ninano komentáře u knih
Skvělá kniha, která nepotřebuje komentář.
Pozor spoiler. Těšila jsem se na thriller, ale většina knihy plyne jako ženský román a vše se točí kolem Daniela, kterého všechny ženy z městečka milují. A prvních sto stran jsem se musela neustále vracet k tomu, abych zjistila, která z žen právě vypráví.
Skvělý historický román. Pan Vondruška píše poutavě a určitě patří k našim aktuálně nejlepším autorům tohoto žánru.
Časté přeskakování v místech a čase působí zmatečně. Krátké kapitoly by měly být zárukou čtivosti. Tady je to ovšem často na úkor srozumitelnosti. V knize je spousta stránek zbytečná, patrně jen proto, aby autor splnil určitou normu. Je zde také mnoho klišé. Protože jde ale o českého autora, přidávám jednu hvězdu.
Jako všechny Vondruškovy knihy je i tato velice čtivá, napínavá a zábavná.
Po delší době zase kvalitnější kniha od tohoto autora. Jeffery Deaver psát umí, o tom není pochyb, ale některé jeho knížky vykazují negativa toho, že na něj zřejmě vydavatel tlačí, a tak to je mnohdy šité horkou jehlou. Čas lovu se zase vrací zpět k předchozí kvalitě. Napínavé a čtivé.
Trochu to připomíná paperbackové čtení do vlaku. Je tu dobře popsaná realita policejní práce, ale literární stránka knihy pokulhává.
Velice zajímavá, i když z našeho pohledu hodně smutná kniha, ve které se dozvíte vše o býčích zápasech.
Není to jedna z autorčiných "TOP" detektivek, přesto nepostrádá to, co byste od této mistryně oboru čekali, a rozhodně stojí za přečtení. Příběh je pořádně zamotaný s překvapivým závěrem, ale je tam i občasná nepravděpodobnost, na kterou jsme ale u Agathy zvyklí a kterou rádi odpustíme. :-)
Moc hezká a milá knížka, která i po létech opakovaně pobavila.
Nechala jsem se nalákat pěknou obálkou a označením USA bestseller. To se ale ve finále ukázalo jako kontraproduktivní, protože jsem očekávala víc. Tady mi přišlo tempo hrozně pomalé a celé se to trochu rozjede až ke konci.
Napínavá detektivka, která by si zasloužila možná plný počet hvězdiček, nebýt ovšem Eriky a jejího těhotenství. Tahle dějová linka mi byla nesmírně protivná a otravná. Asi to tak v moderním Švédsku je, ale mně to připadalo, jako kdyby si Erika myslela, že je jediná na světě těhotná:-) A to nemluvím o rodině její sestry. :-))
Jako vždy u tohoto autora - výborná detektivka. Skvělé popisy míst i atmosféry doby, výborné dialogy a jemný humor. Doporučuji!
Nadčasové dílo zakladatele hororového žánru.
První kniha od tohoto autora, která se mi dostala do rukou. Byla to taková odpočinková, letní detektivka. Líbily se mi i popisy místa, ale celkově to byl spíš průměr.
Mohla to být celkem zajímavá detektivka, prostředí, úvod - super. Autorka ale slušný potenciál promarnila a dílo nedotáhla ke zdárnému konci. Škoda.
Pokud se zorientujete v trochu nepřehledném a rozvláčném začátku, čeká vás celkem solidní detektivka, i když má tato mistryně žánru ve svém repertoáru lepší kousky:-).
Velmi čtivá kniha s překvapivým závěrem. Uvěřitelné dialogy, ale na můj vkus trochu moc náhod.
Velmi zvláštní detektivka. Určitě nelituju času, kniha stojí za přečtení. Jsem zvědavá na další autorčinu knihu.
Celkem slušná detektivka, ale postavu Chodícího muže a Blechu si asi stejně nikdy neoblíbím. Podle mě jsou v příbězích naprosto zbytečně. Takže pro mě zatím nejlepším autorčiným počinem zůstává Vlk.