Patlalca Patlalca komentáře u knih

Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Mary Ann Shaffer

Kniha mě mile překvapila. Dostala jsem se k ní díky čtenářské výzvě. Přečetla jsem během tří dnů jedním dechem.

27.12.2018 5 z 5

Pekařova dcera Pekařova dcera Sarah McCoy

Pěkný a napínavý příběh. Přečetla jsem jedním dechem.

23.09.2018 5 z 5

Stín prokletí Stín prokletí Cynthia Harrod-Eagles

Opět jsem se vrátila zpět do dějě.

12.08.2018 4 z 5

Čas mezi šitím Čas mezi šitím María Dueñas

Přečetla jedním dechem.

23.06.2018 4 z 5

Deník japonské manželky Deník japonské manželky Veronika Ageiwa

Deník vhodný k zamyšlení nad naši a japonskou kulturou. Zejména pokud žijete v kraji, kde působí řada japonských firem. Pomohlo mi to pochopit jejich mentalitu. Vůbec netuším, kde se v takové kultuře mohl vyvinout system Kaizen. No možná, že je to tou jejich sebedisciplínou, ke které jsou vychováváni již od narození.

26.03.2018 5 z 5

Heidi, děvčátko z hor Heidi, děvčátko z hor Johanna Spyri

Právě dočtena, mě i dceři se moc líbila, předpokládám, že až bude umět číst tak se k ní vrátí.

03.02.2018 5 z 5

Divoká růže Divoká růže Cynthia Harrod-Eagles

Doba francouzské revoluce je velmi zajímavé téma. Avšak tento díl docela zdlouhavý, spád měla až tak poslední třetina knihy.

13.11.2017 3 z 5

Nečekané dědictví Nečekané dědictví Cynthia Harrod-Eagles

Od Talismanu mě pomalu tato Sága přestávala bavit. Tento díl mě zase opět vtáhl a opět to začíná být zajímavé. Přečteno jedním dechem a jdu se pustit do dalšího dílu. Anglie v období Jakobitů se stává pro mě velmi zajímavým tématem. Čtu i jako knihu před spaním.

26.08.2017 5 z 5

Pravidla moštárny Pravidla moštárny John Irving

Úžasná kniha, vřele doporučuji. Přečetla jsem téměř jedním dechem.

14.08.2017 5 z 5

Mise zapomnění Mise zapomnění María Dueñas

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Ukazuje obraz Španělska 50. let. Určitě si nezaslouží špatné hodnocení.

03.05.2017 5 z 5

Kouzelný jednorožec Kouzelný jednorožec Jess Black

Jako dárek pro neteř, pro děti asi napínavý příběh. :-)

24.12.2016 5 z 5

Opojení Opojení Catherine Coulter

Taková oddychovka, když si člověk chce vyčistit hlavu.

21.01.2016 3 z 5

Katedrála moře Katedrála moře Ildefonso Falcones

Úžasná kniha četla jsem jí jedním dechem :-)

25.07.2015 5 z 5

Zlatý kompas Zlatý kompas Philip Pullman

Velmi pěkný příběh. Těším se na další díl.

07.06.2015 5 z 5

Temnota Temnota Marianne Curley

Opravdu druhý díl mě také překvapil a je mnohem lepší než prví. Trilogie má správný spád. :-)

29.01.2015 5 z 5

Dávná kletba Dávná kletba Marianne Curley

Ačkoliv to není četba nad kterou by se muselo dlouho složitě přemýšlet, jde spíše o takovou jednodušší relaxovku. Proto jsem jí přečetla jedním dechem. Moc se mi tento zvláštní druh fantasy líbí, kde snad jedinou nadpřirozenou bytostí jsou čarodějové.

22.12.2014 5 z 5

Noc, kdy jsem měla zemřít Noc, kdy jsem měla zemřít Veronika Černucká

Také mě moc nezaujalo, většinou se dal děj předvídat.

23.06.2014 3 z 5

Tajemství sedmi ještěrek Tajemství sedmi ještěrek Veronika Černucká

Moc mě to nadchlo, četla jsem Agatu Christie a čapla jsem i po jiných detektivkách např. od Alexander McCall Smith. Tato detektivka se mi líbila tím, že je tam použitý český humor. Přečetla jsem jedním dechem a na stole mám už další detektivku od této autorky. Je to taková oddychovka. :-)

28.05.2014 5 z 5

Anna Elliotová Anna Elliotová Jane Austen

Ačkoliv jsem viděla dřív film tak i tak se mi to dobře četlo.

19.05.2014 3 z 5

Právo na vraždu Právo na vraždu Veronika Černucká

Moje první kniha od této autorky. Velmi mě povídky chytly a jen doufám že ty další knihy co od této autorky přečtu budou ještě lepší. :-)

10.05.2014 4 z 5