Noname007 Noname007 komentáře u knih

☰ menu

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Od knihy jsem toho až tolik nečekala, hlavně z důvodu, jak moc byla popularizovaná, ale nakonec se mi podařilo se do ní celkem rychle začíst. V určité fázi mi přišlo, že už se to hodně opakuje a Nora mi připadala věčně nespokojená. Ale určitě přinutí člověka k zamyšlení, zda by se nechtěl vyzkoušet nějaký jiný život (samozřejmě ano!) a trochu ho ten příběh i vezme. Poutavě napsané a určitě doporučuji k přečtení.

10.04.2023 4 z 5


Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

Z knihy jsem byla nadšená jako z těch ostatních předtím (nejvíc ale asi z té první) a musím uznat, že mě docela vzalo, že už série nebude mít pokračování. Humor mi opravdu sedl a dobře jsem se bavila nad téměř každou scénou. Přečteno za velmi krátký čas, nemohla jsem se odtrhnout. A jako oddechovka naprosto skvělé.

10.04.2023 5 z 5


Spát v moři hvězd. Kniha I. Spát v moři hvězd. Kniha I. Christopher Paolini

Trvalo mi poměrně dlouho se do knihy začíst, ale nakonec se mi příběh poměrně líbil. Jazyk mi přišel trochu složitější a mnoho nových vymyšlených pojmů mi občas dělalo problém, když jsem knihu na chvíli odložila. Ovšem nápad velmi zajímavý a určitě si přečtu i knihu II.

05.03.2022 4 z 5


Dcera Dcera Kiera Cass

Kniha v podstatě o ničem. Hlavní hrdinka má náběh na titul nejarogantnější a nejnamyšlenější knižní postavy. Velmi slabé. V podstatě jen to samé dokola. Autorka se veze jen na vlně, která jí přinesla série Selekce.

13.12.2021 1 z 5


Bird Box Bird Box Josh Malerman

Kniha se mi vcelku líbila, hezky se četla. Postavy mi byly vcelku sympatické. Kniha mi někdy až moc připomínala Den trifidů.

29.08.2021 4 z 5


Morfeův gen Morfeův gen Tibor Rode

Kniha byla naprosto skvělá! Velmi brzy jsem se začetla a najednou jsem byla u konce. S překladem jsem žádný problém neměla, ani se zápletkou a příběhem. I myšlenka mi přišla skvělá a měla jsem dojem, že všechno do sebe zapadalo a příběh byl i poměrně napínavý.
Rozhodně si velmi brzy přečtu i Mona Lisa virus, protože toto byla opravdu jízda a určitě se k této knize zase někdy vrátím!

25.08.2021 5 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Nejhorší kniha o upírech, co jsem kdy četla. Nikdy více! Kniha mě nebavila, autorka píše hůř než holky na Wattpadu. Postavy naprosto otřesné, chování Belly dětinské a naivní.

21.08.2021 1 z 5


Dracul Dracul Dacre Stoker

Od tohoto díla jsem nečekala moc jako ostatně od většiny "pokračování" knih. Ale v závěru jsem rozhodně zklamaná nebyla. Příběh měl spád a poměrně mě i bavil. Avšak původnímu Draculovi se nevyrovnal. Možná už i proto, že jsem tak trochu věděla, co čekat.

15.07.2021 5 z 5


Aréna Aréna Simon Scarrow

Na knihu jsem narazila v Levných knihách. Jelikož mě historické romány poměrně baví a zasazení děje do starověkého Říma mě velmi zlákalo, dílo jsem si koupila. Celý příběh mě poměrně bavil, v některých částech mi to přišlo hodně drsné, ale to se dalo vzhledem k tématu čekat. Vcelku snadno jsem se začetla. Akorát mi přišlo, že hlavní hrdina Pavo má až moc velké štěstí, ale chápu, že autoři ho autoři nechtěli nechat umřít a nahradit jiným. Určitě si od autorů nějakou další historickou knihu brzy přečtu.

04.07.2021 4 z 5


Loutkové divadlo Loutkové divadlo M. W. Craven

Knihu jsem si po přečtení dobrých recenzí a doporučení koupila, ale v závěru jsem byla zklamaná. Zezačátku jsem se nechala nadchnout, ale potom jsem se dost dlouho nudila, až ke konci mě to vcelku bavilo, ale po většinu čtení jsem se musela vyloženě nutit, abych knihu neodložila a po dlouhé době konečně dočetla...

