patricka
![Jeřabinový dům Jeřabinový dům](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495823/jerabinovy-dum-OJe-495823.jpg?v=1661062156)
Poutavý příběh o návratu ke kořenům, který je příjemný, ale ne až tak pohádkový, jak by se mohlo zdát. Děkuji za něj.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Papírová města Papírová města](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/205749/papirova-mesta-y1S-205749.jpg?v=1628404428)
Krásný, krásný, krásný. Čekala jsem nějakej doják (ve špatném slova smyslu), ale bylo to celé tak krásně napsané. Ty citáty, pasáže k zamyšlení, jiné k zasmaní, dokonalý příběh. A já osobně si nemyslím, že by to mělo vysloveně špatný konec...každý to bere jinak. Spíš mi přišlo, že to nebyl uplně konec. Docela by se mi líbilo pokračování.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Divočina Divočina](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/173359/divocina-R0u-173359.jpg?v=1450723127)
Moc jsem se na knížku těšila, protože už jen samotný námět se mi moc líbí. Moc ráda bych taky zkusila přejít PCT. Nemám takové problémy jako Cheryl, chtěla bych to zkusit jen tak... Autorky vyprávění se mi moc líbilo. Doufám, že jí tahle cesta opravdu změnila život k lepšímu a že se jí vede dobře do dnes.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Vraždy s monogramem Vraždy s monogramem](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210015/poirot-vrazdy-s-monogramem-tme-210015.jpg?v=1410281759)
Mě se další případ Poirota od jiné spisovatelky líbil. Sice jsem měla co dělat, abych se v tom všem na konci nezamotala, proč by ti tak nemohlo být? Kdybych byla Catchpoolem, asi by mě dost štvalo, kdyby se mi někdo takhle pletl do vyšetřování, ale je to Hercule Poirot, tak to asi nevadí :) Jinak, Jennie má opravdu pevné nervy... nebo spíš naopak... nedokážu to posoudit...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Princezniny deníky Princezniny deníky](https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/5846/princezniny-deniky-5846.jpg?v=1235387598)
Zase jem si ji po delší době přečetla. Potřeovala jsem to na odreagování. A povedlo se, nadvakrát jsem přečetla tuhle knížku a je mi líp :) Mia mě zkrátka nezklame :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Sněží, sněží... Sněží, sněží...](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236038/snezi-snezi-zv5-236038.jpg?v=1445352264)
Mám ráda zimu a Vánoce, takže tahle knížka byla skvělá. Nejvíc se mi líbil první příběh Zasněžený expres od Maureen Johnson. Jubilee a Stuart mě moc bavili. Překvapilo mě, že nejméně mě zaujal příběh od Johna Greena. Ale bylo to tak. I Vánoční zázrak se mi četl dobře, ale na ostatní dvě povídky neměl. Ale celkem Sněží, sněží... je skvělá knížka!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Píši Ti s láskou Píši Ti s láskou](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/177358/pisi-ti-s-laskou-177358.jpg?v=1381382816)
Mám ráda dopisy, takže to pro mě bylo krásné počtení :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Miniaturista Miniaturista](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/230819/miniaturista-yyQ-230819.jpg?v=1421829654)
Ze začátku jsem se moc nemohla začít, ale asi od první Nelliny zásilky mě knížka chytla. Moc krásný a dojemný příběh. Události ke konci jsem opravdu nečekala. I já jsem si knížku vybrala podle nádherné obálky a když se k tomu přidal ten dechberoucí příběh... není co dodat.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Jíst, meditovat, milovat Jíst, meditovat, milovat](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21850/jist-meditovat-milovat-VlO-21850.jpg?v=1409092621)
Krásný životní příběh podle skutečné události. Moc se mi líbilo, jak si Liz putování užívala podle svého. Díky téhle knížce jsem začala víc věřit na čtení z ruky :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Ukradené pouzdro na housle Ukradené pouzdro na housle](https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84407/ukradene-pouzdro-na-housle-84407.jpg?v=1312296002)
