niknikita niknikita komentáře u knih

Polibek pro Annu Polibek pro Annu Stephanie Perkins

Jejda, tohle jsem si vychutnala. Krásná Paříž a v ní právě tolik romantiky, co se dá snést. A to jsem opravdu hodně překročila věk dívčích románků, ale komu to vadí, když se jedná o dobrou knížku?
A tak se přiznám, že jsem si ji přečetla s odstupem pár dní ještě jednou a nenudila jsem se ani pak - spíš naopak :-)

17.10.2014 5 z 5

Ztracená Ztracená Joy Fielding

Joy Fieldingová mne baví a taky udivuje svojí fantazií.Opět jsem se dva dny skvěle bavila už jenom proto, že Ztracená mi poskytla napětí, vtip a skvělé vypravěčské umění.

12.08.2014 5 z 5

Everest – Výprava po nejzazší mez Everest – Výprava po nejzazší mez Reinhold Messner

Reinhold Messner je fenomén...jako první nepoužíl na Everestu kyslík.Na jeho "Výpravě po nejzazší mez" ho doprovázel Peter Habeler a tenkrát se psal rok 1978.
Před tím se to pokusil E.F.Norton a v roce 1924 dosáhl bez kyslíku výšku 8550 metrů.
Toto jsou jenom stručná fakta z útlé knížky, plné doprovodných fotografií autora, která je stejně skromná jako on sám.

03.08.2014 5 z 5

Láska a zášť Láska a zášť Hana Marie Körnerová (p)

Občas mám potřebu dopřát si trochu romantiky a tento příběh se čte přímo "prázdninově" - dobrá limonáda do horkých dnů :-)

30.07.2014 4 z 5

Potok stínů Potok stínů Joy Fielding

Pokud je tento příběh od Joy Fieldingové slabší, tak se těším na ostatní její knihy :-)

16.07.2014 2 z 5

Vražda na Den díkůvzdání Vražda na Den díkůvzdání Lee Harris (p)

Pěkně to té Cristine pálí, byla by jí věčná škoda, kdyby zůstala jeptiškou :-)
Budu si muset přečíst další knížky od Lee Harris - je dost dobrá!

13.07.2014 5 z 5

Místo v životě Místo v životě Lisa Kleypas

Podivné setkání Heven a Hardyho ve sklípku mi trochu vzalo chuť, ale neměla jsem na dlouhé cestě vlakem lepší zábavu, tak jsem pokračovala v domění, že čtu "slaďák".Nakonec jsem tady našla od všeho trochu a ruku na srdce, dámy...která z nás by nechtěla mít takového Hardyho pro sebe?
Jenom kvůli tomu rozpačitému začátku ubírám jednu hvězdičku.

18.06.2014 4 z 5

Posvátná přísaha Posvátná přísaha Laura Walden

Obdivuhodná fantazie spisovatelky.Vytváří zápletky a spojitosti mezi jednotlivými postavami tak spletitě, že jsem se místy nestačila divit, kam na to Laura Walden chodí - ale dobře. Nemusím se přece ke každé knize vracet vícekrát...

31.05.2014 3 z 5

Nemiř na mě tou věcí Nemiř na mě tou věcí Kyril Bonfiglioli

Obchodník s uměním Charlie se dostává do nebezpečných situací a vypráví o nich naprosto ležérně a s takovou ironií, jako by mu ani nešlo o život.Prostě jsem mu věřila, že se ze všech průšvihů nějakým zázrakem dostane živý.
A navíc je to tak vtipné, že jsem se bála přeskočit jedinou větu, abych o něco nepřišla.

16.05.2014 5 z 5

Tony & Susan Tony & Susan Austin Wright

Zpočátku hodně drsné a napínavé čtení, kdy se skvěle prolínají dvě roviny a v podstatě jde o dvě knihy v jedné. Tohle musím opravdu ocenit a nebýt trochu rozvleklého konce, dala bych plný počet hvězdiček.

09.05.2014 4 z 5

Záhir Záhir Paulo Coelho

Chvílemi jsem měla pocit, že je tento příběh příliš složitý, ale ani život většinou není jednoduchý.

01.05.2014 4 z 5

Stopy větru Stopy větru Kayla Fleming

Po prvních stránkách jsem byla mírně zmatená z prolínání postav a děje, ale pak se příběh posunul do kolonizované Afriky.Bylo to strhující a místy hodně kruté, takže jsem knihu přečetla skoro jedním dechem.
Autorka při psaní vycházela ze skutečných událostí a podobných tragedií je na zemi pořád hrozně moc!
Zůstal ve mně pocit smutku nad lidskou rozpínavostí, sobectvím a zlem.

23.04.2014 4 z 5

Horolezci Horolezci Yves Ballu

Nakolik musel autor sáhnout do fantazie, to netuším. Pro mne jsou příběhy o prvních horolezeckých úspěších obdivuhodné.

13.02.2014 4 z 5

Sukně z listí Sukně z listí Patrick White

To je kniha, kterou bych si sebou vzala na pustý ostrov.
Jak se Ellen dokáže doslova poprat s osudem musí snad získat obdiv u každého čtenáře.

05.02.2014 4 z 5

Kam Alláh nevidí Kam Alláh nevidí Jan Šťovíček

Neuvěřitelně dobrodružná cesta Marokem není pro padavky, a jenom opravdoví cestovatelé umí brát s humorem to, co by mnohým způsobilo přinejmenším traumatické zážitky. Číst si tohle vyprávění bylo ovšem skvělé - takže moc děkuji!

04.02.2014 5 z 5

Dívka, která četla v metru Dívka, která četla v metru Christine Féret-Fleury

Odkládám abych nemarnila čas

02.01.2019

Prameny touhy Prameny touhy Ellen Alpsten

Ztráta času...kostrbatý sloh o ničem, tak jsem to odložila a nedocenila snahu autorky.

03.12.2018

Rychlá jízda Rychlá jízda Julie Garwood

Tak nevím, jestli jsem nečetla jinou knihu, než ostatní , ale tak nějak asi vypadá "červená knihovna" současnosti.

23.11.2018 2 z 5

Bigamista Bigamista Mary Turner Thomson

Sotva se dá věřit, že je to pravdivý příběh. Čtěte a zkuste pochopit. Já jsem to nepochopila...

20.11.2018 2 z 5

Fuck & Go Fuck & Go Ulla Rhan

Už dvakrát jsem dala šanci této knize, už dvakrát zbytečně, jako bych nevěděla, že nemám ráda rady a kecy. Potřebovala jsem odreagovat, tak dobře mi tak.

P.S.
Sáhla jsem po osvědčené terapii a začetla se do Stmívání - opět a s láskou...

30.08.2018 2 z 5