niki-chan

Kniha plná nejen krásné buše, zvířat a vzpomínek malého kluka, ale také silného odhodlání žít svůj život s hendikepem.

Kniha, která naprosto vtáhne do děje a nepustí. Zároveň se během čtení opravdu vžijete do morového města, ze kterého není úniku. Mnoho z knihy se dá vztáhnout i na dnešní dobu...

Příběh příjemný i zábavný pro čtení, stejně jako pohled do dané doby a klučičích problémů a válek.

Další skvělé příběhy nejen o zaklínači, ale i o osobách z jeho života a minulosti. Tyhle povídky krásně doplnily Geraltův příběh i seriál. Úplně poslední povídku bych doporučila až po přečtení celé série, jak mi bylo doporučeno.

Dobrý a místy i vtipný příběh, který v sobě skrývá i vážný podtext. Doplnění ilustracemi dělá knihu poutavou, ale... Ale není to Zeměplocha a klasický Pratchett. Z tohoto důvodu 4 *.

Skvělé čtení o středověkém Brně a jeho nejnuznějších obyvatel - nevěstek. Autorka dobře popsaly i poměry mezi měšťany. Doporučuji všem ke čtení ;)

Příjemné čtení o kočkách a o tom, jak i takový tvor svede nám lidem obrátit život vzhůru nohama a dát nový směr.

Opravdu zajímavý začal být příběh až někdy v polovině. Dlouhé popisy minulosti mi přišly zbytečné a knize uškodily. Chtělo to více Kolonie a méně lidí, například podplukovník a jeho milostná pletka.

Tak trochu větší očekávání, než kniha splnila. Námět dobrý a zajímavý, ale vyprávění trochu místy rozvleklé, postavy nebyly pořádně propracované, mnoho věcí zůstalo nevysvětlených, ačkoli se o nich často mluvilo (viz loterie). A konec zase moc uspěchaný a opět bez nějakého zdůvodnění. Do dalších dílů se pouštět nebudu, ale z pohledu rozšíření obzoru, nelituji četby.

Román, který mě velmi překvapil. Nabízí úžasný příběh o dětství a dospívání malého chlapce v dobovém Skotsku. Vylíčení dobové společnosti, zvyklostí a povah jednotlivých postav stojí za přečtení, stejně jako popis úchvatné krajiny kolem městečka.

Další dobré pokračování. Zápletka se mi moc líbila, navíc historické kulisy Prahy byly skvěle popsány. A i přes smutné skutečnosti, Steinuv drzý přístup vůči vrchnosti nelze přejít bez úsměvu.

Dobré čtení, vrah mě teda překvapil, nečekala bych, že to bude daná postava, což je velké plus. Další plus je postava Eriky, přišla mi nejen chytrá, ale i sympatická. Jako minus této knihy musím zmínit někdy až zbytečně rozvleklé popisy a na úkor nich urychlený konec.

Velmi přínosná četba, která donutí se zamyslet nad uspořádáním společnosti i postavením nejen vladaře. Zmíněné postupy by se i dnes měli uplatnit a být určitým návodem, jak postupovat při vedení. Asi nejzajímavějším tématem, pro mě, byl popis vojsk.

Už dlouho se mi nestalo, aby mě knížka po prvních pěti stránkách tak chytla. Velmi dobře a zajímavě podaný příběh, ale místy také velmi drsný. Jedna z nejlepších historických detektivek, co jsem četla.

Krásný příběh s filozofickým podtextem a ještě krásnější vypravěčkou na cestě za štěstím

Ze začátku trošku složitější příběh který se rozvíjí. Ke knize jsem se dostala až poté, co jsem viděla film. A docela mě překvapilo, jakým způsobem autor vylíčil charakter a pohnutky Becky a jak byla podána její postava ve filmu. Pohled do tehdejší, kam nás příběh zavede, je mnohdy až žalostně úsměvný a reálný. Velmi dobové dílo vztahující se i na dnešní společnost.

Po knize jsem sáhla kvůli názvu, ale musím říct, že zatím to bylo to nejlepší, co jsem od Kinga četla. Hlavně ten konec, kdy se celá hrůza završuje.

Násilí a šiblost některých postav pokračuje dále ve svém tempu a nepolevuje.