Janizoun Janizoun komentáře u knih

Míca a Mňouk Míca a Mňouk Petr Behenský

Příjemné vyprávění o kočičích kamarádech se dětem líbilo. Možná taky právě proto, že moje dětičky jsou taky pro každou lumpárnu :-) Jsou to moji raubíři. Pěkně napsané příběhy, pěkné ilustrace.

20.07.2023 4 z 5

Kryštof zpěvník Kryštof zpěvník Richard Krajčo

Další zpěvník a žádné hodnocení, tak hurá do něj :-) Tento zpěvník obsahuje hity skupiny Kryštof i s akordy. Kdo se učí teprve na kytaru, je tam i pomůcka jak akord vypadá. Tento zpěvník jsem si musela samozřejmě koupit už jako fanynka skupiny "Kryštof" a také ke skupině "Kryštof" patří mé velmi oblíbené město "Ostrava!!!" , tak důvody jsou jasné :-)
Zpěvník obsahuje písničky např. "Křídla z mýdla ", "Střepy"... A nejenže zpěvník skvěle vypadá, ale je skvělý i jeho obsah.
Doporučuji tento zpěvník všem co si rádi zabrnkají a zazpívají ;-)

28.08.2022 5 z 5

Otazník je polovina srdce Otazník je polovina srdce Sofia Lundberg

Krásná knížka, která se četla jedním dechem a rozbrečela mě. Četla jsem i od autorky "Červený adresář" a ten se mého srdíčka dotkl mnohem více, ale i tato krásná kniha si zaslouží ocenit, za mě má také pět hvězdiček. Mně líbilo :-)

21.08.2022 5 z 5

Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Knížky jsem přečetla ze zajímavosti," Jeho banánem" jsem začala :-) a ačkoliv si ráda přečtu i "erotické" knížky nějak mě to nenadchlo. Oddechovka, ale pro mě to nebylo. Věřím, že někomu se tento styl knih může líbit.

12.08.2022 2 z 5

Gruffalo Gruffalo Julia Donaldson

Krásná rýmovaná pohádka, krásné obrázky. Tato knížka patří mezi velmi oblíbené a já jí už znám nazpaměť :-)

12.08.2022 5 z 5

Listen To My Heart: Moje láska k životu Listen To My Heart: Moje láska k životu Helena von Zweigbergk

Vyrostla jsem na Roxette, kniha mě vzala u srdíčka. Smutný, upřímný příběh, který se čte opravdu jedním dechem. Doporučuji tuto knihu všem.

Ty, ty, ty, Matyldo! Ty, ty, ty, Matyldo! Lenka Rožnovská

Tak tedy "Matyldo", nevím jak tě ohodnotit... Souhlasím s předchozím komentářem, je to kniha o jednom dni a tak nějak mně osobně se vůbec nelíbila. Dětem trochu jo, ale pozornost u čtení u nich ani nevydržela. Bohužel za mě dvě hvězdičky. Jedna za snahu napsat dětem knížku a druhá za ilustrace.

01.10.2022 2 z 5

Eny, Edži a Marli Eny, Edži a Marli Jan Nedoma

Tato kniha má být od osmi let, to se mi nezdá, dle mého názoru je ještě pro starší děti. Povídání o mezinárodních psích výstavách např. v Dortmundu, v Erfurtu... o psím titulu CACIB... , uf to byla i pro mě dřina vysvětlit to sedmi a půl leté
slečně :⁠-⁠) A vysvětlovat jsem musela dost termínů, musela jsem se poradit i s "Googlem" :⁠-⁠) , abych pochopila jak to na psích výstavách chodí. Chválím, že je v knize hodně i o přátelství, pomáhání si navzájem... Tak hodnotím tuto knihu průměrem.

25.09.2022 3 z 5

Teorie relativity a jiné eseje Teorie relativity a jiné eseje Albert Einstein

To se nedá komentovat, to se musí přečíst :-)

13.08.2022 5 z 5

Jirka a velký třesk Jirka a velký třesk Stephen William Hawking

Velmi krásná knížka, velmi se mi líbila a také se moc líbila dětem. Čteno jedním dechem. Super.

