Norimberk komentáře u knih
Tohle mistrovské dílo má všechno. Romantiku, válku, lásku, zklamání, štěstí, politiku, filozofii, historii.
Nádherný je popis ruské duše přes postavu Kutuzova.
Odložte všechny současné braky a čtěte Tolstého. Stojí to za to.
Nádhera. Kvalitní literatura.
Práce s jazykem na nejvyšší úrovni.
Pro mnoho historiků bude tato kniha velmi nepohodlná.
Nic není "jen tak samo sebou", ani Hitler nespadl z nebe a ze zbídačeného Německa po 1.SV nevybudoval Třetí říši bez cizí pomoci (VB).
Brilantní.
Opět skvělá práce s jazykem, každý dialog má smysl, hloubku a posouvá děj dál.
Jedna z nejlepších od Murakamiho.
Moudrá kniha.
Skvělé zachycení tehdejší společnosti Egypta.
Jedna z nejlepších knih, kterou jsem kdy četl.
Skvělá nadčasová kniha.
Více zde
Moje třetí od Forsytha a moc nerozumím, proč je tak vysoce hodnocena. Den pro Šakala je o 2 třídy výš, stejně tak Čtvrtý protokol.
Hluboká kniha. Příliš postav tam není a časem se v nich dá orientovat.
Pro mě byla opravdovým zážitkem. Autor nenechá vydechnout ani na chvilku a prakticky každá věta je v díle důležitá. Určitě si přečtu i další Dostojevského kusy.
Kniha je relativně dlouhá. Autor až dost často kopíruje styl Jo Nesba. Nicméně je ve velké většině dost napínavá a přináší mnoho zajímavých informací. Jazykovou barvitostí příliš neoplývá, ale brak to rozhodně není. Určitě stojí za přečtení.
Skvělá kniha.
Některá historická fakta, především ohledně zrodu bolševismu jsou však nesprávná. Lenina financovali Rotschildové, přes bankéře Jacoba Schifa.
Skvělá věc! Podobná jako 1984 od Orwella, avšak z mého pohledu věští "budoucnost" cca kolem roku 2040. Snad se nikdy nestane skutečností. V takovém světě bych žít nechtěl!
Zbytečně rozsáhlé a překombinované. Každopádně napětí si udržuje celou dobu. Předchozí kousky jsou asi lepší, ale i tato kniha má vysokou kvalitu.
Skvělé zakončení trilogie. Méně komplikovanější, ale romantičtější než první dvě knihy. Práce s jazykem je stále úžasná. Spolu s Norským dřevem top dílo od Murakamiho.
Kniha rakouského velikána. Dokáže přesvědčit každého o zrůdnosti a absurditě centrálních bank a současného bankovního systému.
Důležitá kniha. Každý kdo konzumuje mainstreamová média by si ji měl přečíst. Donutí se zamyslet nad světem kolem nás.
Krásná kniha. Zatím moje třetí od Murakamiho (Konec světa & Hard-boiled Wonderland, 1Q84) a každá byla kvalitní a přeci tak odlišná od té další. Každý se v této knize na nějakém místě najde.
Skvělá věc. Výborná práce s jazykem. Mistrovské popisy scény. Murakamiho čtu zatím krátce, ale prozatím všechna díla byla vysoce nadstandardní.