Nyla'h_Yllen komentáře u knih
Detektivka dobrá v atraktivním prostředí, ale bod strhnu za (jak tu již někdo výstižně napsal), autorka se až příliš věnovala osobnímu životu detektivů. U knihy Pět mi to tolik nevadilo. Tentokrát to pro mě bylo rušivé. A musím se pochlubit - vraha jsem uhodla správně!
A je to tu zase! Opět jsem se nechala strhnout obálkou, recenzemi a tou 'úžasnou' zlatou nálepkou Bestseller. Téma mi nesedlo, postavy mi nějak 'nevyskočily' před očima... neužívala jsem si příběh. Budu tu určitě v menšině, ale za mě nebrat.
Po delší pauze jsem zpátky a rovnou píšu hodnocení na tuhle parádní knížku. Napínavá, čtivě zpracovaná, do poslední stránky jsem netušila, jak to dopadne. To miluju - už už si myslíte, že víte naprosto přesně, jak to skončí. A pár stránek na to už zase víte jen to, že nevíte nic :-)
No tak se podívejme, co tu máme. Je tu první kniha ze série...opět krásné a mrazivé severské prostředí...moc hezká obálka...anotace napovídá, že půjde o zajímavý napínavý příběh...
A realita? Utahaný způsob vyprávění plný postav, ve kterých se jen těžko orientuje, napětí by se do náprstku vešlo. No a opravdu nesympatická hlavní postava!
Další díly ze série už raději vynechám.
Opět se tu 'setkávám' s Belannou a opět s ní souhlasím ;-)
Autor má neobvykle nádherný styl vyjadřování. Chmurné, temné, ale zároveň mrazivě zajímavé a krásné.
Může mi někdo vysvětlit, proč jsem si jako první knihu vybrala šestou ze série? :-) Hmm? No, nevadí.
Čtivý, strašidelný příběh. Napínavý, překvapivý závěr. Doporučuji.
Asi ani nedokážu slovy vyjádřit to zklamání. Čekala jsem dle anotace něco úplně jiného.
Souhlas s Nika151. Styl knížky mi nesedl. Musela jsem se neustále vracet a číst opakovaně tentýž text, protože mi z něj neuvízlo vůbec nic. Možná také nečtu v 'pravém' životním období. Jistý nadhled tam byl. Ale to je tak vše, co jsem byla schopna zaznamenat. Možná někdy jindy.
Už jsem něco málo o myšlenkových mapách věděla, takže pro mě nic moc převratného. Nástroj map je super k využití na nějaký rychlý brainstorming během workshopu nebo porady. Víc si z toho ale nejspíš neodnesu. Za mě jsou mapy nepřehledné a jako rebel :-) budu své poznámky dál zapisovat lineárně.
Doufám, že nejsou všechny knihy o emocionální inteligenci takové.... takové... já ani nevím, jak ty moje dojmy shrnout do jednoho výrazu. Přišlo mi to celé plné stereotypů a předsudků. Bylo mi nepříjemné to číst. Lituji, dvě hvězdy.
Taaak, konečně dočteno! To bylo trápení! Takhle to dopadá, když milovaná sestřička vyklízí knihovnu. Dostala jsem tuhle knížku, jistě to bylo myšleno dobře. Nepochybuji o tom :) Už vyhlížím, komu 'udělám radost' dál :)
Druhou hvězdičku dávám autorovi za pokus o humor. Laurence, nevzdávej to!
Zalíbila se mi jednoznačně už obálka. Má veselé barvy a hravou grafiku.
Obsah je psaný čtivě. Příklady návyků, zlozvyků a jak s tím naložit. Nenásilně celou dobu opakuje tři kroky, které každý návyk provází. Líbila se mi. Doporučuji.
Útlá knížka. Neurazí. Nenadchne. Pár tipů na trénink paměti, tipy na výživu a vitamíny. Například za top tip považuji čokoládu! Jak je možné, že nemám paměť jako slon?!
V jednom z komentářů níže se objevilo 'klasická detektivka'. Ano, čistá pravda. A na mě až příliš klasická. Se spoustou odboček, postav, detailů, které k hlavní lince nepatří. Pro mě nuda.
Nějak nemůžu přijít na chuť detektivním sériím. To tak na okraj:-)
Tohle mi přišlo dobré. Svižné, krátké kapitoly, čtivé. Mělo to spád. Plných pět nedám, mělo to určité rezervy :-)
Vážím si pana Kostky. Je fascinující ho poslouchat. A stejně tak pro mě bylo fascinující číst tento příběh. Literatura toho ražení není mainstream a určitě ne pro každého - viz. komentář od Metly. Plně respektuji názor a velmi si vážím konstruktivní kritiky.
Za mě ale výborné! Četlo se mi jedním dechem.
Tady nemohu komentovat originálně, i kdybych sebevíc chtěla. Vše bylo již napsáno přede mnou. Za poselství, které kniha nese, dávám 3 a jdeme zase dál.
Povinná četba do práce, tak co k tomu dodat :D
Ale ne, nebylo to vůbec špatné. Modelové příklady z praxe byly zajímavé, někdy mi autor mluvil přímo z duše. Například slibování a následné neplnění termínů, to mi v práci doslova drásá nervy!
Hra na psychologa mi ale určitě nepůjde jenom díky tomu, že si přečtu nějakou publikaci. Chce to cvičit a cvičit.
Tady jsem zabrousila trochu mimo svou komfortní zónu. Zcela upřímně jsem šla za jménem Guillermo del Toro!
Trochu jsem se obávala tématu upírů. Ale to podání vědeckého pohledu mě pohltilo. A popravdě jsem se i maličko bála.
Doporučuji všem, co se rádi bojí ;-)