smysl a nebyla ani nijak moc strašidelná, nedávalo mi smysl, jak Terezu mohlo srazit auto, ten duch se mohl pohybovat jen kolem toho místa . Takže to byla náhoda ??

Druhá povídka byla asi nejlepší, žádná fantasmagorie, i když tu čarodějnici si fakt mohli odpustit, ale byla nejlépe napsaná a dávala smysl.

Třetí povídka a to nejdelší, byla neuvěřitelná motanina to Erbenovi na tom nepřišlo nic divného, "neotvírej to dokud nepřijdu zpět" naprosto geniální nápad říct toto emo puberťačce a proč dal tělo toho dědka do té truhly ?!

*ZBYTEK UŽ SPOILERY NEOBSAHUJE*

HODNOCENÍ: Takže 2 novely které mě nijak zvlášť neohromili a bylo a 1 které neměla skoro žádný fantastický příběh a byla nejlepší. Více se k tomu radši vyjadřovat nebudu HODNOTÍM 2*

22.12.2017 2 z 5

Půlminutové horory Půlminutové horory * antologie

Čtivé krátké a chvílemi opravdu děsivé, hodnotím na 4* :)

25.09.2017 4 z 5

Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Ze začátku zdlouhavé ale za to naprosto dokonalé finále to čekaní stálo!

*MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY!!*

Celaena je zlomená a musí v sobě najít odvahu, aby zachránila své nejbližší a hlavně sebe, bla bla bla... Typické klišé, ale má to svůj důvod. Za začátku jsem vážně neměla ani chuť číst tuto knihu, párkrát jsem se vztekla, jak se hlavní hrdinka začala chovat, ale hold čtenář v této knize měl taky jednu velkou zkoušku, vytrvat, potom dostal to, co mu patřičně náleželo, celé tajemství Aelininy minulosti.

No, co si ale budeme nalhávat zlatý první díl, samozřejmě v milostném chápání, k princi Dorianovi a Chaolovi se ještě připojil Aedion a Jeřáb, to je fantasie, kdo příště?

Přidání dějové linie Manon příběhu jen a jen přidalo, zatím se tento děj upírá opravdu zajímavým směrem.

Konec je prostě famózní, perfektní a excelentní, chtěla bych tady vypsat samé úžasné zážitky z posledních kapitol, ale než bych je vyjmenovala bylo by to opravdu na dlouho a ti kdo četli ví, že poslední kapitoly jsou prostě dechberoucí.

*ZBYTEK UŽ SPOILERY NEOBSAHUJE*

Autorka se nebojí přidat do děje zajímavé postavy a hned na to, jak je začnete mít rádi, tak je zabít, v dílu Půlnoční koruna jsme se o tom přesvědčili a tady se to jenom potvrzuje, začnete mít nějakou představu, jak by to mohlo fungovat… a pak můžete začít směle s novou teorii.

HODNOCENÍ: 3. díl Skleněného trůnu, je ze začátku pomalý a zdlouhavý, což by někoho odradit od této skvělé série, i přes famozní konec třetího dílu dávám s těžkých srdcem 4* a doufám že 4.díl se rozjede hned na začátku.

17.09.2017 4 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Knihu mi půjčila známá se slovy “to budeš čumět“, můžu jen potvrdit pravdu těchto slov.

*MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY!!*

Už ze začátku vás děj vtáhne do zvláštního života Grace a Jacka Anglových, vše je až moc dokonalé, než aby to byla pravda, čekala jsem opravdu strašné věci, ale to, co jsem se v průběhu knihy dozvěděla mě dostalo do kolem. Proč Jacka poslechne na slovo, proč jí nikdy nenechá samotnou, Proč mobil měla a teď ho nemá, proč, proč, proč, tolik otázek a když se dozvíte odpovědi na ně, radši byste je znát nechtěli. Až poznáte Jackovo tajemství budete mu přát tu nejbolestivější a nejdelší smrt. Grace se díky svému psychopatickému manželovi naučí dokonale lhát dokonce tak dokonale že někdy přesvědčí i samotného čtenáře v těchto dokonalých lží. Grace vše, co se naučila díky Jackov,i dokonale otočí proti němu. U konce si ale oddychnete a budete jen a jen rádi, jak to dopadlo.

*ZBYTEK UŽ SPOILERY NEOBSAHUJE*

Nedokážu si představit co bych dělala, kdybych byla na místě Grace, asi bych se podle všeho stala úplně stejným psychopatem jako on abych s ním dokázala žít pod jednou střechou a neunudila se k smrti!

HODNOCENÍ: Kniha mě nutila číst dál a dál ale abych pravdu řekla, někdy jsem se bála co bude dál! I když nejsem nijak zvlášť fanda tohoto žánru a dám spíš přednost dobré fantasy nebo sci-fi, nemůžu než jen doporučit tento plnohodnotný thriller a ohodnotit nijak jinak než na 5*

21.07.2017 5 z 5

Havran (dvojjazyčná kniha) Havran (dvojjazyčná kniha) Edgar Allan Poe

K maturitě snadno zapamatovatelné.

23.05.2017 4 z 5

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Jsem ráda že mezi povinnou četbou k maturitě najdou knihy, které mě zaujmou.

19.04.2017 4 z 5

Strakonický dudák Strakonický dudák Josef Kajetán Tyl

Pěkné, čtivé není více co dodat.

