netopýr088 komentáře u knih
Obyčajne dávam knihám šancu maximálne 60 strán, u tejto knihy som urobil výnimku 120 a dobre som urobil. Môj exemplár knihy mi však umožnil dočítať len po stranu 378., pretože dvojlist 379-382 v ňom chýba, takže som sa vlastne nedozvedel, čo sa stalo Kašmíre v jej dome. Smola. Ak by mi niekto vedel poslať skeny vyššie uvedených strán, budem vďačný, ak mi napíše správu. Vopred ďakujem!
čítal som dávnejšie, ale doteraz to mám v hlave. Štylisticky aj formálne skvele zvládnutý román.
Drago Jančar je jedným z najlepších rozprávačov dneška, čo potvrdil aj v tejto knihe.
čítanie tejto knihy mi síce dalo zabrať a zhltlo si aj dosť veľa času, ale neľutujem ani jednej jej stránky.
neviem, čo povedať, takže som dielo asi pochopil, hoci som nepochopil ani ň, teda to čo som povedať chcel, som nepovedal...
Juj, číta sa to ťažko, ale čítať Velikića stojí vždy za námahu, pretože odpor ktorý nám jeho texty kladú, je nakoniec odmenou v podobe naozajstnej literárnej lahôdky. V každej jeho knihe nájdete kus spisovateľovej duše, presvecuje hlbočiny histórie vlastnej, vlastnej rodiny, vlastnej krajiny, vlastného sveta, akoby písal jednu jedinú knihu, a kde-tu postrácal jej čriepky po všetkých svojich knihách.
Poviedky lahodne ľudské, pán Saroyan má pokračovateľa. Krásne obyčajné príbehy, plné neobyčajného vhľadu do duše.
príbeh o vojnou postihnutom človeku, ktorý z falošného strachu roky necháva svoju rodinu vo viere, že zomrel
Rushdieho večná téma, boj dobra so zlom, rozdiely medzi východom a západom, a... láska vo všetkých svojich podobách. S nadhľadom a s humorom napísaná kniha (v autorskej reči na nikom nenechal nitku suchú), kde symboly znamenajú viac, než sa na prvý pohľad zdá. História o vzniku štátu Pakistan zabalená do rozprávkového hidžábu. Alebo čo to vlastne bolo?
Salman Rushdie je dôležitým spojovníkom medzi Áziou a Európou, oba kontinenty miluje a to mu umožňuje kriticky sa vyjadrovať k obom kultúram. To, čo mám na jeho písaní rád, som v Hanbe určite našiel a teda ma nesklamala, ale na 5 hviezd to dnes nebude.