neproniknu komentáře u knih
Doporučuji přečíst každému, pokud má dotyčný chuť se jakkoliv vyjadřovat k tématu životního prostředí. Samozřejmě i ostatním čtenářům. Jde o velice erudovaný nenásilný nástin problému vztahu člověka k přírodě, jeho odklon od přirozeného stavu věcí a jeho cesty do záhuby. Kniha je hodně o filosofii, sociologii, trochu teologii. A tím vším se prolíná vztah k přírodě. Rozhodně doporučuji.
Předchozí případy mne zaujali, proto jsem sáhl i po této knize.
Bohužel "hnus zvrácenosti" v této knize dosahuje vrcholu a nejvíce jsou tu popisovány trýznící orgie pachatele. Oproti minulým knihám musím jít proto s hodnocením dolů.
Výborná detektivka, strhující, plná hrůzy a děsu, kterou dokáže vytvořit jen člověk.
Výborně a poutavě napsáno. I se mi povedlo párkrát pozdě vystoupit z tramvaje. Rozhodně doporučuji pro všechny pro získání alespoň základního povědomí o naší historii.
Před započetím jsem byl tak trochu skeptický. Jaké bylo mé překvapení, když zjistíte, jak je toto dílo čtivé. Donutí vás se zamyslet, co vás vlastně tak vtáhne do děje.
V tomto příběhu je "vše" o ubohé lidské hirearchii a segregaci, snahou se nad někým povýšit. Jsi jiný, odlišný, ať rozumem, majetkem, barvou pleti, nepatříš do našeho stáda.
Jak nenudit Alexe? Poslat ho zbůhdarma do Afriky. Po přečtení, pocit, zbytečné?
Rozhodně doporučuji. Období po smrti Otce vlasti bylo velmi složité a hlavně se začíná výrazně měnit poměr sil vlády šlechty a měst. Udržet císařskou moc v takto rozpolcené době je pro Václava, který není tak silná osobnost jako jeho otec, velice složité.
Kniha je opět velmi poutavá a od autorky velice rozsáhle zpracovaná. Kniha v tomto vydání nevypadá, ale rozhodně je v ní daleko víc, než by člověk očekával.
Chtěl jsem srovnávat Vondrušku s Vaňkovou. Ale myslím, že to nelze.
Polovinu knihy mi dělalo problém její psaní. Pak jsem tomu přišel na chuť a je to prostě vynikající. Do příběhu zakomponované emoce, pocity, myšlenky dělají čtení na první pohled složité, ale ve výsledku je zážitek z knihy výjimečně okouzlující.
Těším se na další knihy a jen doufám, že úroveň bude stejná, ne-li vyšší :-).
Můj skepticismus k doporučení vystřídalo velké překvapení :-). Přečteno "jedním vrzem" :-).
Další strhující detektivka o nejtemnějších zákoutích lidské duše.
Co dodat. Výborné pokračování I. dílu. Vzbuzuje nenasytnost na další pokračování. Vřele doporučuji.
Příběh graduje a v tomto díle přidává na obrátkách. Vyloženě jsem knihu "zhltnul".
Jako vždy, vyprávění pana Vondrušky přenesené na papír je opravdu skvělé.
Co dodat. Stejně jako první díl. Překvapivě čtivé, až poutavé. Těším se na pokračování.
Byl jsem zvědavý, jaké bude čtení této knihy, když má tak vysoké hodnocení. Výsledný pocit. Ani nadšení, ani zklamání. Sem tam vtipné, sem tam vyloudí úsměv na tváři, sem tam předvídatelné pokračování situací. Po přečtení první čtvrtiny se my vloudil do mysli Jára Cimrman.
Závěr mi přišel "ušit horkou jehlou, jak z toho vlastně ven, z toho přívalu neuvěřitelných potrhlostí".
Propracovaný, nenudný příběh detektiva Strika.
Čtivě a pečlivě napsáno. Líbilo se mi.
Tento poslední díl už se mi tolik nelíbil, jako předchozí, z kterých jsem byl nadšený.
přišel mi už dost "překombinovaný". Na druhou stranu je škoda, že se tento příběh končí, ale to je osud lidského života.
Tento díl již není obsahově tak strhující, ale doba se změnila a osobnost krále také. I tak je to stále vynikající čtení od pana Vondrušky a jen mě mrzí, že se dějiny Přemyslovců vytrácí.