pafčaodřeky

Také jsem se těšila a nemohu se začíst. Mezitím jsem přečetla asi pět jiných knih a nic, nenaskočilo to, děti už mne, bohužel, přestaly zajímat. Jak píší dvě předchozí čtenářky, celé je to již předvídatelné, žádná inovace-tajemná originalita z prvního dílu je již zcela vyčpělá.

Fikce jednoho podvodníka, který se chytl vlny zájmu o východní náboženství.

Poměrně čtivé ( o útrapách zhýčkaného bělocha mezi domorodci se čte dobře) fiktivní podbízivé poselství (civilizace je fuj!), jehož hodnotu snižuje to, že nám autorka předkládá zidealizovanou domorodou kulturu formou autobiografického románu. Tomu se říká podvod.

Zas taková bomba to nebyla, ale jsem "rozežraná", už jsem toho přečetla moc. Uznávám, styl celé série je "čtivý", postavy se postupně pěkně vyvíjí, jen mi vadí spousta nelogičností i v samotné myšlence, dát nedokonalým lidem moc nad tak zásadní věcí, jako je rozhodování o smrti. Nic pro starou školu (čtenářů).

Taková milá blbinka, nic víc, nic míň. Až na malé drobnosti by to mohl být jen příběh o holce, co si otevře kavárnu. Ty malé "fantasy" odlišnosti dělají knihu zajímavější. Romantická linka tohoto typu mě nepohoršuje, jen hrozně nebaví a v poslední době je snad v každé druhé vydané novince. Otravné.

Oxid chloričitý snad pouze aplikovat zevně na rány. Vnitřní užívání nebylo oficiálně zmapováno, existují pouze toxikologické studie na myších. Ale jestli chcete na sobě experimentovat, prosím.

Strašná -pardon- kravina, naštěstí neškodná a zcela zapomenutelná....o čem že to bylo?

Jednoduše zábavné, akční-fantasy počteníčko pro nás mladé (nebo vnitřně mladé) holky. Pro chlapy spíš nedoporučuju, ten ženský úhel pohledu jim bude vadit. Pro Barnie: SBH hodnocení odpadů je pro mne doporučením, že se mi kniha bude líbit :))

Nic zajímavého. Průměrné dílko, začátkem připomínající Malevil. Hrdina, je moderní typ ukňourané bábovky, která, když má za den "uběhnout" 30 km, tak kolabuje. Nevěřím mu ani tu proměnu v milující tatínka. Ale tak je to autorova prvotina, třebas se ještě vypracuje, uvidíme.

Heteša se žánrově našel, psát umí, je i uměřeně vtipný jenže....ty konce! Heteša výborně nastartuje, solidní odpich a zrychlení, pak pár kliček a najednou jste v cíli, který je nudný, nezapamatovatelný, pořád máte pocit "že to ještě něco chtělo". Rozčiluje mě to o to víc, že celkově fakt není marnej. Konkrétně u provařeného námětu "muž v ženě", no, co na to říct, trochu dětsky přiblblé a povrchní, šlo z toho vytřískat daleko víc, než jen klasické šmírovačky a pár postřehů jako že z ženského úhlu (ne, takhle to ženský fakt nemaj). Přes moje reptání nemohu dát méně, než tři hvězdy, úplná havárka to nebyla :)

Propojení severské mytologie s gay tématikou není pro každého. Fantasy prvek slouží spíš jako odrazový můstek pro popisy vnitřního boje nepodlehnout svojí temné-divoké (přirozené?) stránce, emoční závislosti a zneužívání jiné bytosti. Autorka má fakt talent, protože se mi jejích z popisů uvažování hlavního hrdiny dělalo šoufl. Bravo, ale opakované čtení by byl masochismus.

Rozporuplné. Popisné pasáže budoucnosti, jak funguje, atmosféra-dejme tomu, i když jisté nelogičnosti my hnípalové vždycky najdeme (chcete mi namluvit, že se vynalezla látka proti stárnutí a na druhou stranu si neporadíte s porodností, to jako fakt??). Co mi však ještě více "lezlo krkem" byly vnitřní pochody, nebo doslova veletoče hlavního hrdiny, ano, láska může s člověkem dělat divy, ale trochu uvěřitelnosti, prosím! Mistrovské dílo sci-fi literatury, tak to bohužel ne.....a to ani v rámci soft-scifi (filozofická sci-fi).

Doporučuji pro vizuálně-výtvarně zaměřené jedince, kteří nepotřebují sáhodlouhé slovní popisy receptu, ale spíše inspiraci pro svoje uvolněné vaření.

Dobré, nicméně mám podobný postřeh jako Aroucaria; na příběh pro (malé i velké) děti je Tobiáš Lolness málo "pohádkový", jste sice na stromě s jeho obyvateli, řešíte však reálné věci dnešního světa bez roztomilých zázraků a větší fantazie....a jako pohádka pro dospělé mi zde trochu vadí předvídatelnost, prvoplánová dějová linka....takže slabší 4 hvězdy

Jednoduché, ale ne slaboduché, zápletka průhledná a méně zábavná, než v první díle, ale zase chlap ze sebe dělá o něco menšího hlupáka (skoro snad nechlastá), takže přidávám hvězdičku.

Jedna hvězda navíc za troufalost. Protože, takhle básnit a kreslit umí každý druhý (dobře, kecám, každý pátý), ovšem mít odvahu tohle vydat....předpokládám, že k popularitě přispělo, že autorka je mladá hezká žena, emigrantka a tmavé pleti :)

Dobré nápady, ale je vidět, že autor není "vypsaný", zbytečně dlouhá souvětí a šroubované fráze kazily jinak svižný děj.

Takový potemnělý "Jack Reacher", jo, možná spadá do kategorie brakové literatury, ale výborně napsáno a nenudí (což je taky umění).

Což o to, Silverberg psát umí, jenže!, pokud jako já potřebujete, aby hlavní postava byla trochu charakterní, nebo alespoň došlo ke katarzi či nějakému prozření, tak budete znechuceni touto ukvičenou sebestřednou troskou. Nelíbilo se mi to vůbec. Ale za styl ty tři hvězdy dám.

"Must read" pro všechny scifisty, legendární dílo, které nezestárlo. (Pozor na neavizované spoilery uživatele SBH)