Opatov Opatov komentáře u knih

Prostě je to tak Prostě je to tak Gérard Depardieu

Kontroverzni, nic jineho me nenapada. Ale velmi ctive.

Paul Newman Paul Newman Shawn Levy

Cesta ke slave je trnita. Ale kdyz to vyjde, tak to stoji za to. Vyborna biografie, krasna obalka. Doporucuji.

Louis de Funés Louis de Funés Jiří Žák

Maloktery zivotopis se takhle povedl. Ctu rada biografie, nejradsi o francouzskych hercich. Tahle je ale jedna z nejlepsich.

04.06.2019

Soukromí živočichů Soukromí živočichů kolektiv autorů

Skvela vycerpavajici encyklopedie. Vhodna pro pouceni i pro zabavu. Nadherne fotografie. Vhodne pro ctenare kazdeho veku.

Medvědi Medvědi kolektiv autorů

Knizky o medvedech ctu velmi rada. Tahle je fantasticka, se spoustou informaci a plna nadhernych fotek.

Vyzvědačka Vyzvědačka Paulo Coelho

Mata Hari je pojem. Proto se o ztvarneni jejiho zivotopisu pokusilo vice autoru, takze mam moznost srovnani. Vlastne az po precteni Mata Hari od Coelho jsem zacala cist jeho dalsi knihy.

Váleční psi Váleční psi Michael G. Lemish

Jsem pejskar, takze me dostala uz jen ta obalka. Jak jsem predpokladala, obsah je chvilemi smutny. Ale presto je to krasna knizka se spoustou zajimavosti o psech doplnena fotografiemi. Urcite doporucuji.

23.05.2019 5 z 5

Případ Amelia Případ Amelia Kimberly McCreight

Rozhodne bych neprirovnavala k Zmizele. Matka patrajici po minulosti. Tohle neni moc pozitivni kniha a ani jsem ji nebyla schopna docist.

18.05.2019 3 z 5

Brigáda Brigáda Howard Blum

Touha po pomste, politika a hlavne ne uplne bezne tema. Zajimava kniha o mene znamych udalostech souvisejicich s 2. svetovou valkou. Nevim do jake miry se jedna o skutecnost nebo fikci, ale rozhodne stoji za precteni.

22.04.2019 5 z 5

Marta v roce vetřelce Marta v roce vetřelce Petra Soukupová

Zdařilé vylíčení jednoho roku, ve kterém se úplně změnil život mladé ženy. Příběh o tom, jak vratka je hranice mezi smyslem a radosti ze života a depresi.

29.03.2019 5 z 5

Vegetariánka Vegetariánka Han Kang

Na můj vkus moc syrove ponure a depresivni. Asi je to tím, že se jedná i jinou mentalitu. Ale jedna se opravdu o nevšední a zajímavou knížku, ale pro určitý okruh čtenářů.

26.03.2019 3 z 5

Jedlová samota Jedlová samota Andrea Maria Schenkel

Kratka audiokniha, ze ktere mrazi v zadech. Perfektne namluveny dokument o nevyresene vrazde. Kniha rozhodne stoji za pozornost, jednotlive vypovedi postupne vedou k nejpravdepodobnejsimu pachateli. Zlocin, ktery zustal nekolik dni uplne bez povsimnuti.

16.03.2019 5 z 5

Mrtvé komando (Robert de Bohême) Mrtvé komando (Robert de Bohême) Jaroslav Šikl

Fantastická kniha. Chytry a napinavy pribeh, ve kterém se postupně odkrývá minulost a prolíná se se současnosti. Příběh o pomstě s neuvěřitelným koncem. Moc, moc, moc se mi líbilo. DOPORUČUJI !!!!!

11.03.2019 5 z 5

Špión vypovídá Špión vypovídá Josef Frolík

Zajímavé čtení o praktikách špiónů a rozvědky po 2. světové válce. Místy velmi překvapivá fakta. Určitě stojí za přečtení. Výpověď o tom, jak sebelepší akci může zničit neschopný člověk mající funkci.

05.03.2019 5 z 5

A každé ráno je cesta domů delší a delší A každé ráno je cesta domů delší a delší Fredrik Backman

Četla jsem krásnou knihu Kam se poděla Elisabeth, která je též o stárnutí a zapomínání. Medvedin, Oveho a další jsem doslova shltla. Ale tohle opravdu ne. Kniha má pobavit nebo poučit. Tahle mě vyděsila. Nedočteno.
...

23.02.2019 2 z 5

Paní Grimmová se představuje aneb Případ zapomenuté vraždy Paní Grimmová se představuje aneb Případ zapomenuté vraždy Josef Bernard Prokop

Proste me nalakala obalka. Snaha o novou Miss Marple me zprvnu pripadala nudna. Baronka Grimmova pise kroniku, resi lasky svych bliznich a ve volnych chvilich vrazdy. Ale postupne jsem se do knihy zacetla a nakonec jsem zakoupila dalsi dva dily. Nemyslim, ze z knihy budou vsichni nadseni, zalezi asi na nalade a proste jsem si baronku nakonec oblibila.

09.02.2019 4 z 5

Kavky nad městem Kavky nad městem Vlasta Dušková

Syrovy pribeh nekolika generaci rodiny s nemecko-ceskymi koreny. Zivot v pohranici se postupne vyviji vlivem menici se politicke situace. Lidske vztahy jsou silne ovlivneny majetkovymi pomery a valkou. Doporucuji.

27.01.2019 5 z 5

Dlouhý stín času Dlouhý stín času Pavel Nauman

Starsi detektivka, povalecny styl, pomalejsi styl, ale dobre se cte. Vrah neni prekvapenim, ale patrani je dobre vystavene.

26.01.2019 5 z 5

Praktická aromaterapie Praktická aromaterapie Zbyněk Šedivý

Naprosto uzasna knizka, prakticky format, prehledne usporadani a hlavne spousta informaci. Pouziti pro celou rodinu. Tuhle knizku rozhodne neposlu dal.

16.01.2019 5 z 5

Král, dáma, kluk Král, dáma, kluk Vladimir Nabokov

Vyborne rozehrana karetni hra. Nabokov je vynikajici autor, ktery popsal jednotlive postavy a jejich myslenky do nejmensich podrobnosti. Kazda hra ma sva pravidla, prirovnani ke karetnim postavam je brilantni, kazda karta ma svou symboliku a je ve hre nepostradatelna.

06.01.2019 5 z 5