OldaB komentáře u knih
Po solidní Mafii v Praze, kteroužto jsem v minulém roce přelouskal jedním dechem, přichází pokračování Mráz přichází z hradu. Zdráhám se napsat pokračování, protože v této knize jsou dovedeny situace ad absurdum a s realitou to moc společného nemá. Některé pasáže mi už opravdu přišly příliš (Klaus a jeho milenec, otrávení Bárty) a to jsem četl všelicos. Čte se to dobře, ale zdálo se mi to už celkem zbytečné. Jinak si myslím, že Viewegh talent má a je celkem úsměvné, když se vůči němu vymezují intelektuálové, přestože on sám k nim patří. Ale co, možná jsem dříve nebýval jiný.
Román ze světa, ve kterém je autor nejpevnější v kramflecích. Bakly je zabijácký monolit, který pluje životem s vytrvalostí vyvrhlého mrože. Je to exkurz do světa hrdiny, který už dávno svůj vyměřený čas vyčerpal. Přesto se dál pouští do zdánlivě nerovného boje. Detektivní příchuť k tomu, co víc si přát.
Příběh ušouna pokračuje, tentokrát se zaměříme hlavně na ženské osazenstvo.
Zase spousta příběhů, které doplňují univerzum králíka. A pomsta Inazumy je skovostná.
Jak se králík stane samurajem? Jak se stane, že zabijete svého nejlepšího přítele? Kdo je to kappa?
Pro mě trochu slabší než předešlé díly, zvláště soudní proces mi připadl trochu jako fraška. Zajímavé sondy do novinařiny či kriminalistiky. Otázkou ale je, jestli kvůli tomu kniha neztrácí drive.
Pro milovníky původní videohry vynikající záležitost, jak si zopakovat děj a pochopit některé detaily, kterých si dříve člověk nevšimnul. Asi si tu hru znovu zahraju.
Čteno bohužel až po shlédnutí filmu, ale přesto strující a výborné čtení.
Průřez ranými pracemi Míry Žambocha, který přináší nejrůznější příběhy - od klasické fantasy, po techno svět, až po poctu Franku Millerovi. Četl jsem již potřetí.
Dovedeno k dokonalosti, kniha přečtena jedním dechem. Málokdy mě něco dokáže překvapit, ale Kulhánek to zase zvládnul. Nedokázal jsem najít slabší pasáž. Bravo!
Nevím proč, ale kniha mi vůbec nesedla, a to sám sebe považuji za milovníka humoru. Některé pasáže mi připomínaly spíše Steklače a jeho Boříky, ovšem v horším provedení. Občas jsem se uchechtl, ale že bych se za břicho popadal, to rozhodně ne.
Oddychovka, která zaujme spíše kresbou. Scénář je hodně slabý a připadal mi spíš jako prolog něčeho většího. To něco ovšem nepřišlo. Přečteno jako ebook
Splácím přečtením jeden dluh. Vynikající dílo, které mistrné míchá ty nejtajnější pocity v nás. Al Capone jako tlustý klaun? Inu, všechno je možné. Přečteno jako ebook.
Stejně dobré jako první díl, něco mi ale říká, že tohle vyprávění dobře nedopadne.
Skutečně reprezentativní výbor Howardových povídek, který nás seznamuje s jeho nejznámějšími hrdiny (s vyjímkou Conana).
Údolí červa - blízké atmosféře Lovecrafta, hrdina se postaví osudu
Vyhnanec z Atlantidy, Království stínu - král Kull v akci, zvlášť druhá povídka o hadích lidech nemá chybu
Králové noci - král Piktů Bran se potkává s Kullem, něco jako 300
Pomsta ze země - staré kulty ožívají
Netvor na střeše - opět inspirováno Lovecraftem
Křídla v noci - Solomon Kane přichází, atmosféra Afriky sála vražedným žárem
Dračí sémě - zase jedna temná historka, zpracováno i jako komiks
Vyhozeny rance - obnažená prsa, být country - být opilý, padat na zem, zakalit - umřít. Už dlouho jsem se tak nezasmál. Mohu jen doporučit, ovšem hlavně moravákům.
Potřetí jsem knihu konečně přečetl, začátek skvělý, ale prostřední část (přestřelka v hospodě) jsem vyloženě protrpěl. Závěr knihu zase nakopnul (i když mučící pasáž je opravdu vydatná), přesto mi další knihy (hlavně Asfalt) připadly lepší.
Několik měsíců doma a v rámci letních restů přečteno. A musím říct, že se mi to hodně líbilo. O chlup lepší než Holomráz a výrazně lepší než Zabíjení (2x rozečteno, v létě třetí pokus). Kopřiva je silný především v postavách, které jsou pro mě uvěřitelné, ač se dostávají do hodně neuvěřitelných situací. Popkulturní hlášky a vtípky jsou přesné, občas mi neseděla postava Lamberta, který je nerdovější než nerd. Pro mě skvělé, ale Kulhánek pořád vede.