09.04.2017 3 z 5

Syn Londýna Syn Londýna Tom Pollock

Ve fantazii se meze nekladou a takhle kniha je toho důkazem ,malí uličník který se živý splodinami z ulice, Chodníkový kněží ctihodné bohyně Mater Viae, kteří jsou uvězněni v sochách a nemohou zemřít, zlý lešenovlci a ostnaté milenky,Skleněné bytosti které tančí v lampách.Někdy jsem ale musela od knihy odtrhnout oči ,zavřít je a přestavit si jak vůbec mohou vypadat chodníkový kněží ? Jak vůbec mohou vypadat sám Filius ?Jak mohla vypadat ostnatá milenka, lešenovlci, bytosti ze skla? A i Gutterglass "žena z odpadků" .Autorova fantazie je jedinečná a už před sebou mám 2.díl -Skleněná republika ,nemůžu se dočkat večera až si zalezu do postele a začnu prožívat další příběh z londýského světa fantazii

17.03.2016 4 z 5

Vypůjčený čas Vypůjčený čas Zuzana Strachotová

Přečetla jsem si na google knihách při dlouhém čekání zadarmo pár stránek ani jsem se nenadála už byla koupená a hned nato přečtená. Kniha se čte sama děj odsýpá a nedokážete se od ní odtrhnout, doporučuji.

01.07.2023 5 z 5

Ready Player Two: Nová hra začíná Ready Player Two: Nová hra začíná Ernest Cline

Tak jak jsme si zamilovala první díl, zamilovala jsem si i tento, možná chvílemi až moc zbytečně zdlouhavě popsané úkoly pro hledání úlomků ale závěr mě překvapil. První díl byl jedna z mála knížek kde bych si troufala tvrdit že by pokračování vůbec nepotřebovala ale jsem velmi ráda že toto pokračování bylo napsáno.

22.01.2023 5 z 5

Ateliér špičatých klobouků 1 Ateliér špičatých klobouků 1 Kamome Širahama

Nejsem kdo ví jak velký nadšenec do mangy ale začínají mě čím dál tím víc bavit. Ateliér špičatých klobouků je další manga která mě uchvátila.

21.04.2022 5 z 5

Kočkonautky Kočkonautky Petr Kopl

co si více přát rychlá jednohubka která se čte jedním dechem a dá se číst dokola a dokola

11.03.2022 5 z 5

Děti vánice Děti vánice Tereza Matoušková

Už dlouho se na mě tato kniha vysmívala z knihovny a nakonec jsem se k ní dostala, a po přečtení jsem dokonce zjistila že je to serie! musím říct že příběh byl dobrý a i když se světem nejsem obeznámená je i srozumitelně napsaný pro prvočtenáře. Možná se i někdy dostanu k dalším dílům uvidíme.

29.01.2022 5 z 5

Legenda o nekonečnu Legenda o nekonečnu Nikkarin (p)

super jednohubka která se čte jedním dechem, jediné co mi nesedlo tak je kresba těch gumových rukou která mě úplně praštila do obličeje.

27.11.2021 4 z 5

Stíny povstávají Stíny povstávají Madeleine Roux

Po mega dlouhé době se Blizzard vzpamatoval a znovu dostáváme další příběh z tohoto úžasného světa v češtině.

Svět a příběh Warcraftu miluji a tuto knihu doručuji všem kteří stále mají tento svět v srdci. I když z herní stránky směřuje tento svět po hlavně do pr .. do kytek. Kniha se odehrává těsně před tím než Sylvanas roztrhla helm of domination. Děj je nacpaný k prasknutí a i když jsem se z prve bála jak to chtějí všechno narvat do jedné knihy, vše plynule navazuje na sebe a i když víte co se ve výsledku stane stránky utíkají jedna za druhou.

Nemohu se dočkat dalších knih co u nás mají vyjít ještě a doufám že to nebudou poslední. Tímto bych ještě chtěla poděkovat i nakladatelství Fantom print za překlad, jen tak dál.

18.09.2021 4 z 5

Město z popela Město z popela Cassandra Clare (p)

Už jsem v polovině 3. dílu takže tento komentář bude trochu zkreslený.

Děj mi ale připadá čím dál tím těžkopádnější a nepohltil mě jak v prvním dílu. Každopádně nejvíc mě na celém díle štve jedna postava a to je Simon protože se chová jak osina v ... no víte kde. Zbytečně překombinované a kvalitativně jde děj spíše dolů jedině kde knize nemohu upřít to že jsem četla od začátku do konce jedním dechem je finální souboj na konci ten byl famózní. Uvidím co přinese další díl ale zatím mě tato série neoslovila jak jsem čekala.

04.09.2021 3 z 5

Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Po né moc zdařilé filmové adaptaci jsem viděla že si tuto serii vzal na parádu Netflix ale než se vrhnu do netflixového seriálu chci si nejdříve knihy přečíst.

Musím říct že jsem až sama sebe překvapila jak rychle jsem se do knihy začetla kapitola za kapitolou a ani se mi nezdálo že už jsem v půlce. Druhá polovina ale nebyla tam plynulá jak ta první a navíc ten překombinovaný konec mě tedy zrovna nenadchl.

Rozhodně kvůli konci na serii nezanevřu a jdu se vrhnout do dalšího dílu

07.08.2021 4 z 5