Knížku jsem přečeetla, protože hned jak jsem ji uviděla, strašně se mi zalíbily obrázky od Johanna Brandstettera. Příběh je pro děti moc hezky napsaný. Byl to pro mě hezký oddychový příběh.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Vraždy podle abecedy Vraždy podle abecedy](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/3453/vrazdy-podle-abecedy-xQi-3453.jpeg?v=1612452521)
Tenhle případ Hercula Poirota mi přišel hodně originální. Příběh je čtivý, moc se mi líbil a po konečném rozzuzlení jsem byla hodně překvapená.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dash & Lily: Kniha přání Dash & Lily: Kniha přání](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223810/dash-lily-kniha-prani-223810.jpg?v=1412929702)
Nevím, co k tomu dodat... prostě skvělá knížka, troufám si říct, že nejlepší, jakou jsem v poslední době četla. Pro mě vlastně znamená letos Vánoce, protože jsem s ní strávila většinu Štědrého dne. Lily je prostě úžasná, hodněkrát jsem se v ní poznávala. A Dashe jsem si také zamilovala, jeho nápady a citáty. Ten zápisník... po ničem jiném teď netoužím. Jsem za tuhle knížku strašně moc vděčná...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Vánoční koleda Vánoční koleda](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/50934/vanocni-koleda-wzP-243407.jpg?v=1427098652)
Knížku jsem četla, protože prý navodí vánoční atmosféru. Ano, opravdu se hodí na tohle vánoční období. Je to krásný pohádkový příběh ze staré Anglie a má skvělou atmosféru Vánoc. Akorát jsem si chvíli musela zvykat na Dickensův styl psaní, protože jsem od něj ještě nikdy nic jiného nečetla. Ale ve výsledku se mi to moc líbilo.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Smrt pana fotografa Smrt pana fotografa](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/203136/smrt-pana-fotografa-Pdl-203136.jpg?v=1401295399)
Je to úplně jiná knížka než na které jsem zvyklá. Nezvyklé pro mě bylo už to prostředí Prahy a ta zvláštní jména... ale četlo de mi to dobře. Nejvíc mě pobavil kapitán Petříček. Ale to, kam se začal ubírat ve druhé polovině příběhu mě trochu překvapilo, protože jsem su o jeho vzhledu udělala svojí určitou představu a pak mi to tam prostě chvíli nesedělo. Ale aspoň jsem se nenudila :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Na hraně zapomnění Na hraně zapomnění](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201796/na-hrane-zapomneni-JP9-201796.jpg?v=1397982758)
Nečekala bych, že těch čtyřista stránek přečtu tak rychle... Některé úvahy hlavních postav byly poučné a inspirativní.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Záhada na zámku Styles Záhada na zámku Styles](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29093/hercule-poirot-zahada-na-zamku-styl-BP3-29093.jpg?v=1428151359)
Tak jsem přečetla Aghatinu první knížku a rozhodně mě nezklamala. Moc mě bavilo 'sledovat' Hercula Poarota při vyšetřování a ostatní postavy také neměly chybu.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Můří deníky Můří deníky](https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88751/muri-deniky-HKo-88751.jpg?v=1595055584)
Všude čtu na tuhle knížku špatné recenze. Ale já jsem z ní naprosto unešená. Teď ji čtu po druhý. Na jednom webu jsem četla, že příběh není takový "že by jste se od něj nemohli odtrhnout", ale přesně tohle se stalo mně, opravdu se od něho nemůžu odtrhnout.
Příběh mě naprosto fascinuje.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tajemství Tajemství](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464122/tajemstvi-v8i-464122.jpg?v=1632771968)
Geniální. Dlouho jsem se do ničeho takhle nezačetla. Člověk si uvědomí, co se kolem může dít, a že to, co sami prožíváme, nemusí být pro dalšího "normální". Že každý potřebujeme občas zachránit. Děkuju