pagac17
![Sovák podruhé Sovák podruhé](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45834/sovak-podruhe-NsP-45834.jpg?v=1427145499)
Přečetl jsem s chutí i druhou knihu o Sovákovi. Je to poklad zážitků velkého komedianta. Takoví se jeho tipu nerodí, Každý z našich komiků je svým způsobem zvláštní a nelze jej opakovat. Protože mám rád takový žánr, vypůjčil jsem si Komiky na jedničku, kterou začnu číst. Více nemusím komentovat. Kdo se chce pobavit, doporučuji jí přečíst. Jeho citace jsou působivé.
jednu z nich opakuji- Ono na tom něco je: lidi by se neměli brát tak vážně!
![Sovák - Dík za váš smích! Sovák - Dík za váš smích!](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45812/sovak-1C5-45812.jpg?v=1427145357)
Čtu knihu podruhé a vždy v ní něco nalézám nového. Je to mistrně napsaná autobiografie slavného herce a humoristy Jiřího Sováka. Podle spisovatelky Slávky Kopecké jsou jeho memoáry netypické. On neteoretizuje, nehloubá a nelamentuje nad uměním v sobě, či kolem sebe, ale sype jako z rukávu doslova jednu historku za druhou. Opět jsem se dobře pobavil a s chutí zasmál. Byl oblíbený jako herec, ale myslím i více jako herec filmový. Ty jeho filmy vždy pobaví a jsem rád, že je často i televize opakují. Mě se třeba líbí film - Marečku, podejte mi pero. V tom filmu vynikají také jeho spoluherci, kteří také podávají vynikající výkony, Třeba autoři Smoljak-Svěrák, nebo Iva Janžurová a další. Opravdu to je veselé a podle mého vkusu opravdová sranda. Teď se pustím do čtení jeho další knihy, pod názvem- Sovák podruhé
![Nenucený výsek Nenucený výsek](https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56342/nenuceny-vysek-CeI-56342.jpg?v=1445438096)
Jedná se o autora, o jehož knihy mám zájem. Četl jsem již knihu Pavlíny Brzákové, která pojednává o panu Duškovi. Moc se mi líbila. Takže se těším již ze čtení Nenuceného výseku. Jeho názory jsou mi blízké a dále se rád poučím.Také s touto knihou jsem velmi spokojen. Objasnila mi mnoho z minulosti autora a jeho společníků ze všech oborů. Myslím, že jsem obohacen novými a netradičními myšlenkami
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Jen aby, řekla moje žena Jen aby, řekla moje žena](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356567/jen-aby-rekla-moje-zena-S4T-356567.jpg?v=1507065043)
S velkým zájmem jsem přečetl tuto knihu, je to humorná a poučná kniha, je to moje parketa, díky autorovi
![Strážce stromů a jiné povídky Strážce stromů a jiné povídky](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/467053/strazce-stromu-a-jine-povidky-iQ7-467053.jpg?v=1614257736)
Čtu poprvé knihu od tohoto autora, jsem s ní velmi spokojen, rád čtu příběhy formou povídek, dobře jsem se pobavil, literatura podle mého gusta, autor prokazuje velké znalosti k psanému textu a používá své fantazie a překvapení
![Do hrobu si to nevemu Do hrobu si to nevemu](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481873/do-hrobu-si-to-nevemu-lIH-481873.jpg?v=1633421679)
Zajímavá publikace od Karla Šípa, jeho zpověď, přečetl jsem jí najednou, velmi mě zaujala svým vtipným pojetím, je v každém případě poučná.
![Objekty v zrcadle jsou blíž, než se zdají být Objekty v zrcadle jsou blíž, než se zdají být](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460804/objekty-v-zrcadle-jsou-bliz-nez-se--zO1-460804.jpeg?v=1609612466)
Jsem nadšen po přečtení této publikace, řada autorů napsala v sedmnácti povídkách důsledky pandemie a jiných podobných věcí, spojených se všedním životem. Lépe snad to nebylo napsáno
![Útěk do divočiny Útěk do divočiny](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22590/utek-do-divociny-nyY-22590.png?v=1653375042)
Přečetl jsem publikaci s velkým zájmem, popis cesty na Aljašku podáno srozumitelně, včetně všech příbuzných zemí nebo oblastí, i dnes existují cestovatelé cestou necestou, většinou v autech, motocyklech a jiných prostředcích, v tomto případě mladý dobrodruh šel pěšky a přispěním autostopu, ohromně poučné.
