ninano ninano komentáře u knih

Prameny Vltavy Prameny Vltavy Petra Klabouchová

Dalo mi práci se v ději zorientovat. Autorčin styl a "moderní" používání krátkých vět mi příliš nesedí. A proč tam byl Kramný? Nechápu.

11.09.2023 3 z 5

Spletité lži Spletité lži Angela Marsons

Několik dějových linek, krátké kapitoly, ale tradičně horší vyšetřování nesympatické Kim. A některé pasáže zbytečně natahované u skutečností, které už čtenář dávno ví.

10.09.2023 1 z 5

Hříšná oběť Hříšná oběť John Sandford (p)

Napínavé čtení se sympatickým detektivem Lucasem Davenportem. Narozdíl od čtenářky Ianusinky mi ale postava Letty moc sympatická nebyla.

10.09.2023 4 z 5

Vodník Vodník Tereza Bartošová

Zajímavá tuzemská detektivka, pouze chování hlavní aktérky mi přišlo trochu naivní a samotná hrdinka mi nebyla moc sympatická.

10.09.2023 4 z 5

Klejinčino tajemství Klejinčino tajemství Zdenka Hamerová

Spíš než "pravou" detektivku mi kniha připomíná příběhy od Rosamunde Pilcher s lehce tajemným dějem.

10.09.2023 3 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Heinz Günter Konsalik

Zajímavý a napínavý příběh. Doporučuji.

10.09.2023 5 z 5

Spící panna Spící panna Jeffery Deaver

Solidní příběh od mistra oboru tentokrát s Kathryn Danceovou, jejímž oborem je kinezická analýza - řeč těla.

30.08.2023 4 z 5

Říkají mi Lars Říkají mi Lars Daniel Gris

Taková česká odpověď na knihy R. Chandlera a D. Hammeta. Jo, ale nechá se to přečíst, pokud máte takové "macho" hrdiny rádi.

30.08.2023 4 z 5

Neuveriteľné príbehy Neuveriteľné príbehy Roald Dahl

Výborné povídky od mistra černého humoru. Doporučuji, i když chápu, že ne každému se takový humor musí líbit.

30.08.2023 5 z 5

Básnik Básnik Dominik Dán

Typická československá detektivka. Autor zná dobře policejní prostředí i postupy vyšetřování, ale v jeho knihách mi schází více spisovatelské invence.

30.08.2023 3 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane F. (p)

Po této knize jsem chtěla sáhnout už hodně dávno, ale dostala se mi do rukou až teď. Skoro si myslím, že by to měla být povinná četba na školách. Syrový, drsný a pravdivý příběh.

30.08.2023 5 z 5

Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Vyloženě ženské čtení. Asi si to své čtenáře najde, ale mě takové psaní neoslovuje.

30.08.2023 3 z 5

Dokonalá tma Dokonalá tma Helen Fields

Tady bylo těch nesmyslů a prohřešků proti logice tolik, že musím jít proti proudu, a vůbec z toho nemám špatné svědomí.

28.08.2023 1 z 5

Dům u kanálu Dům u kanálu Agatha Christie

Příběhy, ve kterých vyšetřují Tommy s Pentličkou, mi příliš k srdci nepřirostly.

15.08.2023 4 z 5

Čenž Čenž Jaroslav Velinský

Výborná starší detektivka od dle mého trochu nedoceněného tuzemského autora. Souhlasím s komentáři pode mnou, že Velinský dokáže velmi zdařile popsat ve svých knihách atmosféru doby.

15.08.2023 5 z 5

Vraní oko Vraní oko Michaela Klevisová

Solidní tuzemská detektivka od v současnosti asi nejvíce čtené české -"detektivkářky". Oproti jiným detektivkám mi tu ale schází více smysluplné policejní práce a tady byl navíc i závěr s konečným vysvětlením trochu moc "na hraně".

07.08.2023 3 z 5

Pokoj mrtvých Pokoj mrtvých Franck Thilliez

Těšila jsem se pod vlivem anotace na nové Mlčení jehňátek a zjistila, že se jednalo pouze o marketingový tah. Snaha o napsání podobného thrilleru byla natolik zjevná, že se minula účinkem.

07.08.2023 2 z 5

Roseanna Roseanna Per Wahlöö

Výborná starší detektivka, stojí i dnes za přečtení.

07.08.2023 5 z 5

Smrt v ledu Smrt v ledu Amy McCulloch

Kniha mě neskutečně bavila, přečetla jsem ji téměř na jeden zátah. Velmi oceňuji i autorčinu znalost prostředí.

07.08.2023 5 z 5

Mrtvé vzpomínky Mrtvé vzpomínky Angela Marsons

V knize jsem se ztrácela a obecně nejsem příznivcem příběhů, kde si vrah chce prohrávat s vyšetřujícím policistou.

28.06.2023 2 z 5