Odehnalka Odehnalka komentáře u knih

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Milan Šotek

Národnímu divadlu se povedlo nádherně převést román do divadelní hry! Pokud jste fanoušci Pýchy, tak určitě neváhejte a vydejte se do divadla!

20.12.2016 5 z 5

La Loba La Loba Alan Russell

Nemám slov! Knížka se četla vlastně sama, skvěle napsané! Ale taky se přidávám k názoru, že bych ocenila některé části více rozepsané, ale i tak jsem z knihy nadšená!

07.12.2016 5 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Upřímně jsem uvažovala, zda knize neudělit hvězdy pouze tři. Protože ke konci druhého příběhu už jsem se trochu nudila. Ale nakonec dávám čtyři, i přes to, že to nesplnilo moje očekávání. Po Erotikonu jsem měla vyšší nároky. Ale hezky se to četlo, nápad se dvě příběhy dobrý.

25.11.2016 4 z 5

Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

Nemám slov, prostě bomba!

20.11.2016 5 z 5

Vánoce po francouzsku Vánoce po francouzsku Fiona Valpy

Pro mě horší než předešlá kniha od autorky. Nesedlo mi to už od začátku, místy nudné a ke konci jsem přeskakovala stránky, protože už jsem to chtěla mít za sebou. U knihy jsem si vůbec neodpočinula.

05.11.2016 2 z 5

Deset dětí paní Ming Deset dětí paní Ming Éric-Emmanuel Schmitt

Krásné, milé k zamyšlení... velmi příjemná filozofická jednohubka.

31.10.2016 4 z 5

Virál Virál Helen FitzGerald

Ze začátku se to slušně rozjelo a nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Ale pak to začalo nějak váznout. Ale celkově to hodnotím pozitivně, moc se mi líbil příběh, i styl autorky.

28.10.2016 4 z 5

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Mnohem lepší než druhý díl, to určitě, dala bych to tak na stejnou úroveň s prvním dílem. Je pravda, že je to už celé trochu monotónní, ale já jsem se zasmála i tak. Na oddech podle mě skvělá knížka.

19.10.2016 4 z 5

Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Když jsem dočetla první díl Milénia, byla jsem velmi ráda, že mám koupený i druhý díl a tak jsem po něm co nejdříve chňapla. Je to jiné, než první díl, ale neřekla bych, že horší. Postava Lisbeth se mi velmi zalíbila, takže jsem byla ráda, že jsem se o ní více dozvěděla. Nezklamalo to. Je to skvělý!
Musím si co nejdříve koupit třetí díl!

13.10.2016 5 z 5

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

S knihami o chlapci, který zůstal naživu jsem vyrůstala, ale ...
Ne, ne, ne a ještě jednou ne! Tohle se stát nemělo! Postavy a jejich chování hrozné, nikdy jsem nečekala, že by se takhle mohly hlavní postavy chovat! A na některé třeba úplně zapomněli - haló, co Hugo? Párkrát zmínit nestačí! Podivná a nesmyslná zápletka... Jak tohle mohla Rowlingová dovolit, taky nechápu. Forma scénáře tomu ještě uškodila.
Hvězdy dávám za obálku a za Scorpiuse a Albuse.
Jak jsem napsala, vyrůstala jsem s tím, ale tohle se fakt nepovedlo. Nejlepší by bylo, kdyby nechali na fanoušcích a jejich fantazii, jak to pak vlastně celé bylo.

07.10.2016 2 z 5

Smrt a jiné vrcholy mého života Smrt a jiné vrcholy mého života Sebastian Niedlich

Pro mě nádherná kniha, která ze začátku rozesměje, pak člověka donutí se zamyslet. A pak na konci možná i uronit slzu. Veselým tónem o vážných věcech, kniha pro různé věkové kategorie, hezky se to četlo, děj hezky plynul. Tanny a Bibi... A krásná obálka. Ke knize se ráda vrátím.

04.10.2016 5 z 5

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Tak tohle se dá těžko popsat. Neskutečný literární zážitek. V polovině knihy se to tedy trochu táhlo, ale začátek a konec se neskutečně rozjel a nemohla jsem se od toho odtrhnout. Skvěle se to četlo, fakt skvělé. Těším se na druhý díl.

30.09.2016 5 z 5

Kdysi Kdysi Morris Gleitzman

Je pravda, že ke konci se děj trochu zadrhl, ale jinak mám z knihy velmi dobrý pocit. Člověk se u dětské naivity i zasmál, pak se vrátil k hrůzám tehdejší doby a smích přešel. Doporučila bych nejen dětem, ale i dospělých. Krásná knížka.

27.09.2016 5 z 5

Stalker Stalker Lars Kepler

Pro mě asi nejslabší ze všech 5 knih. Trochu mě to zklamalo. Kniha mohla být klidně i kratší o pár stránek. Ale i tak se to dobře četlo, jako vždy. Kniha přečtená za pár dní.

26.09.2016 4 z 5

Láska podle Shakespeara: Marná touhy snaha Láska podle Shakespeara: Marná touhy snaha Georgina Guthrie

Přečetla jsem hlavně ze zvědavosti, co autorka vymyslela do druhého dílu. Bylo to příjemné pokračování, ale kdyby se autorce chtělo, mohla z toho udělat jednu knihu. A jsem vážně zvědavá, co bude ve třetím díle.
Ale na oddech je to dobré čtení, já měla přečteno během pár dní. A citáty od Shakespeareho potěšily.

21.09.2016 3 z 5

Policie Policie Jo Nesbø

Jedna z nejlepší knih z celé série.

17.09.2016 5 z 5

Gangsterova přítelkyně Gangsterova přítelkyně Karolina Ramqvist

Příběh se mi líbil od začátku až do konce, navíc velmi skvělý styl psaní, měla jsem problém se od knihy odtrhnout a velmi dobře se to četlo, děj plynul. Ale uznávám, že nemusí tento styl každému sednout.
Já osobně to beru jako velmi kvalitní psychologický román. Skvělé nakouknutí do temného světa z jiné strany.

13.09.2016 4 z 5

Čo bolo potom Čo bolo potom Jojo Moyes

Knihu jsem četla v angličtině již před pár měsíci. Když jsem se dozvěděla, že Než jsem tě poznala má pokračování, nechtěla jsem čekat na český překlad. A po českém překladu zřejmě ani očkem nehodím, protože mě stačil originál. A i po takové době mám u knihy stejný pocit - autorka tohle pokračování psát neměla. To byla chyba a velká. Nelíbila se mi Louise, a vůbec se mi nelíbila Lilly. Zklamalo mě to. Než jsem tě poznala podle mě totiž pokračování ani nepotřebuje a pokud ano, tak něco mnohem lepšího.

11.09.2016 2 z 5

Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Knížka je nádherná a čte se vlastně sama. Ale z nějakého důvodu nemůžu dát plný počet hvězd, protože mi tam něco chybělo.

09.09.2016 4 z 5

Co mě naučil tučňák Co mě naučil tučňák Tom Michell

Začátek se rozjel, skvěle jsem se bavila, konec se pak nějak táhl. Ale příběh byl skvělý, mě to chytilo za srdíčko. Kéž bych měla doma též tučňáka!

18.08.2016 4 z 5