Nikusha Nikusha komentáře u knih

Proklatý Proklatý Kevin Hearne

"To se snažíš bejt hustej zrovna teď, Leife? Fakt?"
"To si kuř, jsem totiž krutopřísnej borec."

Jee tak tenhle druhý díl je fakt super. Jak už někdo zmiňoval, co není v prvním díle, je zde dohnáno. Už jsme seznámení s postavami, máme je rádi a přidávají se pomalu další. A ty hlášky jsou fakt boží. Tohle mě baví. Ale teda nevím, proč Attik na přebalu vypadá jak Samvěd Křepelka :D

15.08.2023 5 z 5

Démonologové Démonologové Gerald Brittle

Tohle téma je fakt rozporuplné. Já kupříkladu mívám v noci taky "stavy" ve smyslu, že vidím třeba na druhé straně pokoje postavy (už odmalička), ale prostě jsem si řekla, že je to hra stínů + člověk je v polospánku. Ale kurde kdyby mi po pokoji začal lítat nábytek nebo takové psycha, tak asi vyskočím z okna. Nevím, prostě se mi tomu nechce věřit, tak stejně jako nevěřím v existenci jakékoliv Boha. Čtení zajímavé, ale nedočetla jsem do konce.Hodně se to pak opakovalo. Doufám, že jsem si tím čtením na sebe neupoutala nějakého dýmna.

02.08.2023 3 z 5

Hra o tebe Hra o tebe Neil Gaiman

Krásný příběh, dobře uchopená myšlenka kukačky. Úžasné kresby, vykreslené situace, které si dotvoříte sami. Nevadí, že je Morfa málo, stejně na mně pořád z každé stránky dýchá.

31.07.2023 5 z 5

Černý telefon a další příběhy Černý telefon a další příběhy Joe Hill (p)

Tak ta povídka o Francisovi co se promění v mouchu je dobré psycho :D Jinak ostatní nic moc. Ani ten černý telefon mě moc nebavil.

27.07.2023 2 z 5

Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Taková odnož Daisy Jones & The Six = hej tak existují ti lidi nebo ne?!?! Napsané je to zase opravdu skvěle, ty postavy si dokážete reálně představit až máte pocit, že jste je někde viděla. Příběh jako takový upoutá, ale není to zase kdoví jaká pecka. Ale opravdu to dorovná styl vyprávění a umění vykreslení postav.

18.06.2023 4 z 5

Krajina snů Krajina snů Neil Gaiman

První a druhá kniha byly geniální, tahle třetí podle mně trošičku pokulhává, ale pořád super. Sen noci svatojánské mě vůbec nebavil, ale ostatní příběhy byly fajn. Kresby super.

08.06.2023 4 z 5

Domeček pro panenky Domeček pro panenky Neil Gaiman

Jestli to nebude láska.
Baví mě, jak to až na poslední stránce všechno zapadne.

10.05.2023 5 z 5

Skryté obrázky Skryté obrázky Jason Rekulak

Určitě si ode mně zaslouží knížka plný počet, protože jsem ji přečetla za necelé dva dny, i s malou akční dcerou (kdo má děti ví, jak je těžké číst :D) Ale kdybych to měla brát z hlediska příběhu, tak to není žádná hitparáda. Ve finále si člověk řekne "to byla ale blbost" ...ale vlastně blbost, která tě baví, do poslední chvíle neznáš pravdu (protože tohle by tě teda fakt nenapadlo) a hlavní hrdince fandíš. Obrázky navíc byl dobrý tah. A Adrian je boží.

07.05.2023 5 z 5

Šepot v mlze Šepot v mlze Darcy Coates

Ani tento jako předchozí dva mě nijak neoslnil. Stále se opakující situace a hlavně chování postav mě už vytáčí. Hlavně Dorran. Ten už musí mít ty kulky úplně před výbuchem, protože pořád vyznává lásku, už se i stihl zasnoubit a přitom si chudák ještě ani neužil. To cukrování je už fakt spíš otravné. Co se týče Beth, tak ta linka byla zajímavá od té chvíle kdy vyšla najevo pravda, ale taky mě časem štvala. Zkusila jsem to, chvílemi mě to i bavilo, ale ten čtvrtý díl mě asi už ani neláká.