Praktická dívka Praktická dívka Danuše Přibylová

Díky této knize, jsem se jako mladá naučila plést, háčkovat... Tuto knihu miluji a je nejlepší z nejlepších na ruční práce. Doporučuji jí všem :-)

Jantarové oči Jantarové oči Vilma Kadlečková

Musím pochválit autorku této knihy, protože se mi líbila její fantazie a i celkově děj celé knihy.
Trochu jsem si nemohla zvyknout na cizí názvy, jména, ze začátku jsem měla problém se orientovat v ději, ale pak jsem si zvykla :-)
Tak jsem ubrala jednu hvězdičku. Jinak tento typ četby mám v oblibě.

12.08.2022 4 z 5

Srdce mistrů: Zlatá Praha 2024 Srdce mistrů: Zlatá Praha 2024 Dominik Dubovči

Srdce mistrů - Zlatá Praha 2024 je kniha pro všechny sportovní a hokejové fandy, tak nesměla scházet v mé knihovně.
V knize je krásné ohlédnutí za loňským mistrovstvím světa, najdete v ní i rozhovory s hráči - naše hochy bojovníky, ale i všechny výsledky zápasů a také nádherné barevné fotografie.
Kapitán Roman Červenka, Jakub Krejčík, Libor Hájek, Lukáš Sedlák... tyto a další naše skvělé hochy v této knize najdete.
Kdo má v srdci "hokejky" tak jako jsou v mém, kniha ho nejen potěší, nádherně si počte, ale bude i hrdý na ty naše hochy, hvězdy, které zářily v Česku na mistrovství světa 2024.
Nádherná obálka - nádherný obsah. Čtení, které si může získat i Vás.

14.01.2025 5 z 5

Erebus - Příběh ztracené lodi Erebus - Příběh ztracené lodi Michael Palin

Moc krásná kniha, prostě nádhera. Čte se jedním dechem. Je to historie. A kdo nemá rád "historii" a má rád třeba "Vernerovky", bude se i jemu určitě tato kniha líbit . Za mě určitě doporučuji všem, páč mně se líbí, historie i "Vernerovky" :-)

23.08.2022 5 z 5

Kde se schovávají pohádky Kde se schovávají pohádky Jan Vodňanský

Tak tato knížka se stala nejen i mou oblíbenou, ale zamilovaly si jí i moje děti. Skvělá knížka. Moc se mi líbí, že každá pohádka má svou písničku! :-) Knížka obsahuje i CD s písničkami - další bonus :-) Perfektně nazpívané Majdou Reifovou. Super!
Všem doporučuji!

Patálie dráčka Gustíka Patálie dráčka Gustíka Iva Hoňková

Tak tato kniha se mi velmi líbí a musím pochválit styl psaní, nápad a ilustrace.
Gustík nezklamal, super knížka pro děti.

Bonifác zase řádí v psí školce Bonifác zase řádí v psí školce Iva Gecková

Na dnešní dobu čtivé, úsměvné a pěkné vyprávění o psí školce a Bonifácovi. Jelikož neznám první knihu a v této knize jsem se až tak moc o Bonifácovi nedozvěděla, něco mi tam scházelo... Trochu mi připadalo, že tato kniha až tak o samotném Bonifácovi zase nebyla, ale to je můj názor, názor dospělé :-) Dětem se tato knížka moc líbila (5 a 7 let)., tak jí všichni tři doporučujeme :-)

26.08.2022 4 z 5

Anička z I. A Anička z I. A Jan Ryska

Krásná knížka o Aničce, moc se mi líbila i mým dětem. Doporučuji.

Archeologie a dálkový průzkum Archeologie a dálkový průzkum Martin Gojda

Tato kniha má čestné místo v mé knihovně. Je mi líto, že zde nemá hodnocení, musím to napravit :-) Kniha je nabitá vědomostmi, historií, průzkumy... vším co se týká archeologie. Má v sobě mnoho informací, mnoho textu, méně obrázků, což mi vyhovuje... Asi je jen pro ty, které archeologie zajímá. Za mě skvělá kniha. Doporučuji :-)

14.08.2022 5 z 5

Odkaz Stiega Larssona: Po stopách vraždy Olofa Palmeho Odkaz Stiega Larssona: Po stopách vraždy Olofa Palmeho Jan Stocklassa

Velmi zajímavá knížka, jsem ráda, že jsem jí četla.

12.08.2022 4 z 5