ninano komentáře u knih
Zajímavá kniha s detektivními prvky. Pro ty, co neznají, dozvíte se něco o Aspergerově syndromu.
Skvělý a hodně napínavý thriller. Od tohoto autora jsem už četla více knih a vůbec nechápu, že je u nás tak nějak opomíjený. Píše mnohem lépe, než mnozí současní a přeceňovaní autoři.
Pěkný starší román. Knihu jsem si půjčila v knihovně a neznala jsem autora, ani název mi nic neříkal, ale byla jsem příjemně překvapena. Stojí za přečtení.
Zajímavá kniha, chmurné prostředí psychiatrické léčebny, chvílemi mi běhal mráz po zádech. Podle mého by ale knize prospělo mírné zkrácení - 519 stránek je přece jen dost.
Úžasná kniha! Příběh nádherně vystavěný, napínavý a nutí vás k přečtení na jedno nadechnutí. Myslím, že byl podle této knihy i natočen velmi zdařilý film. Toto je prostě literatura nejvyšší úrovně.
První moje kniha od tohoto hodně zmiňovaného autora. Spíš je to cílené na jinou skupinu čtenářů. Mě to příliš nenadchlo. Pokud to měla být detektivka, scházel mi tam lepší příběh, více napětí a lépe vykreslené charaktery postav. Ale možná to mělo být spíš tak trochu zamyšlení nad tím co by se třeba bývalo mohlo stát...
Úžasná knížka plná neskutečně humorných scének. Donal E. Westlake píše prostě skvěle! Doporučuji každému milovníkovi inteligentního humoru.
Thriller plný brutality a morbidity. Jako by se někteří autoři předháněli, kdo vymyslí více nechutnou vraždu. Začátek vypadal slibně, ale pak se tempo rapidně zpomalilo. Opět se krátce po začátku dostavil mnohokrát použitý stereotyp. Policista, který byl z oddělení odejit, je přemlouván kolegyní, aby se vrátil. Snaží se vzdorovat, za žádnou cenu se vrátit nechce, ale každému je jasné, že se stejně vrátí. :-)
Moc zajímavá a zvláště v dnešní době hodně inspirativní kniha.
Rhyme a Sachsová - všechny knihy z této série jsou vlastně takové pohádky pro dospělé, protože k realitě mají hodně daleko. Ale Deaver psát umí a jeho knihy, a tedy i Sběratel kůží, se čtou skvěle.
Příběh byl napsán poutavě, byl napínavý, ale závěr mi přišel nějak násilně ukončený, jako by autora tlačil termín. Kvůli tomu závěru ubírám jednu hvězdu.
Severská klasika s klasickými atributy. Nesbo píše dobře, ale připadá mi, že všichni severští autoři píší podle stejného mustru. Souhlasím s níže napsaným komentářem od Rawen616. Všichni vyšetřující musí mít nějakého toho kostlivce ve skříni, tedy i jinak celkem sympatický Harry Hole.
Dávám přednost Velinského příběhům s Otou Finkem. V tomto případě popravdě nechápu autorův záměr s Augustinem Velikým, ale i tak slušná detektivka.
2.díl že série s Erikou Fosterovou je stejně jako ostatní Bryndzovy knihy dobře napsán, nechybí mu čtivosti, jen mám pocit, že za týden si nevybavím, o čem kniha byla. Za mě lehce nadprůměrný thriller.
Kniha je čtivá, čemuž nahrává i řazení textu do krátkých kapitol. Jinak mi ale příběh připomínal množství béčkových americký filmů, které na nás chrlí některé TV stanice.
Výborná kniha od zajímavě sestavené dvojice. Zvláštní, že se tito dva autoři spojili k napsání tohoto napínavého thrilleru.
Celkem zajímavá detektivka na téma nevinný člověk se různými intrikami ocitne v nezáviděníhodné situaci.
Trochu moc rozvláčné, ale jinak celkem dobrá detektivka, podobná těm, které běží v nejrůznějších TV seriálech.