Opatov komentáře u knih
Audio, krásně namluveno. Zřejmě půjdu trochu proti proudu, ale za mě je to asi nejlepší kniha od Hartla. Konec nemá chybu.
Vynikající knížka od české autorky. Už dlouho jsem nečetla tak skvělou detektivku. Těším se na další díl.
Skvělý psychotriller. Napětí graduje postupně a od knihy se nedá odejít. Ráda si od autora přečtu další knížky.
Poslechla jsem si audioknihu a teď mám i knihu, která je graficky opravdu zajímavá. Audiokniha je načtena částečně přímo autorkou, musím říct, že její hlas mi přijde úžasný pro kázání. Krásně se poslouchá. Některé pasáže šly ale trochu kolem mě...
Myslím, že každý musí ocenit její vztah k životu a nekonvenčnost. I když někdy na můj vkus je té nekonvenčnosti možná až moc....
Příjemná nenáročná detektivka určená spíš ženám a na dovolenou.
Audiokniha, která mi velmi připomněla Hermankove údolí. Nádherný příběh několika generací žen jedné rodiny. TOP KNIHA!!!
Vražda, krádež zlata, pomsta. Detektiv Krauz a ostatní se opravdu nenudí a v hrůze očekávají, co porevoluční amnestie přinese jim. Práci jim i tentokrát hodně komplikuje politika. Doporučuji audio.
Úplně náhodou jsem objevila skvělou autorku. Začátek byl trochu rozvleklý, ale jsem ráda, že jsem to nevzdala. Krásný příběh z prostředí bohatých švédských finančníků. Životy postav s modrou krví se sice odvíjejí v luxusu, ale vztahy všech projdou postupným vývojem, který vygraduje na konci knihy. Propletenec postav se odhaluje postupně, staré hříchy a minulost ovlivnily současné kroky hlavního hrdiny a tím i životy všech. Hlavní postavy spojují události z mládí, z doby studentských let. Nenávist, touha po pomstě, láska a odpuštění. Už se těším na další díl.
Audio, které čte jiný hlas. Chvíli mi trvalo, než jsem si uvědomila, že je něco jinak a než jsem si zvykla. Ale musím říct, že načtení je skvělé.
Dominik Dán je pro mě TOP autor. Nečtu díly popořadě, ale tenhle zatím patří k těm nejlepším.
Jo, čtyřkolka je nebezpečná zábava.
Audio geniálně načtené M. Geisbergem. Na rozdíl od předchozí knihy tady není tolik politiky, tu nahradila ve zvýšené míře erotika. Skvělé dialogy plné sarkasmu. Děj se rozvíjí pomalu, ale druhá část knihy je plná překvapení, která korunuje nečekaný konec. Opět skvělý Dominik Dán, doporučuji.
Kim mě začíná hodně bavit. Zpočátku jsem se obávala, že tuhle tematiku budu špatně snášet, ale knížka mě okamžitě vtáhla do děje. Přečetla jsem zatím předchozí 2 díly, ale tenhle se mi líbil nejvíc, a to i přes trochu naivní policejní zásah na konci knihy.
Tuhle knížku jsem si chtěla přečíst už dlouho. Nakonec jsem si poslechla audioknihu a rozhodně nelituji. Příběh 2 sester, láska, válka, odvaha a boj o přežití. Nádherný příběh poskládaný ze vzpomínek, který vypráví jedna z nich. Ale která?
Výborná knížka, s každou kapitolou jsem podezřívala jiného člena rodiny. Napětí až do konce a přitom docela reálné. Určitě doporučuji.
Četla jsem opakovaně. Jedna z knížek, ke kterým se ráda vracim. Až mnohem později jsem zjistila, že existuje ještě pokračování Banco. Film se mi líbil. Ale kniha je lepší. Prostě do filmu se všechno nevejde. Nádherně napsaný příběh, Banco má trochu jiný styl, alespoň mi to tak přišlo. Vězeňský harcovník a jeho neuvěřitelné kousky na ceste za kýženou svobodou. Nikdy nezapomenu na část příběhu z tábora malomocnych.
Jeste lepsi nez Medvedin. Vse je o lidech, vztazich a zranitelnosti. Vsichni jsou aktery neskutecneho pribehu. Spravedlnost a moralni aspekty ohrozene politikou. Pritom cela kniha je strasne lidska. Doporucuji.
Perfektní detektivka. Chytrá, vtipná, napinava. Neohroženy hlavní hrdina, krásná vysetrovatelka a spousta dolarů..... doporučuji.
Drsny pribeh divky, ktera pochazela z rodu zen, kterym byly prisouzeny carodejnicke schopnosti. Minulost objevuje diky svazkum Stb v 90. letech. Jeji rod byl neuveritelnym zpusobem perzekuovan a velkym prekvapenim je, ze skutecnym duvodem byla obycejna lidska nenavist a osobni pomsta. Silny pribeh zen, jejichz jedinym provinenim byla moudrost a lecitelske schopnosti.
Z pomerne jednoduche zapletky dokazala autorka vytezit maximum. Vdecny namet, ale velmi dobre zpracovany. Gradujici napeti. Krasny konec, i kdyz mozna trochu naivni, ale knize rozhodne prospel.