Opatov Opatov komentáře u knih

Hostitel Hostitel Robin Cook

Cook je zárukou kvalitní knihy. Studentka medicíny pátrá v nemocnici po příčině komplikací při operaci jejího přítele, při banální operaci. Zjišťuje, že nebyl jediný. Tím však rozpouta nebezpečnou hru, ve které jde o život. Děj je precizně vylíčen včetně složitých lékařských a postupů. Tohle bych nedoporučovala číst před operací, ale jinak se mi líbilo.

26.11.2019 4 z 5

HHhH HHhH Laurent Binet

Chytlave téma zpracované zahraničním autorem. Bezesporu se hodně věnoval detailum. Knížka se mi docela líbila, ale rozhodně Dva proti Říši to nejsou. Některé podrobnosti podle mě zbytečně prodlužují děj. Jedná se o trochu jednostranný pohled na celou událost. Navic nepřesnosti napriklad o utkáních fotbalistů omlouvá tím, že se konkrétní události věnoval okrajově... Potom by bylo lepší o nich nepsat.

23.11.2019 4 z 5

Zničím tě a vezmu si, co je mé Zničím tě a vezmu si, co je mé Jane Lythell

Knížka je slabší průměr, s touhle tématikou jsem četla lepší. Konec mě sice překvapil, ale nelíbil se mi. Jednotlivé postavy a situace mi neprisly skutečné a uvěřitelné a knize opravdu nepřidaly. Velké zklamání.

28.10.2019 2 z 5

Ochráním tě Ochráním tě Peter May

Audio kniha, skvěle namluvena. Příběh lásky a zrady na pozadi irské přírody a zvyků. Nečekaný a naprosto šokující konec. Trochu jiný May.

23.09.2019 5 z 5

Mezi tiárou a orlicí Mezi tiárou a orlicí Vlastimil Vondruška

Přemyslovská epopej byla skvělá a historický román o Vratislavovi jí časově předchází. Krásná audiokniha, nádherně namluvena, prostě tady je 5 hvězd málo.

12.09.2019 5 z 5

Josef Fouché Josef Fouché Stefan Zweig

Po přečtení Marie Antoietty a Marie Stuartovny do třetice další skvělý životopis, tentokrát brilantní manipulátor bez skrupulí.

17.08.2019 5 z 5

Apollo 13 Apollo 13 James Arthur Lovell

Film znam. Ale už je to dlouho, co jsem ho viděla. Knížka se skvěle četla, technickych detailů tak akorát. Neskutečné dobrodružství, při čtení knihy jim člověk přeje štěstí a drží palce do poslední chvíle.

28.07.2019 5 z 5

V ringu s Bohem V ringu s Bohem Tim Guénard

Drsný životní příběh. Vlastní matka ho opustila, vlastní otec ho zbil tak, že se z toho dostával 2 roky. Nejbližší mu poškodili zdraví i osobnost. Mrazivy, uplne neuveritelny zacatek života. Velmi prociteny příběh osamělé duše velikého boxera. Skvělá knížka.

27.07.2019 5 z 5

Doktor Marcus a jeho rod Doktor Marcus a jeho rod Jaroslav Dietl

Podobnost s "Nemocnici" je velká. I když děj začíná v době pred 2. světovou válkou. Ale opět skvělý příběh, škoda, že nebyl zfilmován. Osudy doktora Marcuse jsou hodně ovlivněny politickou situací, členové rodiny jsou zastánci různých politických přesvědčení, takže vždy určitá politická situace má zároveň pozitivní i negativní dopad. Zajímavé, dobře se čte a kniha má spád a švih, stejně jako vše co napsal tento geniální autor.

27.07.2019 5 z 5

Rok v Provenci Rok v Provenci Peter Mayle

Pohlazení po duši, predevsim pro milovníky Francie a francouzských vín. Trochu jiný styl než u Davouze, ale krásně se cetlo.
Nádherná obálka.

23.07.2019 5 z 5

Ukolébavka Ukolébavka Ed McBain

McBain je pro mě v detektivce pojem. Ale Ukolebavka je velkým zklamáním. Trochu prekombinovane, zmatené. Ale Carella je oblíbený detektiv a tak si určitě přečtu další díly.

21.07.2019 3 z 5

Emil Boček - Strach jsem si nepřipouštěl Emil Boček - Strach jsem si nepřipouštěl Jiří Plachý

Velmi ctive. Životní příběh pilota, od dětství zámečníka přes útěk do Maďarska až do kokpitu letadla. Moc se mi líbilo. Krásný příběh, u kterého jsem si odpočinula od brutálních scén současných detektivek.

20.07.2019 5 z 5

Vzpoura oceánů Vzpoura oceánů Frank Schätzing

Nejtěžší kniha mého života. A to doslova. Ale dokázala jsem ji prelouskat poměrně snadno. Odborná část knihy se zdarile propojuje s fikcí. Vlastně nevím, do jaké míry se jedná o fikci nebo jestli by se mohlo stát. Postavy nejsou natolik hluboce vykresleny jako oceán. Hrozně zajímavá kniha, nikdy jsem nic podobného necetla. Zpocatku mi trochu vadilo velké množství anglických výrazů v textu, ale jde o zvyk. Pokud člověka neodradi rozsah knihy a je připraven na náročnější četbu, potom rozhodně doporučuji.

20.07.2019 4 z 5

Do panského stavu - svazek první Do panského stavu - svazek první Marie Popelková

Roztomila a naivní matka Kracmerka v příběhu vypravenem jazykem tehdejší doby. Krásné odpocinkove čtení pro starší generaci. Trilogie.

12.07.2019 4 z 5

Neobvyklý typ Neobvyklý typ Tom Hanks

Povidky s tiskacim strojem nejsou uplne muj salek kavy.

15.06.2019 3 z 5

O šelmách a lidech O šelmách a lidech Josef Růžička

Ojedinela krasna kniha o velkych selmach, ktere maji zabijeni v genech. Doporucuji.

10.06.2019 5 z 5

Meda Mládková – Můj úžasný život Meda Mládková – Můj úžasný život Ondřej Kundra

Muj neuveritelny zivot, tak by mel znit nazev knihy. Cesta z rodiny pivovarskeho sladka se sklony k despotismu, pres tanec a nakladatelstvi az ke sberatelce umeni byla pomerne dobrodruzna. Urcite si sla tvrde za svym zivotnim snem, ale predevsim je tento zivotopis, psany formou dialogu, o zene s neskutecnym elanem. Doporucuji.

10.06.2019 5 z 5

Brněnské nevěstky Brněnské nevěstky Naďa Horáková

Mnou velmi oblibena autorka detektivek. Tohle byla prvni historicka detektivka. Velmi mi pripomina knihy V.Vondrusky, takze si urcite prectu dalsi dily. Perfektni.

08.06.2019 5 z 5

Velká cesta k sobě samému - o lásce a o životě Velká cesta k sobě samému - o lásce a o životě Cheryl Strayed

Dopisy, ktere se urcite nezavdeci vsem. Kniha je urcena pro urcitou skupinu lidi, kterym se libila Divocina. A me se libila moc.

05.06.2019 4 z 5

Mánie - Životní příběhy beatniků-bouřliváků a buričů, kteří stvořili novou uměleckou generaci Mánie - Životní příběhy beatniků-bouřliváků a buričů, kteří stvořili novou uměleckou generaci David Skover

Perfektni vyber od Metafory. Silena generace beatniku. Emocionalni zavislost, provazani reality a fikce a naopak. Neskutecne pribehy, ktere se skvele ctou.

04.06.2019 5 z 5