ondras666 ondras666 komentáře u knih

Láska je odpověď Láska je odpověď Erik G. G.

Úplně nevím jakým stylem mám vlastně tuto knihu zhodnotit.
Na jednu stranu je to gay romance motající se kolem cominngoutu, lásky a vztahů, na stranu druhou, je to porno.
Autor píše tímto stylem a asi to knize na škodu nebylo, jen mi to místy přišlo zbytečné. Hlavní hrdina je vcelku fajn, jen kdyby trochu dokázal žít věrný život. Psychologický popis jeho charakteru a snahy ukázat jaký vlastně je, se povedl. Ale zbytek mi tak nějak vcelku neseděl.
neříkám, že LGBT svět je o věrnosti až za hrob, ale zde autor trochu dehonestuje tuto skupinu tím, že vlastně každý ojede každého. A místy jsem měl pocit, že vlastně to je výzva strčit ho všude za každou cenu.
Ilustrace v knize jsou krásné.

10.05.2024 3 z 5

Krev elfů Krev elfů Andrzej Sapkowski

Pokračování ságy o Šedém vlku. Není to špatný, jen mě se to asi to vkusu netrefilo. Musím říct, že během čtení už mě to nebavilo a chtěl knihu odložit. Ale dočetl jsem ji a na další díly se teď určitě chystat nebudu.
Příběh je dobrý, Ciri je hodně sympatická. Pro někoho tato kniha je asi top volba, já mezi nimi nebudu.

23.04.2024 4 z 5

Pověsti mezi Labem a Sázavou I. Pověsti mezi Labem a Sázavou I. Jitka Jelínková

Krásné ilustrace doplňující pověsti daného kraje.

31.03.2024 5 z 5

Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Dlouho odkládaná série, ale první díl povedený.

24.03.2024 5 z 5

Krajina nočních jezdců Krajina nočních jezdců František Niedl

Závěr tetralogie byl pěkný, i když už dost opakující se. Boj, vítězství, klaďas zvítězí nad záporákem a do toho husitská vojska, karavany, Žižka, vlci a středověk. Pan Niedl to psát umí, i když někdy už dost šablonovitě.
Co mi zde vadilo, tak to neustálé opakování toho, co kdy Tas udělal. Zde to bylo opakovaně a to mi kazilo čtení. Ale co už.

17.03.2024 4 z 5

S vlčí hlavou v erbu S vlčí hlavou v erbu František Niedl

Pokračování osudu páně Hynka a všech, co k němu patří.
Díly trochu temnější než ty předchozí, ale ke středověku to prostě patří a ty husitské boje jsou nevyhnutelné. Pěkná linka s panem Oldřichem.

08.03.2024 5 z 5

Archy života: Historie rodu Löw-Beer Archy života: Historie rodu Löw-Beer Daniel Low-Beer

Kniha přečtena jako audiokniha, ale musím říct, že mě vůbec nebavila. Jak obsahem, tak hlasovým projevem. Za mě to šlo udělat asi jinak, ale nejsem autor, nebudu hodnotit.

03.03.2024 3 z 5

Čas vlků Čas vlků František Niedl

Opět příjemné a svižné pokračování. Tentokrát je série trochu jiná a baví mě stejně jako jiné. Linka počátku husitských válek je příjemnou změnou. Jdu na další díl.

18.02.2024 5 z 5

Čtvrtý králův pes Čtvrtý králův pes František Niedl

Další série od pana Niedla a opět jsem se nezklamal.
Doba Václava IV. a husitských bojů, opět ten krásný středověk a souboj dobra a zla.
Oproti jiným sériím je zde hrdina trochu jiný, ale není to na škodu.

13.02.2024 5 z 5

Chantal - Život na laně Chantal - Život na laně Michaela Zindelová

Moje zcela první audiokniha a musím říct, že jsem opravdu zvolil dobře.
Kniha sama o sobě je takový životopis neživotopis, spíše kniha nádherných vzpomínek.
Kniha namluvena samotnou Chantal jejím nezaměnitelným hlasem, plna nenuceného humoru a hlubokého citu. I ta bolestná témata umí brát jako součást knihy života.

05.02.2024 5 z 5

Advokát - O dravcích v právní džungli Advokát - O dravcích v právní džungli Václav Láska

No jak tuhle knihu hodnotit... Autor bude jistě čerpat hodně ze své praxe a hodně i přikrášlovat. Sám Tomáš je jako neohrožený superhero, kterého nic a nikdo nezastaví... Čte se to dobře, ale děsí mě to množství korupce a úplatkářství...

03.02.2024 4 z 5

Hrady a zámky Čech, Moravy a Slezska Hrady a zámky Čech, Moravy a Slezska Soňa Thomová

Nádherná publikace plná zajímavostí o daných místech. A spousta míst, která chcete prostě navštívit.
Jediná nepraktičnost je velikost a váha knihy.

26.01.2024 5 z 5

Válkotvůrci Válkotvůrci František Kotleta (p)

Musím říct, že ty krátké pobídky mě bavily. A vlastně i ty ukázky v další části knihy. Ty jsou takovým lákadlem na další knihy autora, nutí vás to si je prostě sehnat a přečíst.

26.01.2024 5 z 5

Doktor Proktor a prdicí prášek Doktor Proktor a prdicí prášek Jo Nesbø

Za mě taková záležitost na jedno odpoledne.
Je znát, že je to kniha pro děti, nic náročného a věřím, že mladší čtenáře osloví. Já skončím jedním dílem.

25.01.2024 4 z 5

Morový ostrov Morový ostrov Marie Hermanson

Detektivky moc nečtu, ale tohle mě bavilo. Jednoduchá zápletka, která se ukáže být vcelku spletitá. Pár postav a rychlý děj. Za mě super.

16.01.2024 5 z 5

Přitažlivost pádu Přitažlivost pádu Noel O'Regan

Krásně napsaná kniha s dobře propracovanou psychologii postav.
Jen ten konec byl takový rychlý, i k dyz klidný.

11.01.2024 5 z 5

Na králův příkaz Na králův příkaz František Niedl

Krásné završení trilogie.
Nechybí padouch, pomsta a odplata, rodina, středověk a hlavně král Jan jako pravý rytíř.
Uvítal bych ještě jeden díl, kde by se ukázal začátek vlády krále Karla IV.

19.12.2023 5 z 5

Člověk musí hořeti Člověk musí hořeti Aleš Palán

K této knize jsem se dostal náhodou po návštěvě kláštera při putování za Santinim.
Pan opat byl velmi silná osobnost a vše, co prožil a na co zde vzpomíná, bere s nadhledem a bez zášti, kterou jiní mají. Opravdu krásné čtení.

17.12.2023 5 z 5

Železná rukavice Železná rukavice František Niedl

Pan Niedl opět předvedl jak mistrně umí psát a vyprávět. Opět boj dobra se zlem, několik zvratů a hlavně zase posunutí příběhu a osudů Ondřeje a jeho blízkých o značný kus vpřed.
A už teď mám plán na Jenčov zajet a projít si ho.

29.11.2023 5 z 5

Jáhen King Kong Jáhen King Kong James McBride

Kniha mi dala docela zabrat a četl jsem ji dlouho, ale stála za to.
Sačmen je takový superhrdina, který vlastně ani netuší, že jím je.
Krásně napsáno, zápletka taky dobrá a konec skvělý.

28.11.2023 5 z 5