![První dotek - Styk s nekonečnem První dotek - Styk s nekonečnem](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426214/prvni-dotek-kn5-426214.jpg?v=1574249877)
Přečetl jsem se zájmem tuto jeho publikaci, je velmi zajímavá, získaná poznaní jsou někdy překvapivá a setkávám se s jeho názory, které vyplývají ze skutečnosti a jsou podána vtipně, již jsem četl dříve několik jeho publikací, s jeho názory se prakticky většinou ztotožňuji
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Pod Annapurnou svítá modře Pod Annapurnou svítá modře](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390570/pod-annapurnou-svita-modre-yyp-390570.jpg?v=1538067407)
Výborná publikace, podaná zajímavým způsobem, dostal jsem se do Nepálu a prožíval jsem tamní život jako turista, to je můj obdiv, kniha je doprovázena poutavými obrazy, cíl Annapurna byl splněn. vše popisuji dikcí autora knihy
![Proč jsem nechodil na Alexandrovce Proč jsem nechodil na Alexandrovce](https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58287/proc-jsem-nechodil-na-alexandrovce-OXn-58287.png?v=1644515875)
Jsem velmi spokojen s touto knihou, autor uveřejňuje zajímavá témata, která popisuje velmi vtipně a zábavně, přitom srovnává děje i s minulostí, což velmi vyhovuje pro osvěžení, nehledě k tomu, že jsme stejný ročník narození, takže si jeho vyprávění srovnávám se svými zkušenosti, výborná literatura
![Zápisky ze Severní Koreje Zápisky ze Severní Koreje](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445660/zapisky-ze-severni-koreje-dcr-445660.jpg?v=1618169697)
Zajímavá kniha, dosud jsem nečetl nic o záhadné Severní Koreji, tím, že se autor vydal na návštěvu této země je úctyhodné, svými zápisky mě odhalil současný režim v tomto státě se všemi minulými a dosavadními problémy, velmi poučné
![Pan Werich z Kampy Pan Werich z Kampy](https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89167/pan-werich-z-kampy-89167.jpg?v=1316541720)
Se zájmem jsem přečetl tuto publikaci, výborně podanou oběma autory Suchými, prakticky se dovídám opět něco nového o panu Werichovi až do jeho odchodu. Pan Werich byl opravdu někdo, svým humorem a podáním se navždy zapsal do našich dějin. Pan Werich byl výborný znalec dějin hlavně antiky a tudíž si hodně pamatoval. Můj zážitek-Divotvorný hrnec u nás v Hradci, zúčastnil jsem se. Smál jsem se dosyta.
![Dědina Dědina](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366042/dedina-ls6-366042.jpg?v=1519218058)
Znamenitá kniha, která podává obraz vesnice po světové válce a i po sametové revoluci. Vystihuje charaktery jednotlivých postav a jejích vzájemné konání. Znám takové poměry z vesnice a autorka je trochu humorným podtextem odhalila. Jako červená nit se projevuje nenávist, ta skutečně byla a i nadále je. Nejhorší vlastnost člověka
![Kokain Blues Kokain Blues](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371921/kokain-blues-qHQ-371921.jpg?v=1519300259)
Přečetl jsem první z knížek uvedené autorky, jedná se o předlohu úspěšného televizního seriálu, publikace je napsána zajímavým a přitažlivým problémem, s jakým se u jiných detektivek nesetkávám. Je to napínavá a úsměvná detektivka. Co jiného napsat, jen jí doporučit dalším čtenářům
![Soužití k zabití Soužití k zabití](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41655/souziti-k-zabiti.jpg?v=1367743132)
Zajímavé názorové střetnutí spisovatelky-herečky s významným psychologem MUDr. Plzákem, je to učebnice, jak pro ženy tak pro muže, jak se chovat ve svém soužití a známé pohledy pana Plzáka.
![Jak jsem se zbláznila Jak jsem se zbláznila](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/168656/jak-jsem-se-zblaznila-CMC-168656.jpg?v=1424469299)
Snad poprvé čtu publikaci od paní Ivanky, jsou to její zajímavé osudy a také jí nejbližších, svoje podání okořenila také humorem, dobré počtení.
![Losos v kaluži Losos v kaluži](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353794/losos-v-kaluzi-d6e-353794.jpg?v=1505732163)
Zajímavě napsaná kniha, chvíli mi trvalo, než jsem se v ní zorientoval, autorka podává své příběhy s humorem a nadsázkou.
![Chceš-li rozesmát pánaboha Chceš-li rozesmát pánaboha](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/156838/chces-li-rozesmat-panaboha-156838.jpg?v=1365004608)
Moje první kniha od autora. Velmi zajímavá a poučná. A to také vzhledem k tomu, že všechny postavy jsou identické. Osvěžuji si příhody z první světové války, kdy otec autora tam prožíval své osudy jako voják a pak legionář. Po návratu pak protektorát, obavy o naše české osudy, poválečné prožívání autorových rodičů v rozdílných polohách. Nakonec jejich odejití z tohoto světa. Opravdu emotivní příběh, který jsem doslova prožíval, poněvadž jsem kromě první světové války zažil ten samotný průběh, jako Vladimír a Libuše Třeštíkovi. Opravdu sága jejích rodu. Dožili se úctyhodného věku, prožitých v převratných dobách. Opravdu název knihy je příznačný.
![Už hořela, když jsem si do ní lehal Už hořela, když jsem si do ní lehal](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/2706/uz-horela-kdyz-jsem-si-do-ni-lehal-GZz-2706.png?v=1622218465)
Nemohu napsat lepší komentář, než je uveden v tomto záhlaví. to všechno jsem v knize objevil, poučil jsem se a pobavil. Jen si chci všechno pamatovat a řídit se doporučeními, pokud to jistě půjde. Autor opravdu humorným způsobem popsal nejobyčejnější věci a příběhy, které zažíváme a nejen my, ale také ostatní lidé, přiměřeně, na celém světě