Ormos Atalia komentáře u knih
Tahle kniha mě dostala...skvěle napsáno,perfektně vylíčeny charaktery a pocity postav.
Já prostě Steinbecka zbožňuju... s jeho knihami člověk nemůže člověk šlápnout vedle. Opět jsem se přesvědčila, že je to spisovatel s velkým S. Na východ od ráje je příběh s propracovanými postavami a životními moudry, který vás do sebe vtáhne. Až si říkám, jak ráda bych se setkala se Samuelem Hamiltonem a také s Leem. Určitě doporučuji k přečtení.
Každý by se měl po přečtení této knihy zamyslet nad dnešním světem a sám nad sebou.
Silný příběh odehrávající se v hrůzostrašné době, kdy lidé přicházeli o svou svobodu, důstojnost a lidskost celkově. Příběh mladé slečny Dity, která sice svobodná není, ale její mysl svobodná je a její odvaha ji hnala kupředu. Ačkoliv je tento příběh plný hrůzy a beznaděje, určitě stojí za přečtení!
Moc jsem se na "Písečného muže" těšila a příběh mě nezklamal. Přečetla jsem ho jedním dechem. Jen bych dala malé mínus závěru knihy, ten se mi nezdál moc povedený.
Knížka NEJEN pro děti. Zkrátka knížka k zamýšlení a filozofickému rozjímání. Mám jí moc ráda.
Jedna z nejlepších knih, které jsem měla v ruce, a to díky svému příběhu, který se čte jedním dechem.
Od knihy jsem čekala něco jiného, takže mě vůbec nenadchla.
...mám moc ráda severské autory, kteří mě svými příběhy nikdy nezklamou a už teď se těším na další příběhy s Harrym Holem.
No, tak co na tuhle knihu říct? Pro mě je to neskutečný brak! Člověk přečte cca 600 stran a nic se pořádně nedozví. Jsem ráda, že jsem měla knihu jen půjčenou od sousedky a nekupovala jsem si jí, ani nepřála k narozeninám/Vánocům, protože by to byly vyhozené peníze. Další 2 díly už nemám chuť číst. Ale chápu, že jsou čtenáři, kterým se příběh líbí.
Zajímavá četba idealizovaného chodu a pravidel společnosti, lidí žijících v popisovaném utopickém prostředí.
"Pražskou zimu" jsem dostala k Vánocům a byla jsem moc zvědavá na její obsah, respektive na formu vyprávění příběhu. A musím říci, že mě mile překvapilo to, jak autorka zasadila svůj život v dětství a život své rodiny mezi lety 1937-1948 do historických kontextů. Poprvé jsem nadšeně četla knihu, která vyprávěla o historii, jelikož jsem si mnohé věci utříbyla, oživila a také nějaké informace pochytila. Moc se mi líbila ta část příběhu, jež líčí to, jak autorka zaměřuje na židovský původ své rodiny, o kterém neměla tušení. Zkrátka je to povedná knížka a stojí za to si jí přečíst!
Nádherný příběh, který vás naprosto vtáhne do děje a všude kolem sebe si představujete krásné dívky v kimonech, jež tančí, servírují čaj nebo hrají na šamisen... :-) Doporučuji knihu přečíst zejména díky jejímu exotickému prostředí děje.
Naše česká Babička... tu zná snad každý, a to i díky jejímu filmovému zpracování, na které se vždy ráda podívám.
Tuhle knihu jednoznačně řadím do kategorie těch lepších děl. Mohu jen doporučit.
Tak tenhle 1. díl Milénia jsem na dovolené přečetla EIN, ZWEI :-) Takže jenom shrnu: velmi čtivá knížka se zajímavým příběhem a interesantními knižními postavami.
Tak asi před hodinkou jsem dočetla 3. díl Milénia a musím říct, že pro měl se jednalo o nejlepší část této trilogie, ikdyž před několika měsíci mě dostal i díl 1., to se musí nechat :-) Zkrátka pro mě je dílo S. Larssona po dlouhé době nejlepší četbou.
Tak tahle knížka mi připomíná školní léta na základní škole, kdy jsme na hodinách čtení "pronikali" právě do příběhu této knihy. Zkrátka má oblíbená kniha.
Perfektní kniha, můžu jen doporučit. Četla se jedním dechem. Jsem ráda, že jsem si jí pořídila!
U této knihy jsem se nejen dozvěděla několik důležitých věcí z oblasti lidské psychologie a výchově dětí, ale také jsem se pobavila, jelikož kniha je napsána velmi milou formou, která vás pohltí.