13.06.2021 2 z 5


Pirátova zajatkyně Pirátova zajatkyně Sherrilyn Kenyon

Hledala jsem knihu o pirátech a narazila na tuto. Jelikož není moc dlouhá, tak jsem se dala do čtení a byla jsem strašně moc ráda, když to skončilo, jinak bych to odložila. V podstatě o ničem, žádné napětí ani překvapení, konec naprosto příšerný. Od autorky už nikdy nic číst neplánuji.

07.06.2021 1 z 5


Egypťan Sinuhet Egypťan Sinuhet Mika Waltari

Opravdu skvělé čtení. Velmi se mi líbilo zasazení do doby a historických událostí. Po přečtení mi to totiž nedalo a musela jsem si vyhledat, jestli popisované osobnosti opravdu existovali a byli takoví jako zde.
Sinuhet mi přišel jako trochu komická postava co se týče jeho vztahu k ženám. Vždy jsem si říkala "A zase se nepoučil..."
Ale příběh byl velmi hezky napsaný a i všichni v okolí, kdo ho četli si ho velmi chválili.

11.05.2021 4 z 5


Řetěz Řetěz Adrian McKinty

Tak z tohoto příběhu jsem byla nadšená. Přečteno takřka jedním dechem během dvou odpolední. Úžasně napínavé a originální námět. Od autora si v budoucnu určitě ještě něco přečtu.

11.05.2021 5 z 5


Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Z této knihy jsem byla poměrně zmatená a nebyla jsem příliš schopna si na ni udělat nějaký komplexní názor. Ač jsem ve věku hlavních názorů, příliš jsem s nimi nesympatizovala a ani neměla tušení, proč jednají jak jednali. O japonské sebevraždě jsem již slyšela, ale v tomto díle mi to přišlo až trochu přehnané.
Nezaujala a ani neurazila. Ovšem znovu už si ji jistě nepřečtu.

11.05.2021 2 z 5


První První Kiera Cass

Tento závěrečný díl už mi jen přišel jako zbytečné natahování a konec naopak příliš rychle a dramaticky ukončený. Ale tak už od prvního dílu bylo vcelku jasné jak to skončí. A upřímně...na konec jsem se už docela těšila.

11.05.2021 3 z 5


Zero - Oni to vědí Zero - Oni to vědí Marc Elsberg (p)

Elsberg mě jako obvykle nezklamal. Knihou jsem byla nadšená a přečetla jsem ji za dvě odpoledne jedním dechem. Pocit, že by se nás to mohlo brzy také týkat mě trochu zamrazil. Skvěle napsané dílo. Rozhodně doporučuji!

11.05.2021 5 z 5


Dcery jezera Dcery jezera Wendy Webb

Na knihu jsem narazila v rámci akce v Dobrovském a ihned mě zaujala. Po zakoupení jsem se jí jala číst a velmi brzy jsem byla již v poslední kapitole. Téma mě poměrně zaujalo, nadpřirozeno v knihách mě velmi baví. Příběh byl zajímavý a četl se sám. Určitě doporučuji k přečtení.

08.05.2021 5 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Kniha byla poměrně dobré oddechové čtení. Sice jsem z ní nadšená a plná emocí nebyla, ale špatné to nebylo. America jako postava je vcelku zajímavá, ovšem Aspena nenávidím od první chvíle kdy se objevil...určitě sérii dočtu, nesnáším otevřené konce.

08.05.2021 3 z 5


V kleci V kleci Ellison Cooper

Jeden z nejlepších thrillerů, co jsem kdy četla. Jde vidět, že autorka má mnoho znalostí, které aplikuje do knihy. Určitě brzy sáhnu po dalším případu. Tuto knihu jsem přečetla jedním dechem za odpoledne.

03.04.2021 5 z 5


Osudy dobrého vojáka Švejka Osudy dobrého vojáka Švejka Jaroslav Hašek

Knihu jsem četla kvůli povinné četbě...a nedočetla. V podstatě o ničem, jediný o čem se mluví je alkohol a ulívání, podlézání...no prostě přesně Češi. A jak se říká, knihu buď milujete nebo nenávidíte. Já se řadím do té druhé skupiny.

21.03.2021 odpad!