24.04.2023 3 z 5

Kosti v srdci Kosti v srdci Colleen Hoover

Kdyby jste mi dali číst tuto knížku, aniž bych věděla kdo ji napsal, po pár kapitolách by mi to bylo jasné. Colleen má svůj styl a všechny knihy jsou v podstatě stejné, ale přitom se liší. Romantická linka je pořád pulzující a jiskrná, ale už jsem od ní toho četla tolik, že mi přijde, že se to hodně opakuje. To ale nic nemění na tom, že se to opravdu dobře čte a paní Hooverová ví co dělá. Každopádně jiné tituly se mi líbily více, toto bylo slabší.

30.03.2023 3 z 5

Dallas Dallas Gerard Way

Člověk by řekl, že číst komiks je pro děcka, ale soustředit se na všechny detaily, pobírat všechny postavy a pochopit celou myšlenku dá i zabrat. Je to super, zábavné, krásně zpracované...a to, že se to splodilo v hlavě Geeho je nádherná přidaná hodnota.

17.01.2023 5 z 5

Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Líbilo se mi to posednutí obou dam, to zatím v žádné z knih nebylo. Jinak docela klasika, pro mně tentokrát méně děsivé, ale za to zajímavý příběh.

28.07.2022 3 z 5

Sběratel přání Sběratel přání Mia Sheridan

První půlka knihy mě bavila, ale pak nějak nadšení opadlo. Ale pěkný romantický příběh, pro citlivé duše příjemná oddechovka.

25.07.2022 3 z 5

Proč máma pije Proč máma pije Gill Sims

Naprostá ztráta času. Nevkusný vyblitek zamindrákované "matky". Čekala jsem humor, nadsázku a nějaké vtipné, klidně i dojemné situace. Dostala jsem kolotoč chlastu, závisti, nechuti k čemukoliv, parchantu a život stojí za hovno. Přišlo mi to smutné až zoufalé.

12.07.2022

Konečná zastávka Konečná zastávka Trampilot Vlad (p)

Co se rozhodně nedá knížce upřít, je originální prostředí, a to dopravní podnik/tramvaj. Já osobně se zatím nesetkala s kriminálkou z takového prostředí a je to super nápad a navíc, že to napsal člověk, který sám tramvaj řídí. Moc se mi líbilo detailni popisování vlastně čehokoliv. Ať už šlo o popis zranění, prostředí nebo pocitů. Jde znát, že si autor dal hodně práce s tím, aby vše bylo věrohodné, reálné a určitě dalo spoustu práce si, třeba zrovna o popisu těch zranění, vše zjistit a profesionálně podat. Klobouk dolů. Co musím bohužel knížce vytknout je přílišné množství vyšetřujících kriminalistů. Mám ráda, když mám možnost si vyšetřovatele oblíbit a blíže ho poznat. Tady to nebylo možné. Alespoň já to nedokázala a postupem času jsem se už ani nezaměřovala na to, kdo zrovna vyšetřuje a prostě jen sledovala vyšetřování samo o sobě. Ale celkově se mi knížka moc líbila. Janča na tebe musí být hrdá :)

20.06.2022 4 z 5

Sněžný měsíc Sněžný měsíc Michaela Klevisová

Zkusila jsem to s paní Klevisovou podruhé, ale my dvě jsme si asi nepadly do noty. Vůbec mě to nebaví a další díl už zkoušet nebudu.

10.05.2022 2 z 5

Králové Wyldu Králové Wyldu Nicholas Eames

To byla taková zábava! Nejlepší výpravná fantasy kniha jakou jsem četla. Druhý díl rozhodně musím mít.

26.02.2022 5 z 5

Nezapomeň na mě Nezapomeň na mě Lesley Pearse

Lidská krutost a pohnuté životní osudy jsou čtenářsky přitažlivé. Je to smutné, ale je to tak. Vůbec celý tento příběh je smutný a hlavní hrdince celou dobu držíte palce. Aspoň já držela a uvědomuju si, jaké mám štěstí, že žiji v této době v té naší maličké zemi. Filmové zpracování jsem neviděla a ani nějak nemůžu dohledat, jak se film jmenuje. Kdo ví, ať mi to klidně napíše do zprávy.

21.10.2021 5 z 5

Volný pád Volný pád Joseph Finder

Dějová linka ohledně firmy mi přišla zbytečná nebo přinejmenším zbytečně obsáhlá. Ale celkově vzato mě kniha bavila a celou dobu udržovala v napětí. Ale asi jsem čekala víc.

06.10.2021 4 z 5

Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Jako fakt? Tohle se prostě nedalo číst. Na konci věty jsem zapomněla co bylo na začátku. K uzoufání nudné.

25.09.2021 1 z 5